Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Αντιδράσεις στην απάντηση Σαμαρά για την ενίσχυση των Φιλαρμονικών

Αόριστη χαρακτήρισε την απάντηση του Υπουργού Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου, αναφερόμενη στις θέσεις του Υπουργού όσον αφορά τη χρηματοδότηση των φιλαρμονικών της Κέρκυρας.

Ο κ. Σαμαράς, σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μπάμπη Χαραλάμπους, έκανε λόγο για περιορισμένα οικονομικά του Υπουργείου σε συνδυασμό με το μεγάλο αριθμό αιτημάτων πολιτιστικών σωματείων για επιχορήγηση, δηλώνοντας ότι θα εξεταστεί η δυνατότητα χρηματοδότησης των φιλαρμονικών μέσα από το 4ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

Η κα Γκερέκου, σε τηλεοπτικές της δηλώσεις, υποστήριξε ότι η παράδοση της Κέρκυρας δεν στηρίζεται από την πολιτεία, ενώ δηλώσεις για το θέμα έκανε και ο δήμαρχος Κερκυραίων, Σωτήρης Μικάλεφ ο οποίος υπογράμμισε ότι αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων του νησιού να ενισχυθεί η πολιτιστική παραγωγή του και οι ιστορικές φιλαρμονικές να συνεχίσουν να προσφέρουν μεγάλους μουσικούς στη χώρα μας.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πολιτευτής της Ν.Δ., Στέφανος Γκίκας, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της χρηματοδότησης των φιλαρμονικών σε μόνιμη βάση και χαρακτήρισε πολύ γενική την απάντηση του Υπουργού.

ΕΡΤ


Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP