Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Αργά το βράδυ φθάνουν στην Ελλάδα οι πρώτοι φοιτητές από την Ιταλία

Στις 23:30 αναμένεται στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το αεροσκάφος Airbus Α321 της AEGEAN, που μεταφέρει 90 Έλληνες φοιτητές από την περιοχή της Λ' Άκουιλα της Ιταλίας όπου επλήγη από το φονικό σεισμό.

Το αεροσκάφος αναμένεται να αναχωρήσει από την Ιταλία στις 20:35 τοπική ώρα.

Η εταιρεία έχει ανακοινώσει από νωρίς το πρωί ότι θα μεταφέρει δωρεάν τους Έλληνες φοιτητές, ενώ την όλη επιχείρηση συντονίζει κλιμάκιο της ελληνικής πρεσβείας στη Ρώμη, που βρίσκεται ήδη στην πληγείσα περιοχή.


naftemporiki.gr

Read more...

Σεισμός στο Abruzzo


Πάνω από 150 οι νεκροί
Οι τραυματίες είναι 1.500, 100 χιλιάδες άστεγοι

http://www.corriere.it/


Read more...

Δεδομένα των χρηστών θα αποθηκεύουν οι παροχείς Ίντερνετ στην Ε.Ε.

Αρχείο των ιστοσελίδων που επισκέπτονται οι Ευρωπαίοι και των τηλεφωνικών κλήσεων που πραγματοποιούν, θα τηρούν στο εξής οι παροχείς Ίντερνετ (ISP), σύμφωνα με οδηγία της Ε.Ε. Τόσο οι ISP όσο και οι εταιρείες σταθερής τηλεφωνίας έχουν εκφράσει την αντίθεση τους, όπως επίσης και αρκετές εθνικές κυβερνήσεις χωρών - μελών.

Ο Τζιμ Κίλοκ, διευθυντής της Ομάδας Ανοιχτών Δικαιωμάτων, έκανε λόγο για «τρελή οδηγία», με επικίνδυνες προεκτάσεις για τους πολίτες της Ένωσης. Σύμφωνα με την οδηγία, όλοι οι ISP θα πρέπει να κρατούν τα συγκεκριμένα αρχεία για ένα χρόνο. Εξάλλου, αντίστοιχη οδηγία που απαιτεί από τους παροχείς τηλεφωνίας να κρατούν αντίστοιχα αρχεία ισχύει έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή.

Τα αρχεία που θα κρατούνται δεν θα περιλαμβάνουν το περιεχόμενο των e-mail και των ιστοσελίδων, ούτε το περιεχόμενο των τηλεφωνικών συνομιλιών, αλλά θα λειτουργούν ως αποδεικτικά στοιχεία σύνδεσης δύο ή περισσότερων ατόμων. Οι ISP έχουν παραπονεθεί επίσης για τα επιπλέον κόστη στη συλλογή και συντήρηση των στοιχείων, με τη βρετανική κυβέρνηση να έχει συμφωνήσει να αναλαμβάνει η ίδια το κόστος αυτό.

Η συγκεκριμένη οδηγία είχε καταρτιστεί μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο, όταν όλη η Ευρώπη βρισκόταν σε κατάσταση σοκ, σχολίασε σχετικά ο Κίλοκ. Η Σουηδία αποφάσισε να αγνοήσει την οδηγία, ενώ και αντιδράσεις έχουν ήδη εκφραστεί και από τη Γερμανία, που μαζί με την Αυστρία ήταν από τις πρώτες χώρες που αντέδρασαν όταν είχε πρωτογίνει λόγος για το συγκεκριμένο μέτρο.

Σε σχετική ανακοίνωση, το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι εφάρμοζε την οδηγία ως προτεραιότητα της κυβέρνησης για προστασία της δημόσιας και εθνικής ασφάλειας. «Τα στοιχεία επικοινωνιών παίζουν σημαντικό ρόλο σε μεγάλη γκάμα ερευνών, πρόληψης τρομοκρατικών επιθέσεων αλλά και διατήρησης της δημόσιας ασφάλειας».

To μέτρο αυτό είχε αρχίσει να συζητάται από το 2002, προκαλώντας αντιδράσεις λόγω φόβων για καταπάτηση των δικαιωμάτων του πολίτη. Όπως είχε αναφερθεί από τη βρετανική οργάνωση προστασίας ελευθεριών του πολίτη Statewatch: «παραβιάζονται βασικές αρχές της προστασίας δεδομένων, διαδικαστικοί κανόνες και αυξάνεται ο κίνδυνος κατάχρησης εξουσίας από κυβερνητικούς φορείς. Με το πρόσχημα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, οι επικοινωνίες όλων μας τίθενται υπό παρακολούθηση».

Η οδηγία, όπως εφαρμόζεται, καλύπτει τους τομείς της σταθερής τηλεφωνίας, της κινητής τηλεφωνίας, της πρόσβασης στο Ίντερνετ, των email και της τηλεφωνίας μέσω Ίντερνετ (VoIP).

kathimerini.gr Read more...

Γκάφα της Αστυνομίας - Εφεραν στο δικαστήριο λάθος πρόσωπο.

ΑΠΟ ΤΟ BLOG ''ΚΡΑΧΤΗΣ''

Μεγάλη γκάφα των αστυνομικών στην Αθήνα.
Εφεραν στο δικαστήριο λάθος πρόσωπο.
Δικάστηκε στη θέση του απλού χρήστη,ένας άλλος, έμπορος ναρκωτικών και φέθη ελεύθερος, αφού θεωρήθηκε ότι είναι ο χρήστης και σύμφωνα με τον νόμο, έπρεπε να κριθεί έτσι απο το δικαστήριο, που έκανε σωστά τη δουλειά του, αλλά σε λάθος πρόσωπο.Ευθύνες θα αναζητηθούν;


''ΚΡΑΧΤΗΣ''

Read more...

100 νεκροί από το σεισμό. Δύσκολες ώρες περνούν στην Ιταλία- Η Κέρκυρα να εκφράσει την αλληλεγγύη της τώρα που δοκιμάζονται οι γείτονές μας

ΑΠΟ ΤΟ BLOG Κερκυραϊκή χώρα

Στους 100 οι νεκροί από το σεισμό.
Η Κέρκυρα να εκφράσει την αλληλεγγύη της
στον αδελφό Ιταλικό λαό
.

Κερκυραϊκή χώρα


Read more...

Σε κρίσιμη κατάσταση ο ειδικός φρουρός

Επιδείνωση παρουσίασε η κατάσταση της υγείας του αστυνομικού που πυροβολήθηκε από άγνωστο τα ξημερώματα της προηγούμενης Παρασκευής στην Κυψέλη.

Κατά την αξονική που υποβλήθηκε ειδικός φρουρός διαπιστώθηκε ότι έχει ένα οίδημα στον εγκέφαλο και νωρίς το πρωί μπήκε εσπευσμένα στο χειρουργείο και του έγινε κρανιεκτομή προκειμένου να αποσυμπιεστεί το οίδημα.


kathimerini.gr

Read more...

Ιταλία: 92 οι νεκροί από το σεισμό

Ξεπερνά τους ενενήντα ο αριθμός των νεκρών από το φονικό σεισμό στην Ιταλία, ενώ οι άστεγοι εκτιμάται ότι φθάνουν τους 50.000

Όπως ανακοίνωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι από την Λ'Ακουϊλα -την πόλη που δέχθηκε το ισχυρότερο πλήγμα του εγκέλαδου- οι τραυματίες ανέρχονται σε 1.500.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι πέντε παιδιά, τέσσερα από τα οποία σκοτώθηκαν στο ίδιο κτίριο. Ο μεγαλύτερος αριθμός των θυμάτων εντοπίζεται στη μεσαιωνική πόλη Λ’Άκουϊλα, περίπου 100 χλμ. ανατολικά της Ρώμης, με πληθυσμό 68.000 κατοίκους.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι ο ισχυρός σεισμός πιθανότατα οδήγησε στο θάνατο «δεκάδων ανθρώπων», ενώ όπως ανακοίνωσε οι άστεγοι φθάνουν τους 50.000. Τα συνεργεία διάσωσης συνεχίζουν τις προσπάθειες απεγκλωβισμού θυμάτων από τα ερείπια. Ανάμεσα στα κτίρια που κατέρρευσαν, βρίσκονται πολλές από τις μεσαιωνικές εκκλησίες της περιοχής, μέρος φοιτητικής εστίας και ένα ξενοδοχείο. Στις 3.000 με 10.000 υπολογίζονται τα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές.

Τρεις Ελληνες τραυματίες, ένας εγκλωβισμένος

Όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Θ. Κασσίμης σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, τρεις Έλληνες φοιτητές έχουν τραυματιστεί, αλλά βρίσκονται εκτός κινδύνου, ενώ ένας ακόμη παραμένει εγκλωβισμένος, ωστόσο -όπως διευκρινίστηκε- επικοινωνεί με τους διασώστες.

Νωρίτερα, το υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε για τη διευκόλυνση των Ελλήνων που βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές, δωρεάν πτήσεις με την Ολυμπιακή και πιο συγκεκριμένα:


-Σήμερα στις 20.05 (τοπική ώρα) από Ρώμη για Αθήνα,


-Αύριο και μεθαύριο στις 11.00 και 19.25 (τοπική ώρα) από Ρώμη για Αθήνα.


Επίσης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, όλοι οι μαθητές των ελληνικών σχολείων που πραγματοποιούν πολυήμερες σχολικές εκδρομές στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Ιταλίας, είναι ασφαλείς και καλά στην υγεία τους. Ήδη έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι μαθητές και οι συνοδοί τους δεν πρόκειται να διατρέξουν κανένα κίνδυνο.


naftemporiki.gr


Read more...
Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP