Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Αρκετές οι εκκρεμότητες στο νέο νοσοκομείο-Αδύνατη η ολοκλήρωση του έργου μέχρι 30 Ιουνίου...ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ????

ΑΠΟ ΤΟ BLOG Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Το εργοτάξιο του νέου Νοσοκομείου επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι ο Νομάρχης Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος συνοδευόμενος από τον Αντινομάρχη Χρήστο Σκούρτη, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Νίκος Σπίγγος και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας Αλέξης Μαρτζούκος συνοδευόμενος από μέλη του διοικητικού του συμβουλίου. Εκεί, ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για την πρόοδο των εργασιών σε διάφορα τμήματα του νέου Νοσοκομείου από τον επιβλέποντα της ΔΕΠΑΝΟΜ μηχανικό κ. Αγάθο και εκπρόσωπο της κατασκευάστριας εταιρείας.

Από την επιτόπου ενημέρωση διαπιστώθηκαν τα εξής:
1. Καταγράφεται σημαντική πρόοδος εργασιών σε όλα τα τμήματα του κτιριακού συγκροτήματος σε σχέση με την προηγούμενη επίσκεψη του Νομάρχη τον περασμένο Δεκέμβριο.
2. Συνεχίζουν να εργάζονται στο χώρο διάφορα συνεργεία που απασχολούν 80-100 άτομα σε καθημερινή βάση.
3. Έχουν ξεκινήσει τα έργα και οι εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου.
4. Οι κλινικές στους τέσσερις ορόφους του κτιρίου είναι σε ποσοστό άνω του 95% έτοιμες.
5. Σημαντικές εκκρεμότητες παραμένουν στα υπό κατασκευή χειρουργεία, τα εξωτερικά ιατρεία, τη μονάδα εντατικής θεραπείας, τη μονάδα αυξημένης φροντίδας, στα εργαστήρια και το μηχανοστάσιο.
6. Σύμφωνα με τις εξηγήσεις που έδωσε ο εκπρόσωπος της ΔΕΠΑΝΟΜ, ορισμένες από τις εκκρεμείς εργασίες εξαρτώνται από την τοποθέτηση του ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού για την εγκατάσταση του οποίου ήδη υπάρχει συνεργασία με την προμηθεύτρια εταιρεία, σε εκτέλεση της συμβατικής της υποχρέωσης να τον παραδώσει μέχρι τον προσεχή Ιούνιο.
7. Έχει επιλυθεί ικανοποιητικά το πρόβλημα της άντλησης των υπογείων υδάτων με την τοποθέτηση περιμετρικά αντλιών η λειτουργία μέρους των οποίων ήταν αρκετή ακόμη και τις πιο βροχερές περιόδους του χειμώνα.
8. Ο εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας απαντώντας στη σχετική ερώτηση του Νομάρχη ανέφερε ότι πρόβλημα χρηματοδότησης του έργου δεν υπάρχει και ότι όλοι οι λογαριασμοί πληρώνονται κανονικά.

Οπως επισημαίνεται σε σχετικό δελτίο τύπου της Ν.Α. "από τα παραπάνω συνάγεται το συμπέρασμα ότι η πρόοδος που έχει καταγραφεί στο έργο είναι μεν μεγάλη αλλά και οι εκκρεμότητες παραμένουν πολλές.

Έτσι, δείχνει αδύνατη η τήρηση και του τελευταίου χρονοδιαγράμματος που προβλέπει ολοκλήρωση του έργου στις 30 Ιουνίου ενώ πιο ρεαλιστική φαίνεται η εκτίμηση για ολοκλήρωση ως το τέλος του 2009.

Ο Νομάρχης, αναλαμβάνει πρωτοβουλία να ζητήσει από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να πιεστεί η ανάδοχος εταιρεία για την περαιτέρω επιτάχυνση του ρυθμού εκτέλεσης των κατασκευαστικών εργασιών με παράλληλη προετοιμασία των διαδικασιών πρόσληψης του αναγκαίου προσωπικού έτσι ώστε και τα δύο μαζί να επιτρέψουν την πλήρη λειτουργία του νέου Νοσοκομείου και την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας που επιτέλους αξίζει και δικαιούται ο κερκυραϊκός λαός".

Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2009 ...ΚΑΙ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ..........

Read more...

Στους σεισμοπαθείς της Λάκουιλα συμπαρίσταται η Κέρκυρα

ΑΠΟ ΤΟ BLOG Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Συνάντηση με τον Πρόξενο της Ιταλίας στην Κέρκυρα κ. Giancarlo Bringiotti είχε την Πέμπτη το πρωί ο Νομάρχης Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος κατά την οποία του εξέφρασε την οδύνη του και τα θερμά αισθήματα συμπάθειας του κερκυραϊκού λαού για τα θύματα του μεγάλου καταστροφικού σεισμού στην περιοχή της πόλης L΄ Aquila.

Ο Νομάρχης μετέφερε στον κ. Bringiotti τη πρόταση από πλευράς κερκυραϊκών επιχειρήσεων και πολλών ντόπιων οικογενειών να φιλοξενήσουν στην Κέρκυρα πληγέντες από τον φονικό σεισμό που έχουν στερηθεί των κατοικιών τους. Ο Πρόξενος της Ιταλίας ευχαρίστησε το Νομάρχη για την πρότασή του αυτή, που επιβεβαιώνει την ιδιαίτερη σχέση του κερκυραϊκού λαού με το λαό της φίλης γειτονικής χώρας, μετέφερε τις ευχαριστίες και του Πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα που ενημερώθηκε για την ευγενική πρόταση της Κέρκυρας και τον ενημέρωσε για τις προσπάθειες και τα μέτρα που έλαβε το ιταλικό κράτος για την περίθαλψη και τη φροντίδα των πληγέντων από το σεισμό.Όπως είναι γνωστό η ιταλική κυβέρνηση έχει αναλάβει τη φιλοξενία τους σε εγκαταστάσεις υποδοχής στα παράλια της Αδριατικής και γι’ αυτό ο κ. Bringiotti ανέφερε στο Νομάρχη ότι η πρόταση για φιλοξενία εδώ θα αξιοποιηθεί εφόσον παραστεί ανάγκη.

Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Read more...

Κηδεύτηκαν τα θύματα του σεισμού στη Λ'Ακουίλα

Τελετή ταφής των θυμάτων του σεισμού έγινε σήμερα -ημέρα εθνικού πένθους για την Ιταλία- στην περιοχή Κοππίτο, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων θα παραταθούν μέχρι την Κυριακή (Κυριακή του Πάσχα για τους καθολικούς).


Σε βαθύ πένθος, η Ιταλία κήδευσε σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών, τους σχεδόν 300 νεκρούς από τον σεισμό στη Λ' Άκουίλα, όπου η γη εξακολουθεί να σείεται. Τέσσερις μακρές σειρές από φέρετρα, άσπρα εκείνα των παιδιών, στο προαύλιο της στρατιωτικής ακαδημίας, ένα από τα ελάχιστα κτίρια που διασώθηκαν στην πόλη. Πάνω στο καθένα, ένα μπουκέτο λουλούδια και το όνομα του νεκρού.
«Το πνεύμα μου βρίσκεται κοντά σας», διαβεβαίωσε με μήνυμά του τους συγγενείς των θυμάτων του σεισμού ο Πάπας Βενέδικτος.
Ένα άσπρο παιδικό φέρετρο, τοποθετημένο πάνω σ' αυτό της μητέρας: η εικόνα είναι αβάσταχτη και θα παραμείνει το θλιβερό σύμβολο της εθνικής κηδείας, με την οποία η Λ' Άκουίλα αποχαιρέτησε τους νεκρούς της.
Χιλιάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, οι πρόεδροι της Βουλής και της Γερουσίας, συγκεντρώθηκαν στο τεράστιο προαύλιο της Στρατιωτικής Σχολής για τη νεκρώσιμη ακολουθία την οποία τέλεσε ο «υπ' αριθμόν δύο» του Βατικανού, καρδινάλιος Ταρτσίζιο Μπερτόνε.
Η τελετή ξεκίνησε με την ανάγνωση του μηνύματος του Πάπα Βενέδικτου από τον καρδινάλιο Γκέοργκ Γκενσβάιν. Ο Ποντίφικας διαβεβαίωσε τους πενθούντες ότι «το πνεύμα του βρίσκεται κοντά τους, ότι συμμερίζεται τον πόνο τους και ότι θα προσευχηθεί στο Θεό να αναπαύσει αιώνια τις ψυχές των νεκρών». Απηύθυνε ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.
«Η σκέψη μας αγκαλιάζει με συμπόνια τα πολυάριθμα θύματα που αποχωρίστηκαν πρόωρα με βίαιο θάνατο από τις οικογένειές τους και όλες τις οικογένειες που ξεσπιτώθηκαν», δήλωσε με τη σειρά του ο καρδινάλιος Μπερτόνε. «Αγαπητοί αδερφοί και αδερφές, μεθαύριο θα γιορτάσουμε το Πάσχα και αυτό θα είναι το δικό σας Πάσχα, ένα Πάσχα που θα αποτελέσει την Ανάσταση ενός λαού που έχει ήδη υποφέρει τόσες πολλές φορές στην ιστορία του», πρόσθεσε αναφερόμενος στους σεισμούς που έχουν πλήξει επανειλημμένα τις περιοχές της κεντρικής Ιταλίας.
«Αυτή η μέρα είναι πραγματικός Γολγοθάς για τον καθένα από εμάς», δήλωσε η πρόεδρος της επαρχίας Στεφανία Πετσοπάνε. Τα θύματα του Αμπρούτσο «είναι νεκροί ολόκληρου του έθνους», δήλωσε στην τηλεόραση ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες σε όλη τη χώρα, ενώ την ώρα της κηδείας θα σταματήσει κάθε δραστηριότητα.
Εκτός από τους 287 νεκρούς, μεταξύ των οποίων είκοσι παιδιά, ο σεισμός προκάλεσε και την καταστροφή περισσότερων από 10.000 κτιρίων.
Ο πρόεδρος της ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο έκανε χθες έκκληση για «συλλογικό έλεγχο» συνείδησης, μία φράση που σήμερα είναι πρωτοσέλιδο σε όλες τις εφημερίδες. «Στην κατασκευή ενός σπιτιού εμπλέκονται πολλά άτομα, ο κατασκευαστής, ο επιθεωρητής (...) Κανείς δεν πρέπει να κλείνει τα μάτια. Ούτε αυτός που πουλά, ούτε αυτός που αγοράζει», πρόσθεσε.
287 οι νεκροί
Μέχρι τώρα, λίγες ώρες πριν τις κηδείες των θυμάτων, ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 287.
Ο τελευταίος απολογισμός από την αστυνομία της περιοχής έκανε λόγο για 1.170 τραυματίες, από τους οποίους οι 179 είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Οι άστεγοι ανέρχονται σε περίπου 28.000. Συνολικά 17.772 άνθρωποι πέρασαν μια ακόμα νύχτα σε 2.962 σκηνές και σε εκατοντάδες αυτοκίνητα στους χώρους στάθμευσης της πόλης.

Μετασεισμών συνέχεια

Συνεχίζονται οι μετασεισμοί στην περιοχή της Λ'Ακουιλα, με τον τελευταίο να καταγράφεται στους 3,9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky TG24.
Ο μεγαλύτερος μετασεισμός ήταν μεγέθους 5,1 βαθμών, σημειώθηκε στις 21:40 και έγινε αισθητός ως τη Ρώμη. Ένα κτίριο που είχε ήδη υποστεί ζημιές από τον σεισμό της Δευτέρας κατέρρευσε, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες ασφαλείας.

kathimerini.gr

Read more...

ΑΠΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟ “ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΗΣ ΣΤΑΓΟΝΑΣ”

Κέρκυρα 9 Απρίλη 2009

Μόνο κλαυσίγελο μπορεί να προκαλέσει η ανακοίνωση-απάντηση της ΝΟΔΕ στο ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας.
Εάν δεν ήταν χαλεποί οι καιροί, τότε πράγματι θα προσέφεραν στο Λαό θετικό έργο: “το γέλιο κάνει καλό”

Όμως:

- Τι απαντούν οι κύριοι της ΝΟΔΕ στους Παξινούς που αναγκάζονται να βάλουν νεαρό, σοβαρά τραυματισμένο, στην καρότσα αγροτικού με κουβέρτα από το διπλανό σπίτι για να τον μεταφέρουν μετά από δέκα περίπου ώρες στο Νοσοκομείο με ιδιωτική βάρκα;

- Τι απαντούν στην κατάρρευση της προβλήτας του λιμανιού του Γαίου με ορατό κίνδυνο να διακοπεί πλήρως η συγκοινωνία με το καράβι ενώ εκείνοι …μελετούν το φαινόμενο δύο περίπου χρόνια;

- Τι λένε χρόνια τώρα στους Κερκυραίους που το Νοσοκομείο εγκαινιάζεται κάθε τρεις και λίγο την ώρα που το υπάρχον Νοσοκομείο στερείται τεράστιου αριθμού ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και λόγω οικονομικής αδυναμίας περικόπτονται ουσιώδεις λειτουργίες για την ασφαλή νοσηλεία των ασθενών;

- Προκαλεί θυμηδία το γεγονός της φιέστας του υπουργού Δικαιοσύνης να.. εγκαινιάσει μακέτα του Δικαστικού Μεγάρου!
Τι να κάνει και αυτός. Ό,τι μπορεί κάνει! Ο,τι προλαβαίνει!

- Τι λένε στους αγρότες που ο ΟΠΕΚΕΠΕ από χρήσιμο εργαλείο έγινε δυνάστης- τύραννος που παίζει απαράδεκτα πολιτικά παιχνίδια με τους “ημέτερους”.
Κάνει ό,τι γουστάρει και λογαριασμό δεν δίνει σε κανέναν. ΟΠΕΚΕΠΕ!

- Τι απαντάει ο κ. Δένδιας που υποσχόταν ότι με την αναθεώρηση του άρθρου 101 του Συντάγματος όλοι οι Κερκυραίοι θα γεμίσουν τα κενά των υπηρεσιών;

- Τι απαντούν για το διορισμένο από την Κυβέρνηση Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένα Κέρκυρας (ΟΛΚΕ) που διατηρεί τα τέλη ελλιμενισμού στα ύψη καταδικάζοντας την οικονομία του τόπου;
Του ΟΛΚΕ που στην υποσκαφή του πεζοδρομίου της παραλιακής της Γαρίτσας διέθεσε το δυσθεώρητο ποσό των 130 χιλ. Ευρώ (σιγά, μην ξοδεύεστε!) για να “κολλήσει” τις πλάκες του πεζοδρομίου ενώ για τις απαιτούμενες ράμπες πρόσβασης ατόμων ΑΜεΑ θα κάνει μελέτες σε βάθος χρόνου….

- Τι απαντούν για το χρόνο της διαδρομής Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα που από μία ώρα και ένα τέταρτο αυξήθηκε στις δύο και κάτι ώρες;

- Τι έχουν να μας πούν που “χάθηκαν” τα πλοία της Ιταλίας από το λιμάνι της Κέρκυρας;

- Πού χάθηκε η χερσαία και θαλάσσια Ιόνιος Οδός;

- Τι έχουν να πουν που φόρτωσαν την Αυτοδιοίκηση με αρμοδιότητες χωρίς τους αντίστοιχους πόρους και τώρα αφαιρούν και τους θεσμοθετημένους πόρους της, όπως τα τέλη παρεπιδημούντων για την Τοπική και τα τέλη ταξινόμησης για την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, στραγγαλίζοντας της περιφερειακή ύπαρξη;

- Ποια είναι η πρόθεσή τους για την σκοπούμενη εγκατάσταση ιχθυοκαλλιέργειας στη θέση Καπαρέλι στην Κασσιώπη που θα αφανίσει την οικονομική δραστηριότητα μεγάλου μέρους της ΒΑ ακτής του νησιού;

- Τι απαντούν στους Μαθρακιώτες που το έτος 2006 τους υποσχέθηκαν (Υπουργός Παυλίδης) μονάδα αφαλάτωσης και τσιμεντόστρωση λίγων μέτρων για να είναι προσβάσιμος ο δρόμος και ο Γραμματέας της Περιφέρειας τους εμπαίζει τρία ολόκληρα χρόνια;

- Φιέστες και υποσχέσεις του Υπουργού με τον εργολάβο (με εργοταξιακό καπέλο, παρακαλώ) για το λιμάνι των Οθωνών. Έκτοτε σιγή!

- Ποιο είναι το πόρισμα του λαλίστατου Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Βόσδου στην προσφυγή κατοίκων για το ασυμβίβαστο του Νομάρχη κ. Πουλημένου;

Και άλλα, και άλλα και τόσα άλλα προβλήματα, μικρά και μεγάλα.

Σε αυτά μας προσκαλούν να γίνουμε συμμέτοχοι για την.. Κέρκυρα ΜΑΣ;
Συμμέτοχοι στην παρακμή;

Το έχουν καταλάβει και οι ίδιοι: διανύουν τις “τελευταίες ημέρες της Πομπηίας” και δεν κάνουν απολύτως τίποτα και πουθενά.

Άγχονται κιόλας πότε να αναλάβει το χάος που δημιούργησαν οι ίδιοι, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Για το λόγο αυτό, κάθε μέρα που περνάει με την κρίση παρούσα, γίνονται περισσότερο επικίνδυνοι για τον Ελληνικό Λαό.

Δώστε τους το ισχυρό μήνυμα.

Απαλλάξτε τους από το άγχος της αναμονής αλλαγής της κυβέρνησης.
Απαλλάξτε τους από “το μαρτύριο της σταγόνας”.

Read more...

Τα διεθνή ΜΜΕ για το αιματηρό επεισόδιο στο Ρέντη

Εκτενή αναφορά έκαναν τα διεθνή ΜΜΕ στο σημερινό αιματηρό επεισόδιο στο Ρέντη, μεταφέροντας όλες τις εξελίξεις στην υπόθεση.


BBC: Ένοπλος Έλληνας πεθαίνει μετά από πυροβολισμούς


CNN: Άνδρας ανοίγει πυρ σε κέντρο ανεργίας στην Ελλάδα


Reuters: Έλληνας σπουδαστής πυροβολεί, τραυματίζει τρεις, αυτοκτονεί


Associated Press: Τέσσερις τραυματίες μετά από πυροβολισμούς σε κέντρο εκπαίδευσης


Independent: Σπουδαστής πυροβολεί τρεις σε ελληνικό κέντρο εκπαίδευσης


Wall Street Journal: Έλληνας ένοπλος τραυματίζει τρεις στην Αθήνα, αυτοκτονεί



New York Times: Έλληνας σπουδαστής πυροβολεί τρεις και αυτοκτονεί



naftemporiki.gr


Read more...
Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP