Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΩ 15-3-2009

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ "ΑΡΓΩ"
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΣΑΤΙΡΙΚΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ


Read more...

Μία απάντηση στον γυιό μου στην ερώτηση: "Ανακυκλώνονται όλα τα σκουπίδια;"

ΑΠΟ blog Λευκιμμιώτες για την Λευκίμμη


Στη Φύση δεν υπάρχει τίποτε μη ανακυκλώσιμο αφού τα πάντα αποδομούνται (τα πάντα ρεί). Υλικά τεχνητώς παραχθέντα (αυτά που λέμε λαθεμένα "μη Φυσικά") απλώς χρειάζονται τεχνητό τρόπο αποδόμησης ώστε αυτή να επιταχυνθεί και να μην διαρκέσει αιώνες. Η τεχνητή αποδόμηση συνδυάζεται με την επαναχρησιμοποίησή τους (ανακύκλωση) για οικονομικούς λόγους Τα ορυχεία και το πετρέλαιο έχουν μεγάλο κόστος). Η επαναχρησιμοποίηση των σκουπιδιών είναι ευκολότερη ή δυσκολότερη ανάλογα με την μέθοδο διαλογής και την εφαρμοζόμενη τεχνολογία. Οι παράγοντες αυτοί εισάγουν στο πρόβλημα ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ τον συντελεστή "Οικονομικό Κόστος" και κατά συνέπεια τον συντελεστή Δίκαιη Κατανομή του Οικ. Κόστους. Κάθε μέθοδος επαναχρησιμοποίησης των απορριμμάτων εκτός από το Οικ. Κόστος έχει και σημαντικό όφελος το οποίο είναι αντιστρόφως ανάλογο με το ποσοστό ανακύκλωσης επί του συνόλου των σκουπιδιών. Αυτό με την σειρά του εισάγει τον Συντελεστή Κατανομής Ωφελημάτων. Όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό ανακύκλωσης τόσο το κόστος μεγαλώνει και το συνολικό κέρδος μικραίνει τείνοντας να μηδενιστεί ή και να γίνει αρνητικό. Έτσι λοιπόν η επιλογή της μεθόδου διαχείρισης μπορεί να κάνει ανώδυνο ή δυσβάσταχτο το κόστος και να μεγιστοποιήσει το όφελος, να μεγιστοποιήσει ή να ελαχιστοποιήσει το ποσοστό ανακύκλωσης.
Εδώ πρέπει να παρατηρήσουμε ότι η έννοια της Κοινωνικής Δικαιοσύνης παίζει τον σημαντικότερο ρόλο. Όσο τα βάρη και τα ωφελήματα κατανέμονται δίκαια τόσο το κοινωνικό κόστος ελαχιστοποιείται και το ποσοστό ανακύκλωσης αυξάνει ενώ τα σκουπίδια που κληροδοτούμε στους επόμενους ελαχιστοποιούνται.
Να λοιπόν πως η υπόθεση σωτηρίας του πλανήτη συναντάει την Κοινωνική Οικολογία. Να πως εξηγείται η ρήση του Μ. Μπούκσιν "Δεν είναι ο άνθρωπος που καταστρέφει το Περιβάλλον αλλά τα άδικα κοινωνικά συστήματα. Η Ολλανδία π.χ. παράγει περισσότερο διοξείδιο από τις αγελάδες που εκτρέφει παρά από το πετρέλαιο που καίει, ενώ χρησιμοποιεί 14 φορές μεγαλύτερη έκταση καλλιεργήσιμης γης από την ίδια την Ολλανδία για παραγωγή ζωοτροφών στον 3ο κόσμο. Να γιατί τα πιο ρυπογόνα κράτη είναι αυτά που επαίρονται για την τελειότητα των μεθόδων διαχείρισης απορριμμάτων. Να γιατί ο αγώνας για την σωτηρία της Γης είναι πάνω απ' όλα αγώνας για Δικαιοσύνη. Να γιατί ο πατέρας σου αγωνίζεται κατά της άδικης συγκεντρωτικής διαχείρισης απορριμμάτων που τα τυφλά συμφέροντα βάλθηκαν να μας επιβάλλουν ως την μόνη επιστημονική λύση. Να γιατί η πρόταση της Λευκιμμιώτικης Ομάδας Ανακύκλωσης εξασφαλίζει το μεγαλύτερο ποσοστό ανακύκλωσης. Τέλος να γιατί στην πατρίδα μας πετυχαίνουμε ελάχιστα ποσοστά ανακύκλωσης. Προφανώς γιατί δεν μάθαμε από τους Ευρωπαίους να εξάγουμε τους ρύπους μας σε σημαντικό βαθμό. Αρκούμαστε να καταστρέφουμε τον τόπο μας.


Λευκιμμιώτες για την Λευκίμμη

Read more...

Επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Αγρίνιο

Ο κ. Καραμανλής θα επισκεφθεί το υπό κατασκευή νέο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου.

Όνειρο ζωής για τους κατοίκους της δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής την κατασκευή της Ιόνιας οδού. Ο πρωθυπουργός, ο οποίος επισκέφθηκε την παράκαμψη του Αγρινίου στη θέση Ρίγανη, χαρακτήρισε το έργο ως έργο μακράς πνοής και μεγαλεπίβολο, που θα δώσει ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.


Ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε το έργο ως πολύπαθο, διότι «ξεκίνησε το 1997 αλλά είχε πολύ μεγάλες καθυστερήσεις», επισήμανε ότι «από το 2005 προχωράμε με ταχείς ρυθμούς στην κατασκευή του συνολικού έργου», και ανακοίνωσε ότι η προοπτική είναι να παραδοθεί το καλοκαίρι του 2009.


Το έργο της Ιόνιας οδού θα είναι ένας νέος κλειστός αυτοκινητόδρομος ευρωπαϊκών προδιαγραφών δήλωσε ο κ. Καραμανλής. Ακολούθως, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής μετέβη στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας προκειμένου να απευθυνθεί σε εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων.


kathimerini.gr

Βεβαίως κύριε Καραμανλή ανάπτυξη ΠΑΛΙ για την δυτική Ελλάδα και Ήπειρο με την κατ’ όνομα Ιόνια Οδό ….γιατί ο Κερκυραίος πρέπει να φτάσει στα Γιάννενα για να την χρησιμοποίηση …αλλά θα μου πείτε έτσι και αλλιώς πάει για το νοσοκομείο …σωστά….



Read more...

Δελτίο εγκληματικότητας

Καταστροφές, ληστείες, πυροβολισμοί και ένα τρίωρο θρίλερ με ληστή που παρέμενε ταμπουρωμένος σε παλαιό κτίριο στον Πειραιά συνέθεσαν το "δελτίο εγκληματικότητας" της Παρασκευής. Και όλ' αυτά την ώρα που ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης παραδεχόταν στη Βουλή ότι υπάρχει μεγάλη εγκληματικότητα η οποία έχει οδηγήσει και εξακολουθεί να οδηγεί τους κατοίκους του κέντρου σε απόγνωση.

Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, συναγερμός σήμανε στην αστυνομία όταν ένοπλος που είχε ληστέψει νωρίτερα τράπεζα στον Πειραιά κατέφυγε μετά από καταδίωξη σε παλαιό κτίριο στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Κηφισού, όπου στεγάζονται αποθήκες του ΙΚΑ.

Ο ληστής είχε μαζί του όπλο, που αποδείχθηκε ότι ήταν ψεύτικο, αλλά και μία αληθινή χειροβομβίδα. Στο σημείο έσπευσε ειδικός διαπραγματευτής - ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ και μετά από περίπου τρεις ώρες διαπραγμάτευσης, έπεισε το ληστή να παραδοθεί. Ο δράστης συνελήφθη, μεταφέρθηκε στην Ασφάλεια και το Σάββατο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Στην Πλάκα, αστυνομικός που υπηρετεί στο Α.Τ Κυψέλης πυροβόλησε ιδιοκτήτη καφετέριας με τον οποίο όπως φαίνεται είχε προσωπικές διαφορές. Το θύμα μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένο σε ιδιωτικό νοσοκομείο, ενώ ο αστυνομικός παραδόθηκε.

Τέλος, πεδίο μάχης έγινε για ακόμα μία φορά το κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα το Κολωνάκι από ομάδα περίπου 40 κουκουλοφόρων που κατά την «κάθοδό» τους από την πλατεία Δεξαμενής έσπαζαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, από βιτρίνες καταστημάτων μέχρι αυτοκίνητα, τράπεζες και εισόδους πολυκατοικιών.

Οι νεαροί πέρασαν από τις οδούς Σκουφά και Ηρακλείτου και μόλις έφτασαν στην οδό Πινδάρου διασπάστηκαν και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σύμφωνα με ανεπίσημο απολογισμό, οι κουκουλοφόροι προκάλεσαν ζημιές σε τρεις τράπεζες, είκοσι καταστήματα και περισσότερα από τριάντα ΙΧ αυτοκίνητα.

Ίδια εικόνα και στη Θεσσαλονίκη, όπου άγνωστοι επιτέθηκαν με πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα σε τρία υποκαταστήματα τραπεζών προκαλώντας φθορές σε τζαμαρίες και ATM.

Με αφορμή τα νέα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία – μεταξύ άλλων – κάνει λόγο για περιβάλλον κρίσης και καταστροφής "που εκτρέφεται συστηματικά στη χώρα μας τους τελευταίους μήνες και δίνει πρόσφορο έδαφος στην οποιαδήποτε προβοκάτσια".

skai.gr


Read more...
Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP