Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Παράταση στην απόφαση για τον επικεφαλής

Παρατείνονται για ένα ακόμη 24ωρο οι διαβουλεύσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το πρόσωπο που θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου της παράταξης στις επικείμενες εθνικές εκλογές.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, συνέχεια της χθεσινοβραδινής, δεν επετεύχθη και πάλι συμφωνία και παράλληλα συνεχίστηκε η ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων σχετικά με πιθανές λύσεις, όπως π.χ. να ηγηθεί του ψηφοδελτίου ο κ. Αλαβάνος, να υπάρξει συλλογική ηγεσία ή ακόμη και κάποιο τρίτο πρόσωπο.

Ο γραμματέας του Συνασπισμού Δημ. Βίτσας δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ ενωμένα να δώσει τον εκλογικό αγώνα και αυτό θα γίνει.

Ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Θεωνάς σε δήλωσή του τόνισε ότι κατά τη συζήτηση επαναλήφθηκε ομόφωνα η θέληση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ να κατέβει ενωμένος στις επόμενες εκλογές, ωστόσο, όπως είπε, τα προβλήματα δεν έχουν ακόμη λυθεί.

Από την πλευρά του, ο Μανόλης Γλέζος επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από σχήματα που το καθένα διατηρεί την αυτονομία των απόψεών του και δεν είναι εύκολο να υπάρξει συμφωνία και τόνισε την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να μείνει ενωμένος.

Αύριο συνεδριάζει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού (10:00, στο ξενοδοχείο «Athens Imperial» Πλ. Καραϊσκάκη), προκειμένου να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ για αύριο, αργά το απόγευμα, έχει προγραμματιστεί νέα συνεδρίαση της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

naftemporiki.gr

ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ....ΑΛΕΞΗ/ΑΛΕΚΟ

Read more...

Χαλάει ο καιρός

Συγκεκριμένα την Κυριακή 06-09-09 ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τις βραδινές ώρες στη Θεσσαλία και το βορειοδυτικό Αιγαίο.

Τη Δευτέρα 07-09-09 και Τρίτη 08-09-09 ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν εκτός από τις προαναφερθείσες περιοχές και στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) την Εύβοια και πιθανόν κατά περιόδους στην Πελοπόννησο, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

Παράλληλα οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα φθάσουν στο Αιγαίο τα 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση (8-10 βαθμούς κατά τόπους).

Read more...

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ - ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ - ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Θυμάμαι μία εβδομάδα μετά τις εκλογές του 2004, παρακολουθούσα δελτίο ειδήσεων με τον συχωρεμένο τον πατέρα μου και ακούγαμε στα παράθυρα τις αναλύσεις των εκλογικών αποτελεσμάτων, χωρίς να κατηγορούν τον Γιώργο για την αποτυχία του ΠΑΣΟΚ, αλλά να λένε για "δαχτυλίδια" και ειρωνικά σχόλια για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.Κάποια στιγμή ο πατέρας ΜΟΥ πετάχτηκε και είπε "Τώρα πρέπει να ξανά κατεβεί για αρχηγός με αντίπαλο για μην του λένε αυτά". Αποδείχτηκε μετά πόσο δίκαιο είχε.. Γιατί ο Γ Παπανδρέου την πρώτη του θητεία ώς αρχηγός του ΠΑΣΟΚ την πέρασε μεταξύ "σφύρα και άμμωνος", με τα χαλιά να φεύγουν κάτω απο τα πόδια του συνεχώς.Οι ενορχηστρωμένες επιθέσεις των "νταβατζήδων" της πολιτικής με τα "μέσα τους" συνεχώς προσπαθούσνα να παρουσιάσουν τον Γιώργο ώς άβουλο, ανίκανο και λίγο.Η δημοκρατικότητά του στο κόμμα, ερμηνεύτηκε ώς αδυναμία.Το υποκοριστικό και απαξιωτικό "Γιωργάκης" έδινε και έπαιρνε στις στήλες των εφημερίδων.Κονδυλοφόροι των στενών συμφερόντων όπως ο Πρετεντέρης, καθημερινά προσπαθούσαν να διαμορφώσουν μία αρνητική άποψη στην κοινή γνώμη για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.Προσωρινά έστω το κατάφεραν.Αλλά σιγά σιγά και με μεθοδική δουλειά και με ήρεμο πολιτικό πολιτισμό ο Γιώργος κατάφερε να στρέψει την προσοχή του λαού στο πρόσωπό του, κατάφερε να δείξει ότι εκείνος διαφέρει και ότι πρεσβεύει άλλες αντιλήψεις και νοοτροπίες. Να θυμήσω ότι με πολύ πολιτικό κόστος σε μία νύχτα δέν συμπεριέλαβε στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ 10 βουλευτές και πρώην υπουργούς των οποίων τα ονόματα ακούστηκαν αρνητικά για συμμετοχή τους σε σκάνδαλα, χωρίς καν να κριθούν και μάλιστα κάποιοι χωρίς να έχουν καμία εμπλοκή, πράγμα που δεν έχει πράξει ποτέ ο κ Καραμανλής έως τώρα και άν το πράξει τώρα θάναι υποκριτικό και κίνηση καθαρά για λόγους εκλογικούς.
Έλεγε και λέει ο Γιώργος, " δεν χρωστάω σε κανένα" και έσπευσαν οι γνωστοί κονδυλοφόροι να ειρωνευτούν την θέση του αυτή.Ξεχνούν όμως ότι ο Καραμανλής μέσα σε μία εβδομάδα " οι νταβατζήδες της πολιτικής του Μπαιρακτάρη" έγιναν κολλητοί και συγκέντρωσαν στα χέρια τους τον πλούτο του ελληνικού λαού. Αντίθετα ξεχνούν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι γιός του Ανδρέα, ο οποίος δέν στήριξε τους μεγαλοκαρχαρίες εκδότες - εργολάβους, με αποτέλεσμα το 1989 να τον καθίσουν στο σκαμνί και νάναι οι βασικοί μάρτυρες κατηγορίες στο σκάνδαλο Κοσκωτά και όπως απέδειξε η ιστορία.. του την είχαν φυλαγμένη..Αρα λοιπόν είναι το πιό λογικό και λόγω πολιτικής ηθικής, χαρακτήρα αλλά και διδαγμάτων απο τον πατέρα του ο Γιώργος να αποφεύγει δεσμεύσεις και εξαρτήσεις απο εκείνους που σε στηρίζουν για να απομυζήσουν τον ιδρώτα Ελληνικού λαού, σε χρησιμοποιούν και μετά σε πετούν σάν στημένη λεμονόκουπα.
Δέν θέλουν τα "συμφέροντα" να αφήσουν να περάσει στο λαό η άποψη ότι υπάρχουν και διαφορετικοί πολιτικοί, με διαφορετική κουλτούρα,δημοκρατικότητα και ευαισθησία.
Δέν θέλουν οι επιτήδειοι εκφραστές του κεφαλαίού να πειστεί ο λαός ότι κάτι καινούργιο θα φέρει ο Γιώργος στην πολιτική σκηνή,μία αύρα δημοκρατίας, την ανακατανομή του εισοδήματος υπέρ των λαϊκών στρωμάτων, σε αντίθεση με τον θατσερικo φιλελευθερισμό που εφήρμοσε η σημερινή κυβέρνηση.
Ομως ο Γιώργος εφόσον εκλεγεί σε πείσμα και με πόλεμο όλων αυτών στο πρόσωπό του, χωρίς καμία εξάρτηση, θάχει πλεόν τη νομιμοποίηση απο τον Ελληνικό λαό, που θα απαιτήσει να φανεί αντάξιος των προσδοκιών του και να αλλάξει πολλά στην πολιτική σκηνή της χώρας μας. Θα κληθεί λοιπόν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να ξεκινήσει αμέσως τα πρώτα βήματα που θα τον απελευθερώσουν απο τα δεσμά της νοοτροπίας και πρακτικής των τελευταίων ετών και απο τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ , και ιδιαίτερα απο την οδυνηρή παρένθεση της διακυβέρνησης της χώρας απο τη ΝΔ.
Γι αυτό λοιπόν ο Γιώργος πρέπει να τα αλλάξει όλα!!
-Να απομονώσει όλους εκείνους που έχουν μάθει να τρυπώνουν στα κανάλια της εξουσίας και σάν τρωκτικά να πριονίζουν τα θεμέλια της δημοκρατίας και της σωστής λειτουργίας ενός κόμματος εξουσίας, προς ιδιον όφελος βέβαια, είναι αυτοί που σε κάθε κυβέρνηση υπάρχουν και τόχει δέιξει το πρόσφατο παρελθόν και στο ΠΑΣΟΚ, γιατί ο λαός δέν θα ανεχθεί πάλι οι ίδιοι και οι ίδιοι σε κάθε τοπική κοινωνία να εμφανίζονται όταν "μυρίζουν εξουσία" και να προσβάλλουν όλους τους άλλους με τις ενέργειές τους.
-Όμως ο Γιώργος , ΈΧΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ και πρέπει να έχει τα μάτια του ανοιχτά, γιατί οι αυλικοί οι κάθε μορφής γλύφτες είναι εκείνοι που αμαυρώνουν το έργο μιάς κυβέρνησης και απαξιώνουν τον πρωθυπουργό και όλα τα στελέχη...
- Πρώτα απο όλα να επιλέξει συνεργάτες άμεμπτου ηθικής, με εμπειρία, διάθεση για δουλειά, ικανούς, που να σέβονται τον λαό και να τιμήσουν την ψήφο του.Συνεργάτες που δεν θα διαχωρίζουν τους Ελληνες σε ημέτερους και οι αλλοι, όπως έκανε η απερχόμενη κυβέρνηση.
-Το κυβερνητικό του σχήμα να είναι, ευέλικτο,λειτουργικό με βλέμμα πάντα προς την ικανοποίηση των αναγκών των λαϊκών στρωμάτων που τόσο υπέφεραν τα τελευταία πέντε χρόνια.
-Να δείξει πυγμή και εκεί που χρειάζεται να διώξει από πάνω του κάθε στοιχείο που προσβάλλει τον ίδιο, την αισθητική του, την δική μας αισθητική και ολόκληρου του Ελληνικού λαού.
-Τέλος να αποδείξει με την πολιτική του ότι δεν θα μείνει στις διακηρύξεις του αλλά τις πραγματώσει για το συμφέρον του Ελληνικού λαού.
Γιαυτό Γιώργο, ο λαός που θα σε ψηφίσει, θα σου λέει ταυτόχρονα ΓΙΩΡΓΟ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΟΛΑ!!!.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΑΙΤΖΗΣ
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Read more...
Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP