Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Ανοικτή επιστολή στον Δήμαρχο Σωτήρη Μικάλεφ

Ανοικτή επιστολή στον Δήμαρχο Σωτήρη Μικάλεφ απέστειλε το στέλεχος των οικολόγων πράσινων Πάολο Μελισσάνο. Στο επίκεντρο η ίδρυση του Φορέα Διαχείρισης.
Αναλυτικά, αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμε κύριε Μικάλεφ…
Το 2007 κάποιοι θεώρησαν ότι η παλιά πόλη της Κέρκυρας άξιζε να είναι μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής Κληρονομιάς. Σήμερα μετά 2,5 χρόνια ακόμα περιμένουμε να δούμε ένα μικρό σημάδι ότι είμαστε άξιοι αυτής της αναγνώρισης. Κατά εκτίμησή σας για τις καθυστερήσεις φταίει «Η προηγούμενη Κυβέρνηση που δεν ήταν συνεπής στο αδάπανο γι αυτήν, αλλά ουσιώδες για την πόλη ζήτημα της ίδρυσης του Φορέα Διαχείρισης». Τώρα, για τους πολίτες που ασχολούνται με τα κοινά και δεν έχουν προκαταλήψεις, μετά από αυτές δηλώσεις δεν μπορούν να ελπίζουν σε κάτι καλύτερο για αυτή την πόλη με την παρούσα δημοτική αρχή. Γιατί με αυτό που λέτε κ. Μικάλεφ πραγματικά προσβάλλετε όλους τους δημότες θεωρώντας ότι δεν έχουν άποψη και είναι μειωμένης αντίληψης. Λοιπόν για το χάος που επικρατεί στην πόλη φέρει σοβαρή ευθύνη η Κυβέρνηση; Για όνομα του Θεού κ. Δήμαρχε! Απαιτούμε περισσότερο σεβασμό εκ μέρους σας. Μπορείτε να μας πείτε για τις παρακάτω καταστάσεις, που δει είναι οι μόνες, ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και εάν χρειάζονται οικονομικοί πόροι για την επίλυση τους;
1. Οδοί που έχουν χαρακτηρισθεί «πεζόδρομοι» με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβούλιου λειτουργούν σαν δρόμοι αστικής κυκλοφορίας.
2. Τοίχοι, δένδρα, κιβώτια ΟΤΕ, ΔΕΗ, καρτοτηλέφωνα, λειτουργούν σαν χώροι αφισοκόλλησης.
3. Παράνομη κατάληψη κοινοχρήστου χώρου για τραπεζοκαθισμάτα, έκθεση εμπορευμάτων και άλλα αντικείμενα.
4. Μη λειτουργία των δημοσιών τουαλετών.
5. Μη απορρόφηση Ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης & LIFE για δημιουργία έργων στους τομείς του τουρισμού, περιβάλλοντος, πολιτισμού, αστικής Κινητικότητας από δημοτικές υπηρεσίες που διαφημίζονται ότι έχουν «ΙSO».
6. Κατασκευή της Λαϊκής Αγοράς εντός αρχαιολογικόυ χώρου χωρίς άδεια οικοδομής και χωρίς άδεια του Υπουργού Πολιτισμού.
7. Παράνομη κατάληψη κοινοχρήστου χώρου πρασίνου από αυθαίρετες κατασκευές στα άλση της Γαρίτσας - Ανεμομύλου.
8. Μη εκτέλεση το έργου «Διαμόρφωση - Ανάπλαση Αλσών Γαρίτσας – Ανεμόμυλου» με εκταμιευμένο δάνειο.
9. Παράνομη έκθεση στα πεζοδρομία ποτών & τροφίμων που αλλοιώνονται.
10. Παράνομη καθημερινή στάθμευση επί διαβάσεων πεζών, πεζοδρομίων και πλησίον σηματοδότης και διασταυρώσεων από αυτοκίνητα και μοτοποδήλατα.
11. Μη δημιουργία έργων (αγορά πινακίδων οδικής σήμανσης, ασφαλτοστρώσεις, πεζοδρομήσεις, συντήρηση διαβάσεων πεζών, κλπ) από τα έσοδα των χώρων ελεγχόμενης στάθμευσης όπως ορίζει ο νόμος.
12. Επιγραφές των καταστημάτων που δεν γράφονται υποχρεωτικά στην ελληνική γλώσσα.
13. Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που κάνουν χρήση μουσικών οργάνων χωρίς να διαθέτουν άδεια καφέ μπαρ.
14. Τοποθέτηση απορριμμάτων στον εξωτερικό χώρο του κάθε καταστήματος και κατοικιών.
15. Καφετερίες, παρασκευαστήρια, καφέ-μπαρ που λειτουργούν σαν εστιατόρια χωρίς να έχουν την σχετική άδεια.
16. Μη λειτουργία της Επιτροπής Αισθητικής.
17. Μη δημιουργία 12.500 θέσεων στάθμευσης που είχαν υποσχεθεί προεκλογικά.
18. Εξωτερικοί χώροι πολλών καταστημάτων λειτουργούν σαν αποθηκευτικοί χώροι.
Δυστυχώς τα χρόνια περνούν και το ιστορικό κέντρο μαραζώνει λόγω της έλλειψης οράματος, τόλμης, μέριμνας και προγραμματισμού. Φτάνει πια με την παράδοση του ιστορικού κέντρου στα χέρια των συμφερόντων. Εμείς είμαστε ο μοχλός ανάπτυξης του ιστορικού κέντρου και ο κρίσιμος παράγοντας για την βιωσιμότητα του. Δεν αντέχουμε πια να βιώνουμε την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας και να αισθανόμαστε συνεχώς υπό διωγμό στην πόλη που γεννηθήκαμε , μεγαλώσαμε ή επιλέξαμε να ζήσουμε.

CORFU TIME

Read more...

80 εκατομμύρια Ευρωπαίοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας

Με κεντρικό σύνθημα „η φτώχεια είναι ανεπίτρεπτη“ εγκαινιάστηκε την περασμένη Πέμπτη στη Μαδρίτη το „Ευρωπαϊκό Έτος για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού“.


Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της ΕΕ και των κρατών-μελών απηύθυναν έκκληση στους πολίτες και τις ελίτ της Ευρώπης να δώσουν με αποφασιστικότητα τη μάχη κατά της φτώχειας και εξήραν τη σημασία του κοινωνικού διαλόγου για το μέλλον της Ευρώπης.



Μπαρόζο: Όνειδος το ποσοστό της φτώχειας

Σε συστράτευση κατά της φτώχειας καλεί την Ευρώπη ο Ζοζέ Μανουέλ ΜπαρόζοΠερίπου 80 εκατομμύρια, δηλαδή το 17% των Ευρωπαίων, ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Ένας αριθμός-όνειδος για την Ευρώπη, όπως υπογράμμισε ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Ο πρόεδρος της Κομισιόν κάλεσε τους πολίτες της Ευρώπης σε γενική κινητοποίηση κατά της φτώχειας και ζήτησε από τις χώρες-μέλη να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Ο πρωθυπουργός και προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χοσέ Λουίς Θαπατέρο υποσχέθηκε να ενισχύσει τις σχετικές πρωτοβουλίες της Κομισιόν.



«Με αυτό το σκεπτικό η ισπανική προεδρία θα εστιάσει σε εκείνες τις ομάδες του πληθυσμού που απειλούνται ιδιαίτερα από τον κοινωνικό αποκλεισμό: τους ηλικιωμένους, τους ανάπηρους και τους άνεργους. Οι 27 χώρες και εμείς όλοι θα πρέπει να αγωνιστούμε κατά του αποκλεισμού αυτών των ομάδων», τόνισε ο κ. Θαπατέρο.



Θαπατέρο: Η ισπανική προεδρία στηρίζει την ανάπτυξη μιας κοινωνικής στρατηγικής

Προτεραιότητα στην καταπολέμηση της φτώχειας θα δώσει η ισπανική προεδρία, δήλωσε ο κ. ΘαπατέροΚατά την πρώτη ημερίδα, με την οποία εγκαινιάστηκε στη Μαδρίτη το „Ευρωπαϊκό Έτος για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού“, κατατέθηκαν οι εμπειρίες μεταναστών και άλλων ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Παρουσιάστηκαν διάφορες πτυχές των προβλημάτων. Τόσο η πολιτική κοινωνικής ενσωμάτωσης στη χώρα υποδοχής, όσο και η κατάσταση στην αγορά εργασίας θα πρέπει να βελτιωθούν αισθητά, επισήμανε ο Χοσέ Λουίς Θαπατέρο. «Η ισπανική προεδρία θα προσφέρει στην Κομισιόν την υποστήριξή της για την ανάπτυξη μιας κοινωνικής στρατηγικής, η οποία θα έχει ως στόχους την ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης και μια ενεργό πολιτική απασχόλησης. Στο πλαίσιο αυτό θέλουμε να βελτιώσουμε την ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των κρατών-μελών», διευκρίνισε ο κ. Θαπατέρο.



Γκονζάλεθ: Δεν υπάρχει κοινωνική συνοχή χωρίς ανάπτυξη

Η ανάπτυξη ενισχύει την κοινωνική συνοχή, υποστηρίζει ο Φελίπε ΓκονζάλεςΙδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός στην ανάγκη μια οικολογικής και βιώσιμης ανάπτυξης, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Φελίπε Γκονζάλεθ, που σήμερα προΐσταται της ομάδας αξιολόγησης της ΕΕ για την ανάπτυξη στρατηγικών για το μέλλον της Ευρώπης. Η Ευρώπη χρειάζεται σήμερα έναν «θετικό κύκλο ανάπτυξης, απασχόλησης και κοινωνικής συνοχής», τόνισε ο κ. Γκονζάλεθ και διευκρίνισε: «Έχουν μειωθεί η ανταγωνιστικότητά και η παραγωγικότητά μας. Σε γενικές γραμμές δεν έχουμε αντιδράσει θετικά στις προκλήσεις των νέων τεχνολογιών. Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τη φτώχεια και την κοινωνική συνοχή; Μα είναι απλό, δεν είναι δυνατή μια βιώσιμη πολιτική κοινωνικής συνοχής χωρίς ανάπτυξη, όπως αυτή άλλωστε επιτεύχθηκε στις δεκαετίες του 50 και του 60», τόνισε ο Ισπανός πρώην πρωθυπουργός.

DEUTSCHE WELLE

Read more...

«Δεν επιτρέπεται η έκδοση αποδείξεων» λένε οι βενζινοπώλες

Την παρέμβαση του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να διευκρινιστεί ότι με το ισχύον καθεστώς όχι μόνον δεν επιβάλλεται, αλλά δεν επιτρέπεται η έκδοση αποδείξεων για τις λιανικές πωλήσεις βενζίνης από τα πρατήρια, ζήτησε σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) με επιστολή προς τον υπουργό κ.Γ.Παπακωνσταντίνου.

Η ΠΟΠΕΚ τονίζει ότι «τις τελευταίες εβδομάδες με αφορμή την έναρξη του διαλόγου για το φορολογικό αλλά και τις επανειλημμένες συστάσεις της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών προς τους πολίτες να συλλέγουν αποδείξεις για τις αγορές που πραγματοποιούν, έχει δημιουργηθεί σύγχυση στους καταναλωτές και προβλήματα στις επιχειρήσεις μας». Συγκεκριμένα, πολλοί πελάτες ζητούν από τους πρατηριούχους αποδείξεις λιανικής για τη βενζίνη που αγοράζουν, θεωρώντας ότι το ποσό που πληρώνουν θα εκπέσει από το φορολογητέο τους εισόδημα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προστριβές καθώς οι καταναλωτές θεωρούν ότι οι πρατηριούχοι δεν εκδίδουν αποδείξεις επειδή θέλουν να φοροδιαφύγουν. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, οι ταμειακές μηχανές που υπάρχουν στα πρατήρια καυσίμων εκδίδουν αποδείξεις για τα λοιπά είδη και υπηρεσίες (αξεσουάρ αυτοκινήτων ψιλικά, Τύπος, τυποποιημένα τρόφιμα, λίπανση - πλύσιμο, κ.α.).

Η ΠΟΠΕΚ επαναλαμβάνει την θέση της, υπέρ της εγκατάστασης ταμειακών μηχανών στα πρατήρια για την έκδοση αποδείξεων για τις πωλήσεις καυσίμων με την προϋπόθεση ότι αυτές θα είναι συνδεδεμένες με ολοκληρωμένα και πιστοποιημένα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου εισροών - εκροών όγκου καυσίμων που θα ελέγχουν τυχόν δασμοφοροδιαφυγή από παράνομη διακίνηση καυσίμων και θα διασφαλίζουν παράλληλα τους πρατηριούχους.

«Με αυτήν την προϋπόθεση και εφόσον αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο, τα πρατήρια θα μπορούν να εκδίδουν αποδείξεις για τη βενζίνη που πωλούν, στους καταναλωτές», καταλήγει η ΠΟΠΕΚ.

kathimerini.gr

Read more...
Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP