Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Αυστηρή η ΝΟΔΕ της ΝΔ με τον ΟΛΚΕ για τα τέλη ελλιμενισμού


Τη διαφωνία της εκφράζει η Νομαρχιακή της Νέας Δημοκρατίας με την δήλωση μέλους του Δ.Σ του ΟΛΚΕ, που έδωσε την εντύπωση ότι έχει ευθύνες η Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία, για τα ακριβά τέλη ελλιμενισμού του Λιμένα της Κέρκυρας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ανακοίνωση της. Η Νομαρχιακή του κυβερνώντος κόμματος τονίζει ότι «Η αλήθεια είναι ότι, την αποκλειστική ευθύνη για τον καθορισμό των τελών ελλιμενισμού την έχει το Δ..Σ της Ανωνύμου Εταιρίας του Ο.Λ.ΚΕ, η Κυβέρνηση για τυπικούς λόγους, απλά επικυρώνει τις όποιες εισηγήσεις - αποφάσεις των Δ.Σ. των ως άνω Ανωνύμων Εταιριών».

Συμπληρώνει δε ότι «Προφανώς η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, έχει την ευθύνη του ορισμού των μελών του Δ.Σ του Ο.Λ.ΚΕ., αλλά η ευθύνη της τιμολογιακής πολιτικής, ανήκει αποκλειστικά στα μέλη του Δ.Σ» για να καταλήξει ότι «Έκπληξη επίσης αποτελεί για όλους μας, το γεγονός ότι, το Λιμάνι της Κέρκυρας, σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν εσχάτως το φως της δημοσιότητας, έχει από τα πιο ακριβά τέλη ελλιμενισμού στην Ελλάδα.»


ΕΡΤ

Read more...

Αμφισβητούνται τα οφέλη της Ωμέγα-3

Η λήψη συμπληρωμάτων της ουσίας Ωμέγα-3, που εντοπίζεται κυρίως στα ψάρια, δεν επιφέρει επιπλέον προστασία ενάντια στις καρδιαγγειακές παθήσεις, σύμφωνα με νέα μελέτη που αντικρούει παλαιότερες έρευνες.

«Οι δοκιμές και οι εξετάσεις έδειξαν ότι δεν υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις στα ποσοστά καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού, αιφνίδιου καρδιακού θανάτου ή θανάτου από οποιαδήποτε αιτία μεταξύ των ασθενών που έλαβαν Ωμέγα-3 και εκείνων που δεν την περιέλαβαν στη δίαιτα τους», αναφέρει η μελέτη.

Ωστόσο, τα συγκεκριμένα συμπεράσματα έρχονται σε αντίθεση με προηγούμενες μελέτες που υποστηρίζουν ότι η Ωμέγα-3 μπορεί να αυξήσει τη διάρκεια ζωής των καρδιοπαθών. Οι συγγραφείς της νέας μελέτης επισημαίνουν ότι αυτές οι διαπιστώσεις είχαν προκύψει όταν οι θεραπείες των καρδιαγγειακών παθήσεων δεν είχαν εξελιχτεί στο σημερινό επίπεδο.

«Στη μελέτη μας δε διαπιστώσαμε καμία επώφελη επίδραση. Οι ασθενείς που λάμβαναν ήδη την ιδανική θεραπεία δεν είχαν κανένα επιπλέον όφελος από την λήψη της Ωμέγα-3», ανέφερε ο Γιόχεν Σέγκες, καθηγητής καρδιολογίας στο πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης στη Γερμανία.

Η νέα μελέτη στηρίζεται σε εξετάσεις και παρακολούθηση 3.827 ασθενών σε 104 νοσοκομεία της Γερμανίας και πανεπιστημιακές κλινικές. «Θα ήταν λάθος να πούμε πάντως ότι η λήψη της Ωμέγα-3 δεν έχει κανένα αποτέλεσμα, ωστόσο εμείς δε βρήκαμε κάποιο επιπλέον όφελος όταν λαμβάνεται η κατάλληλη θεραπεία» κατέληξε ο Σέγκες.

kathimerini.gr


Read more...

Έντονη Διαμαρτυρία από τον Δικηγορικό Σύλλογο

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία και συνάμα την έντονη ανησυχία του για το πρόσφατο περιστατικό της εγκληματικής επίθεσης που δέχθηκε ο δικηγόρος Περικλής Κατσαρός από κουκουλοφόρο που τον περίμενε νύκτα έξω από το σπίτι του.

Έντονη διαμαρτυρία για αυτό καθ'εαυτό το εγκληματικό γεγονός, πολλώ μάλλον όταν πρόκειται για εγκληματική επίθεση κατά δικηγόρου εξαιτίας της άσκησης των επαγγελματικών του καθηκόντων. Αλλά και έντονη ανησυχία, διότι το εγκληματικό αυτό γεγονός έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενα καταδεικνύοντας όχι μόνο την αύξηση της εγκληματικότητας αλλά και την εισαγωγή στην κοινωνική ζωή του τόπου μας μαφιόζικων μεθόδων.

Υπενθυμίζουμε την περίπτωση του ξυλοδαρμού, με παραπλήσιο τρόπο, του συμπολίτη μας Σαλβάνου και την περίπτωση της τοποθέτησης βόμβας στο σπίτι του διευθυντή των Φυλακών Κέρκυρας.

Είχαμε επισημάνει, και στις περιπτώσεις αυτές, την ανάγκη ταχείας και πλήρους διαλεύκανσής των εκ μέρους των αρμοδίων οργάνων της Πολιτείας και την παραπομπή τους στην Δικαιοσύνη.
Στην ίδια επισήμανση προβαίνουμε και τώρα κρούοντες ταυτόχρονα τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην κοινωνική ζωή του τόπου εάν εμπεδωθεί η αντίληψη ότι η μεν συντεταγμένη Πολιτεία είναι αδύναμη η δε Κοινωνία ανυπεράσπιστη και ανήμπορη σε τέτοιου είδους εγκληματικές συμπεριφορές.


incorfu

Read more...

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία δικηγόρου στην Κυπαρισσία

Την ανθρωποκτονία του δικηγόρου Σπυρίδωνα Ιωάννου, που είχε σημειωθεί το βράδυ της 26ης του Ιανουαρίου, μέσα στο γραφείο του, στην Κυπαρισσία εξιχνίασε η Αστυνομία.


Σύμφωνα με την προανάκριση δράστες φέρεται να είναι 35χρονος ομογενής από την Αλβανία και δυο Αλβανοί, 29 και 34 χρόνων. Ο πρώτος κατηγορείται, ως ηθικός αυτουργός και άλλοι δυο, ως φυσικοί.


Όπως ανακοινώθηκε από την Ασφάλεια Καλαμάτας, οι δράστες προέβησαν στην πράξη τους, προκειμένου να πετύχουν αναβολή επικείμενης δίκης για αστικές διαφορές σε βάρος του ομογενή, με τη ματαίωση της παράστασης σε αυτή, του θύματος.


Σε βάρος και των τριών εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από την ανακρίτρια Κυπαρισσίας, αλλά για την ώρα συνελήφθησαν και κρατούνται ο ομογενής και ο 29χρονος Αλβανός. Ο τρίτος αναζητείται. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στην εισαγγελέα Κυπαρισσίας.


Σημειώνεται ότι, για την ανθρωποκτονία του δικηγόρου, ο Δικηγορικός Σύλλογος

Κυπαρισσίας, εκείνη την περίοδο, είχε πραγματοποιήσει εβδομαδιαία αποχή από τα δικαστήρια.


naftemporiki.gr

Read more...

Η Νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑ.ΣΟ.Κ για την ασφάλεια των πολιτών

Είναι πλέον γνωστή σε όλους μας η άθλια κατάσταση που έχει βρεθεί η χώρα μας από την εγκληματικότητα που σαρώνει. Άνθρωποι δολοφονούνται, ληστεύονται και ο πολίτης ζει μέσα στον τρόμο και την ανασφάλεια. Δεν μπορούμε να δεχτούμε τα γεγονότα αυτά εθελοτυφλώντας και χωρίς να αντιδράσουμε αποδεχόμενοι την απαξιωτική κρατική συμπεριφορά της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς.


Το πρόβλημα της ανασφάλειας είναι η ανεπάρκεια των Σωμάτων Ασφαλείας να ανταποκριθούν στη συνεχιζόμενη και αυξανόμενη εγκληματικότητα, στις κλοπές – διαρρήξεις που φτάνουν στο πανελλήνιο τις 186 την ημέρα, στις κλοπές τροχοφόρων που φτάνουν στις 65 την ημέρα, στις ληστείες που φτάνουν τις 9 την ημέρα, στα ναρκωτικά που η Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά (Κέρκυρα) είναι η πύλη προς την Αδριατική και την Ευρώπη, την παράνομη είσοδο λαθρομεταναστών κάθε υπηκοότητας με τελευταίο παράδειγμα την ανεξέλεγκτη και μαζική είσοδο αλλοδαπών μεταναστών – προσφύγων.


Ανυπαρξία κέντρων υποδοχής ταλαίπωρων προσφύγων που οφείλαμε να έχουμε στο Νομό μας και εν γένει στην Ελλάδα για να αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις.


Πού φυλάσσονται οι άνθρωποι αυτοί; Υπό ποιες συνθήκες γίνεται η κράτησή τους; Ποια είναι η υγιεινή τους φροντίδα και πώς μπορούν να φροντίζουν βρέφη και ανήλικα παιδιά όποτε υπάρχουν;


Επιβάλλεται να υπάρχουν ειδικά κέντρα υποδοχής και όχι να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στο Νομό, χωρίς ουσιαστικό έλεγχο και όσοι συλλαμβάνονται να είναι πεταμένοι στα κρατητήρια των Αστυν. Τμημάτων χωρητικότητας 2 – 5 ατόμων. Σήμερα στοιβάζονται 10-15 άτομα στο κάθε κρατητήριο σε πανάθλιες συνθήκες.

Οι εργαζόμενοι Αστυνομικοί που υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας, έχουν περιέλθει σε δεινή θέση όταν καλούνται να αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστάσεις παράνομης εισόδου λαθρομεταναστών, ναρκωτικών κ.λ.π.


Είναι γνωστό ότι τα περιφερειακά τμήματα έχουν αποδεκατιστεί από προσωπικό, έχουν πεπαλαιωμένο υλικοτεχνικό εξοπλισμό που έχει να αντικατασταθεί πολλά χρόνια τώρα, όπως τα παμπάλαια αυτοκίνητα.


Αλεξίσφαιρα γιλέκα, μέσα επικοινωνίας (ασύρματοι) με αποκορύφωμα ότι μέχρι χθες τους είχαν με πιστόλια του έτους 1932 περίπου καθώς και από τα πέντε σκάφη του Λιμενικού Σώματος τα οποία τα τέσσερα είναι ακινητοποιημένα και λειτουργεί μόνο το ένα και αυτό χωρίς ραντάρ.


Από την άλλη βρίσκονται αμέσως δυνάμεις από στρατιές αστυνομικών να φυλάνε ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ και να απασχολούνται με τα χαρτόσημα και το γνήσιο της υπογραφής καθώς και κάθε λογής γραφειοκρατική εργασία.


Η κατάργηση των Συνοριακών Φυλάκων από τα κύρια καθήκοντά τους, όπως η αποτροπή της λαθρομετανάστευσης, της διακίνησης όπλων, ναρκωτικών και η απασχόληση τους σε άλλα πάρεργα καθήκοντα εκτός του αντικειμένου που έχουν προσληφθεί (όπως φύλαξη Αστυν. Κατ/των, υπηρεσίες γραφείων άλλων υπηρεσιών κ.λ.π.), δώσανε την δυνατότητα να οργανωθούν συμμορίες με εγκεφάλους αλλοδαπούς να αλωνίζουν και να σκορπούν τον τρόμο στην Ελλάδα.


Επόμενο είναι η ανασφάλεια των κατοίκων την οποία ζούμε και στην Κέρκυρα σε μεγάλο βαθμό να μεγαλώνει από την παντελή απουσία σε όλη την επαρχία στο έλεος της κάθε λογής κακοποιούς δράσης, όπου κατά μεγάλα χρονικά διαστήματα παρατηρείται έξαρση διαρρήξεων κλοπών και λοιπών παραβάσεων.


Απέναντι στα φαινόμενα αυτά διαπιστώνουμε κρατική απάθεια, απογύμνωση της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των άλλων κρατικών υπηρεσιών.


Περιμένουμε λύσεις και απαντήσεις από τους εκπροσώπους των κυβερνητικών και κρατικών υπηρεσιών.


Δυστυχώς δεν περιμένουμε και δεν ελπίζουμε σε θετική πορεία και αναβάθμιση των υπηρεσιών από τη σημερινή Κυβέρνηση γιατί τη θεωρούμε υπεύθυνη για τη σημερινή κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα μας.


Παντελής αδιαφορία και κρατική εγκατάλειψη.


Αυτή είναι η σημερινή κατάσταση που επικρατεί στα Σώματα Ασφαλείας και από αυτή τη διάλυση εξαρτάται η περιουσία και η ίδια η ζωή των Ελλήνων πολιτών.

Read more...
Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP