Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Κομισιόν: Εκτός ελέγχου έλλειμμα και χρέος στην Ελλάδα

Εξαιρετικά δυσάρεστες είναι οι φθινοπωρινές προβλέψεις της Κομισιόν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Τόσο σε ό,τι αφορά στο έλλειμμα, όσο και στο δημόσιο χρέος,ενώ σε ό,τι αφορά στην ανάκαμψη εκτιμά ότι θα έρθει το 2011, με οριακό ρυθμό ανάπτυξης 0,7%.

Συγκεκριμένα, για φέτος το έλλειμμα αναμένεται να διαμορφωθεί στο 12,7% του ΑΕΠ, έναντι κυβερνητικής πρόβλέψης 12,5%, ενώ η μεγάλη απόκλιση φαίνεται να σημειώνεται στο 2010. Ενώ η Αθήνα κάνει λόγο για 9,5%, οι Βρυξέλλες επιμένουν ότι η μείωση θα είναι οριακή και το έλλειμμα θα διαμορφωθεί λίγο πάνω από το 12%, ενώ ακόμα πιο δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις (12,8%)για το 2011.

Ανάλογες είναι οι εκτιμήσεις που γίνονται για το δημόσιο χρέος. Για φέτος υπολογίζεται, με βάση πάντα τις φθινοπωρινές προβλέψεις, στο 112,6% του ΑΕΠ, για το 2010 στο 124,9% και για το 2011 στο 135,4% του ΑΕΠ.

Αναφορικά με την εξέλιξη της ανάπτυξης, φέτος θα υποχωρήσει κατά 1,1%, ενώ το 2010 αναμένεται ότι η πτώση θα είναι της τάξης του 0,3%. Οριακή ανάκαμψη, 0,7%, αναμένεται το 2011. Η ανεργία απ’ το 9% του εργατικού δυναμικού θα αυξηθεί σε 10,2% και 11%, ενώ ο πληθωρισμός θα εδιαμορφωθεί στο 1,2% φέτος και στο 1,4% το 2010.

kathimerini.gr

Read more...

Σοβαρά προβλήματα απο την κακοκαιρία

Σοβαρά προβλήματα έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία που πλήττει από τα ξημερώματα την Κέρκυρα.
Η πρωινή πτήση της Aegean έχει προγραμματιστεί για τις 2.00 μετά το μεσημέρι, ενώ της Olympic Air εκτελέστηκε με καθυστέρηση δυόμισυ ωρών. Κλειστή είναι η ακτοπλοϊκή γραμμή για τα πορθμεία ανοικτού τύπου και τα αμφίδρομα, λόγω των θυελλωδών ανέμων εντάσεως 8 και τοπικά 9 μποφόρ και δρομολόγια εκτελούν μόνο τα πορθμεία κλειστού τύπου.
Από την πτώση δέντρων προκλήθηκαν προβλήματα στο δίκτυο της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να διακοπεί για αρκετές ώρες η ηλεκτροδότηση στην ευρύτερη περιοχή από τα Κανάλια μέχρι το Κανόνι. Χωρίς ρεύμα παραμένουν περιοχές στην Αλεπού, στο νότιο και το βόρειο συγκρότημα της Κέρκυρας , ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε αρκετές κλήσεις για άντληση υδάτων σε υπόγεια επιχειρήσεων και σπιτιών στην Αλεπού, τις Αλυκές, στο Εμπορικό Κέντρο, το Κοντόκαλι και το Λόφο Κογεβίνα.
Στα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία αναφέρθηκε το πρωί – φιλοξενούμενος στην ΕΡΑ Κέρκυρα ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Μάμαλος, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στις υποδομές της Κέρκυρας που αντιμετωπίζει και προβλήματα υποχρηματοδότησης.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη δυο εργολαβίες που αφορούν τη διάνοιξη τάφρων και την εξέλιξη αντιπλημμυρικών έργων.

ΕΡΤ

Read more...

Θανατηφόρο ατύχημα στην περιοχή Σγόμπου

Σφοδρή σύγκρουση δύο οχημάτων στην περιοχή Σγόμπου είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό δύο επιβαινόντων και δύο τραυματίες. Το σφοδρό τροχαίο έγινε στις 11 σήμερα το πρωί.

Το ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο επιβάτες που έχασαν τη ζωή τους (οδηγός και συνεπιβάτης) ήταν μάρκας Mitsubishi Lacer και συγκρούστηκε μετωπικά με ημιφορτηγό μάρκας επίσης Mitsubish στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα που διακομίστηκαν τραυματισμένα στο νοσοκομείο. Το ημιφορτηγό είχε κατεύθυνση στην πόλη της Κέρκυρας και το ΙΧ προς την περιοχή των Γιατρών .

Νεκρός είναι ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος του Κων/νου, ετών 67, καθώς και μία γυναίκα τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. Για τον απεγκλωβισμό των νεκρών χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ η τροχαία διενεργεί προανάκριση για να διαπιστώσει τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

corfupress.com

Read more...
Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP