Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

Ο ΝΕΟΣ BLOGΟΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ


Λετε ακόμα δεν ανοίξαμε το blog να το κλείσουμε σε λίγο καιρό ?? Πατριώτη τι μας ετοιμάζεις εκεί ???

Τώρα εξηγείται όλη η προπαγάνδα κατά του Internet που γίνεται τον τελευταίο καιρό από τα διάφορα ΜΜΕ και τις φυλλάδες οι οποίες παρουσιάζουν τον κυβερνοχώρο μόνο ως τόπο ακολασίας και cyder bullying όπως αποκαλείται.

Ο Νίκος Δένδιας που είναι υπουργός Δικαιοσύνης,θα προσπαθήσει να...περάσει στο άμεσο μέλλον, νομοθετική ρύθμιση η οποία θα υποχρεώνει όλους τους bloggers :
Πρώτον, οι διαχειριστές των blogs ενημερωτικού χαρακτήρα θα έχουν την ευθύνη να αναγράφουν στην κεντρική ιστοσελίδα τον κατά νόμο υπεύθυνο του blog.
Δεύτερον, το νομοσχέδιο επιφυλάσσει στα αδικήματα που τελούνται μέσω των blogs προβλέψεις ανάλογες με αυτές του νόμου περί Τύπου.
Τρίτον, διευκολύνεται η πρόσβαση των διωκτικών αρχών στα ηλεκτρονικά ίχνη ώστε να αποκαλύπτεται με πιο γρήγορες διαδικασίες ο υπεύθυνος μιας συκοφαντικής ή εκβιαστικής δημοσίευσης.
Τέταρτον, το ΕΣΡ αποκτά δικαίωμα παρέμβασης σε περίπτωση που οι χρησιμοποιούμενες φωτογραφίες ή το audio και video υλικό που αναρτάται σε κάποιο blog δημιουργούν ζητήματα που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του.

Αλλά η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης έρχεται και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο όπου Ελληνίδα κατέφυγε για περίπτωση συκοφαντίας γιατρού που της προκάλεσε βλάβη και δικαιώθηκε!

Η απόφαση κατέληγε ως εξής: « … η ελευθερία της έκφρασης αποτελεί ένα από τα θεμέλια κάθε δημοκρατικής κοινωνίας, ισχύει δε και για τη διάδοση πληροφοριών που θίγουν, σοκάρουν ή προκαλούν ανησυχία.»
Αυτοί που θέλουν να μας φιμώσουν γιατί τους ενοχλούμε,
θα μας βλέπουν συνεχώς μπροστά τους..!

Από http://greekblock.blogspot.com/

Read more...

skai.gr "Βουλιάζει" από τα σκουπίδια η Κέρκυρα

Μάλιστα κάναμε τα χάλια μας και πιο έξω γνωστά ....

06/02/2009


Βουνά τα σκουπίδια...
Πνιγμένη στα σκουπίδια είναι η Κέρκυρα, εξαιτίας της αδυναμίας τους κράτους και των τοπικών αρχών να αποφασίσουν τι θα κάνουν με τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Επιπλέον, τα στραγγίσματα των απορριμμάτων δεν διαχειρίστηκαν ποτέ ορθά, αφού ο βιολογικός σταθμός είναι διαλυμένος, με αποτέλεσμα τεράστιες ποσότητες υγρών αποβλήτων καταλήγουν στη λίμνη της περιοχής κι από εκεί στον υδροφόρο ορίζοντα, απειλώντας τη δημόσια υγεία.

Σημειώνεται ότι τα στραγγίσματα από χωματερές θεωρούνται από τα πιο βρώμικα υγρά απόβλητα. Συγκρίνονται με τα πιο επικίνδυνα απόβλητα από βιομηχανίες που παράγουν τοξικά, καθώς έχουν μεγάλο οργανικό φορτίο, όλα τα βαρέα μέταλλα, επικίνδυνες και καρκινογόνες ουσίες σε πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις.

Μετά τις εκτεταμένες ταραχές και τα επεισόδια, με αφορμή την κατασκευή του νέου Χώρου υγειονομικής ταφής στη Λευκίμη, τα σκουπίδια όλου του νησιού συσσωρεύονται στην εγκαταλελειμμένη χωματερή στο Τεμπλόνι.


Βουλιάζει από τη μόλυνση
Όμως, ο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου έχει κορεστεί προ πολλού και είναι επιβεβλημένο η τοπική κοινωνία να συμφωνήσει, για να δοθεί άμεσα λύση στο τεράστιο πρόβλημα.

Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι η κατασκευή νέου Χώρου υγειονομικής ταφής στη Λευκίμμη είχε συναντήσει την έντονη αντίδραση των κατοίκων.

Η εικόνα που παρουσιάζει το Τεμπλόνι δημοσιεύονται και σε αγγλική ιστοσελίδα, διασύροντας τη χώρα μας.
Video από το corfu news που έπαιξε και στον skai.gr

Read more...

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ



Μας έπνιξαν τα σκουπίδια από τον ΧΥΤΑ !!!! Εκεί που πνιγεται η εικόνα τις Κέρκυρας καθημερινά ... στους δρόμους με τους γεμάτους κάδους , με τα πεζοδρομία που βρωμάνε από τα χαρτιά και τα αποτσίγαρα ,με τα διαλυμένα απορριμματοφόρα που βρωμάνε λες και έχει να πέσει νερό επάνω τους από τότε που τα αγόρασαν , με τους διαλυμένους κάδους παραπεταμένους στην άκρη του δρόμου να βγάζουν βρώμα και δυσωδία ,με τους κατοίκους του Τεμπλονιου και τις Λευκιμης να αγωνίζονται οι πρώτοι για να φύγει αυτή η εικόνα από τα σπίτια τους και οι δεύτεροι να μην πάει στα δικά τους και η Κέρκυρα στην μέση με άλλη μια ανοιχτή πληγή στην κυριολεξία να κακοφορμίζει

φωτογραφία από http://kerkhora.blogspot.com/

Read more...
Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP