Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Οι εθνικά «βλαμένοι» του ΕΛΟΤ

ΑΠΟ ΤΟ BLOG ixnos

Η χαρτοβιομηχανία Θράκης Diana έχει αναγνωρίσει τα Σκόπια ως "Μακεδονία" . Τα αρχικά που βλέπετε στα αριστερά αντιστοιχούν στις χώρες. Το ΜΚ είναι για τα Σκόπια ως "Μακεδονία". ... http://enimerwsi-gr.blogspot.com/

Aμεση ήταν η αντίδραση της Δημοκρατικής Αναγέννησης στην πληροφορία που"διέρρευσε" στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την οποία, προϊόντα της χαρτοβιομηχανίαςΘράκης Diana, κυκλοφορούν με την ένδειξη MK (δηλαδή Μακεδονία), άρα αναγνωρίζοντας εμμέσως το γειτονικό κρατίδιο. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο... εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Σταύρος Βιτάλης, με τη νομική σύμβουλο της εταιρίας κ. Γιαννοπούλου Ασπασία, έγινε σαφές από την πλευρά της Diana πως το ΜΚ, διαγράφηκε εδώ και δύο μήνες από όλα τα προϊόντα της.
Η εταιρία υποστηρίζει, και έχει τελικά δίκιο, πως η ιστορία αυτή ξεκινά από τονΕΛΟΤ, τον Ελληνικό Οργανισμό Τυποποίησης, ο οποίος και στην σχετική του περιγραφή των διεθνών ορολογιών, δυστυχώς συμπεριλαμβάνει και την σχετική άμμεση αναγνώριση του γειτονικού κρατιδίου με το όνομα Μακεδονία. Αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά πως το πρόβλημα με την ονομασία των Σκοπίων, δεν βρίσκεται μόνο στα διεθνή συμφέροντα και στις επιλογές της Σκοπιανής προπαγάνδας, αλλά στον πυρήνα του εγκληματικά αδιάφορου αθηνοκεντρικού κράτους και των οργανισμών του. Από την πλευρά του ο κ. Ζερίτης, Πρόεδρος της Diana, με σαφή στάση στα εθνικά μας θέματα, προχώρησε αυτοβούλως στη διαγραφή του ΜΚ από τα προϊόντα της
εταιρίας του. Aρα, δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρξει κανένα είδους μποϋκοτάζ στα προϊόντα της εταιρίας του, δεδομένης της άμεσης αντίδρασής του. Ο κύριος αίτιος είναι για μια ακόμη φορά η ανευθυνότητα των κρατικών υπηρεσιών όπως τουΕΛΟΤ, που φαίνεται δεν έχει ακόμη καταλάβει ότι "παίζει με την φωτιά".
Η Δημοκρατική Αναγέννηση, καλεί τον ΕΛΟΤ, να διαγράψει αμέσως από τις προδιαγραφές του το όνομα ΜΚ, που υπονοεί άμεση αναγνώριση της προπαγάνδας του κρατιδίου του Γκρουέφσκυ και να δώσει σήμερα εξηγήσεις στον ελληνικό λαό για την ανεύθυνη στάση του. Καλεί επίσης τις εταιρίες που συντονίζονται αναγκαστικά με τις προδιαγραφές του ΕΛΟΤ, να προχωρήσουν σε μονομερή διαγραφή της περιγραφής ΜΚ από τα προϊόντα τους, όπως έκανε ο κ. Ζερίτης. http://taxalia.blogspot.com

Τελικά αυτοί οι καρεκλοκενταυροι στον ΕΛΟΤ τόσο «βλαμένοι» είναι; μπορούν να μας πούνε για ποιον «δουλεύουν»;Πρέπει κάποιος να τους τραβήξει λίγο τα αυτιά, αλλά ποιος. Όλοι τα ίδια σκ…… είναι.

ixnos




Read more...

Τη βιομηχανία του σεξ πλήττει η παγκόσμια οικονομική κρίση

Ισχυρό πλήγμα κατάφερε η παγκόσμια οικονομική κρίση στο αρχαιότερο επάγγελμα στη Γερμανία. Σε μία από τις λίγες χώρες του κόσμου, όπου η πορνεία είναι νόμιμη και εμφανής, η βιομηχανία του σεξ προσπαθεί να αντιμετωπίσει την υποχώρηση της κερδοφορία με ιδιαίτερο πακέτο στήριξης. Χρησιμοποιώντας σύγχρονες μεθόδους μάρκετινγκ, εκπτώσεις και προσφορές, η βιομηχανία του σεξ προσπαθεί να προσελκύσει τους χαμένους της πελάτες.

Ορισμένοι οίκοι ανοχής έχουν μειώσει δραστικά τις τιμές τους, ενώ άλλοι κατέφυγαν στις δωρεάν προσφορές, όπως δωρεάν λεωφορεία για τη μεταφορά των πελατών, εκπτώσεις για υπερήλικες και οδηγούς ταξί, καθώς και «ημερήσια εισιτήρια».

Η Κάρεν Αρενς, διευθύντρια του οίκου ανοχής «Yes, Sir» στο Αμβούργο, εξηγεί: «Οι καιροί είναι δύσκολοι και για εμάς. Νιώθουμε την κρίση στο πετσί μας, οι εισπράξεις έχουν υποχωρήσει κατά 30%. Οι πελάτες δεν ζητούν πια έξτρα και κρατούν σφιχτά το πορτοφόλι τους. Ολοι αναζητούν ευκαιρίες».

Στη Γερμανία δραστηριοποιούνται σήμερα περισσότερες από 400.000 ιερόδουλες, ενώ τα επίσημα στοιχεία δεν ξεχωρίζουν τις γυναίκες από τους άνδρες συναδέλφους τους, που αν και ελάχιστοι, υπόκεινται στο ίδιο νομοθετικό πλαίσιο, όπως και οι γυναίκες. Το 2002, νέος νόμος επέτρεψε στις ιερόδουλες να διαφημίζουν τις υπηρεσίες τους και να συνάπτουν νομικά έγκυρα συμβόλαια και συμβάσεις εργασίας. Ο νόμος αυτός άνοιξε το δρόμο για την ασφάλισή τους στο κρατικό σύστημα συνταξιοδότησης και ιατρικής περίθαλψης της Γερμανίας.

Ο ετήσιος τζίρος της βιομηχανίας του σεξ στη Γερμανία ανέρχεται στα 14 δισ. ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις του εργατικού σωματείου Verdi. Η φορολόγηση της πορνείας αποτελεί μάλιστα σημαντική πηγή εσόδων για πολλούς δήμους της χώρας. Η πορνεία είναι επίσης νόμιμη σε Ολλανδία, Αυστρία, Ελβετία, Ουγγαρία, Ελλάδα και Τουρκία, καθώς και σε ορισμένες πολιτείες της Αυστραλίας και την αμερικανική πολιτεία της Νεβάδα. Αλλες χώρες, όπως το Λουξεμβούργο, η Δανία, η Λεττονία, το Βέλγιο και η Φινλανδία επιτρέπουν την πορνεία, αλλά απαγορεύουν τη μαστροπεία.

«Δημιουργικές λύσεις»

Το «Pusy Club» στο Βερολίνο προσελκύει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ χάρη στην «ενιαία τιμή» των 70 ευρώ, που χρεώνει για απεριόριστο φαγητό, ποτό και σεξ, μεταξύ 10 το πρωί και 4 το απόγευμα.

«Αυτές τις ημέρες οφείλεις να βρεις κάποια δημιουργική λύση στο πρόβλημα της κρίσης. Η κρίση μας χτυπά αλύπητα, παρότι ο τομέας μας τα πηγαίνει μάλλον καλά σε σχέση με άλλους», λέει ο Στέφαν, διευθυντής του κλαμπ-οίκου ανοχής, που δεν θέλησε να αποκαλύψει το επίθετό του. Ο Στέφαν, που διευθύνει και άλλα «σπίτια» στη Χαϊδελβέργη και το Βούπερταλ, λέει ότι η ενιαία τιμή βοηθά 30 εργαζόμενα κορίτσια σε κάθε οίκο ανοχής να εξασφαλίζουν τα προς το ζην. Αλλες πρωτότυπες ιδέες από ιδιοκτήτες οίκων ανοχής αφορούν τις κάρτες μέλους για τους πελάτες, τα πάρτι με ομαδικό σεξ και οι εκπτώσεις για παίκτες του γκολφ... Το Αμβούργο διαθέτει την πιο διάσημη κακόφημη συνοικία της Γερμανίας, τη Σανκτ Πάουλι και την κεντρική της οδό, τη Ρίπερμπαν.

Η Άνκε Κρίστιανσεν, διευθύντρια του οίκου ανοχής «GeizHaus», είναι ιδιαίτερα υπερήφανη για την «τιμή πόρτας» των 38,50 ευρώ, που ζητά από τους πελάτες, θεωρώντας ότι η πρωτοβουλία της αποτελεί δείγμα της κοινωνικής ευαισθησίας του κλάδου.

Σχέδια έκτακτης ανάγκης

Ο Έκι Κρουμέιχ, διευθυντής του ακριβού «κλαμπ» Artemis στο Βερολίνο, λέει ότι αντιστάθηκε στις εκκλήσεις για μείωση τιμών, παρότι ηλικιωμένοι και οδηγοί ταξί εξασφαλίζουν ήδη έκπτωση 50% για τις «υπηρεσίες» των κοριτσιών. «Η φιλοσοφία μας είναι: προσφέρουμε σημαντική υπηρεσία, που δεν μπορεί να εκλείψει, ακόμη και σε εποχή έντονης οικονομικής κρίσης», λέει ο κ. Κρουμέιχ.

Η ιερόδουλος Στέφανι Κλάιν, που εργάζεται στο Βερολίνο και υπήρξε πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων στη βιομηχανία του σεξ, λέει ότι αν και ορισμένοι πολυτελείς οίκοι ανοχής δεν επηρεάζονται ιδιαίτερα από την κρίση, πολλοί άλλοι βρίσκονται ένα βήμα από την πτώχευση.

Ενώ πριν μερικά χρόνια, η Στέφανι και οι συνάδελφοί της είχαν πέντε με έξι πελάτες την ημέρα, σήμερα είναι τυχερές αν βρουν έστω και έναν. «Θα βρείτε πολλούς πελάτες να προσπαθούν να παζαρέψουν τις τιμές και να εξασφαλίσουν έκπτωση. Ένας τριαντάχρονος με πλησίασε πρόσφατα και μου είπε ότι είναι άνεργος, πριν μου ζητήσει έκπτωση. Την ίδια ώρα, πολλές ερασιτέχνες εμφανίζονται στο χώρο μας και ρίχνουν τις τιμές», λέει η Στέφανι.

kathimerini.gr


Read more...

ΓΣΕΕ: «Ασπιρίνες» για την ανεργία

«Οι σημερινές εξαγγελίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανεργίας είναι ουσιαστικά η επανάληψη διακηρυγμένων- προθέσεων- και “ασπιρίνες” αντιμετώπισης της καλπάζουσας ανεργίας και της αντεργατικής επίθεσης των εργοδοτών», επισημαίνει η ΓΣΕΕ σχολιάζοντας τις δηλώσεις της υπουργού Απασχόλησης

«Οι εργοδότες με πρόσχημα τη διεθνή κρίση καταπατούν βάναυσα την εργατική νομοθεσία και τα εργασιακά δικαιώματα. Θεσπίζουν ετσιθελικά και αυθαίρετα 4ήμερα(ελαστικές μορφές απασχόλησης), διαθεσιμότητες και ταυτόχρονα πραγματοποιούν απολύσεις χωρίς να ελέγχονται και να ενοχλούνται από τις επιθεωρήσεις εργασίας και το Υπουργείο Απασχόλησης», επισημαίνει η ΓΣΕΕ και συνεχίζει:

“Το μόνο αντίδοτο που προτάσσει η Κυβέρνηση και με τις σημερινές εξαγγελίες είναι η χρησιμοποίηση των χρημάτων του ΟΑΕΔ και η καταχρηστική αξιοποίηση των χρημάτων του ΛΑΕΚ δηλαδή τα χρήματα των εργαζομένων για να ενισχυθούν οι εργοδότες και η κερδοφορία τους».

naftemporiki.gr

Read more...
Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP