Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Τροχαίο στην Βόνιτσα με νεκρούς Κερκυραίους

Τραγικό τροχαίο δυστύχημα στην εθνική οδό Βόνιτσας-Λευκάδας, τα ξημερώματα της Παρασκευής, με θύματα 4 Κερκυραίους, άτομα της ίδιας οικογένειας από τη Στρογυλλή του Δήμου Μελιτειέων.
Το όχημα στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με αυτοκίνητο με συμβατικές πινακίδες της αστυνομίας που επέβαινε αξιωματικός.
Το Ι.Χ στο οποίο επέβαιναν τα μέλη της οικογένειας είχαν ξεκινήσει τα χαράματα από το νησί προκειμένου να μεταβούν στον Πόρο όπου ο γιος και εγγονός της οικογένειας ορκιζόταν στο Πολεμικό Ναυτικό, συγκρούστηκε με όχημα της ΕΛ.ΑΣ.
Από τα συντρίμμια των δύο αυτοκινήτων ανασύρθηκαν νεκροί οι Δημ. Γραικός, η μητέρα του Θεοδ. Γραικού, ο γαμπρός της οικογένειας Παντ. Καρατινός και η σύζυγος του Ευγ. Γραικού.
Σοβαρά τραυματισμένος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ο αστυνομικός υποδιευθυντής Λευκάδας Γιώργος Γληγόρης.
Το έργο της προανάκρισης για τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος έχει αναλάβει η Τροχαία.

Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Read more...

Έλεγχοι στα σαρακοστιανά

Ελέγχους στα καταστήματα τροφίμων και τη Λαϊκή Αγορά διενεργούν από το πρωί μικτά κλιμάκια των συναρμόδιων υπηρεσιών εν όψει Καθαρής Δευτέρας. Όπως δήλωσε στο σταθμό μας ο υπεύθυνος για τους ελέγχους νομαρχιακός σύμβουλος, Δημήτρης Βλαχόπουλος, οι έλεγχοι επικεντρώνονται στην ποιότητα των θαλασσινών και των σαρακοστιανών προϊόντων. Να σημειώσουμε ότι η λαϊκή αγορά θα είναι ανοικτή από τα ξημερώματα της Καθαρής Δευτέρας, όπως γίνεται κάθε χρόνο, για την πώληση των παραδοσιακών θαλασσινών της ημέρας.

ΕΡΤ

Read more...

Εγκατάλειψη του ελαιοκομικού τομέα από την Κυβέρνηση

Επερώτηση προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, με θέμα: «Εγκατάλειψη του ελαιοκομικού τομέα από την Κυβέρνηση», κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για μη προώθηση κατάλληλων μέτρων για τη στήριξη των ελαιοπαραγωγών, για την παράλειψη χάραξης εθνικής στρατηγικής για την προώθηση πιστοποιημένου επωνύμου ελαιολάδου, για μη διασφάλιση επαρκούς χρηματοδότησης του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών για την προβολή του ελαιολάδου σε αγορές-στόχους και για έλλειψη ενός αξιόπιστου και αποτελεσματικού μηχανισμού ελέγχου της νοθείας και των προσμίξεων στο ελαιόλαδο.



ΕΡΤ


Read more...

Σήμερα η επιθεώρηση της Χούμπνερ σε έργα της Ε.Ε. στην Κέρκυρα

Στις 2.00 μετά το μεσημέρι έφθασε στην Κέρκυρα, προερχόμενη από τα Γιάννενα, η Ευρωπαία Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, αρμόδια για τις κοινοτικές χρηματοδοτήσεις, Ντανούτα Χούμπνερ.

Ήδη επισκέφθηκε τα έργα που εκτελούνται με κοινοτική χρηματοδότηση στο λιμάνι και στις 5.00 το απόγευμα θα βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο της Παλαιόπολης. Το πρόγραμμα της προβλέπει επίσης επίσκεψη στο 12ο δημοτικό σχολείο Κερκυραίων, στο κτίριο του τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης καθώς και έναν περίπατο στην Παλαιά Πόλη.

Η κ. Χούμπνερ συναντήθηκε με τους κατοίκους της Λευκίμμης οι οποίοι την περίμεναν κατά την έξοδο της από το λιμάνι και της μετέφεραν τις απόψεις τους για το ΧΥΤΑ νότου καθώς και για την αντιμετώπιση τους από τις Ελληνικές αρχές, την ενημέρωσαν για τις αντιδράσεις τους για τα επεισόδια του τελευταίου οχταμήνου και το θάνατο της Μαρίας Κουλούρη. Η κυρία Χούμπνερ τους άκουσε και υποσχέθηκε ότι θα ελέγξει την υπόθεση.


ΕΡΤ

Read more...

Ας δώσουμε μια ελπίδα στην 17χρονη Ελπίδα.

Καλπάζουσας μορφής διαγνώστηκε προ ολίγου σε 17χρονο κορίτσι από την Καρυά Λευκάδος.

Οι γονείς παρακαλούν όσους μπορούν να δώσουν αίμα ή αιμοπετάλια να μεταβούν άμεσα στο Νοσοκομείο Λευκάδας ή σε οπουδήποτε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας.

Το όνομά της είναι Βλάχου Ελπίδα και νοσηλεύετε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Ας δώσουμε όλοι μας μια ελπίδα στην 17χρονη Ελπίδα δεν μας κοστίζει τίποτα.

Read more...
Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP