Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2009

Σοβαρή η κατάσταση δύο αστυνομικών

Σοβαρή είναι η κατάσταση δύο εκ των έξι αστυνομικών που τραυματίστηκαν κατά τη χθεσινοβραδινή επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ένας σοβαρά τραυματισμένος αστυνομικός, νοσηλεύεται στην εντατική του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, ενώ στον Ερυθρό Σταυρό νοσηλεύονται τέσσερις αστυνομικοί και μία δόκιμη ειδικός φρουρός που είναι σοβαρά τραυματισμένη, καθώς και ένας πολίτης που υπέστη νευρικό κλονισμό, κατά την διάρκεια της επίθεσης.

Στο πεδίο των ερευνών, η αστυνομία έχει εντοπίσει και εξετάζει τρεις μοτοσικλέτες που βρέθηκαν έξω από το μετρό του Χαλανδρίου για να διαπιστώσει εάν χρησιμοποιήθηκαν στην αιματηρή επίθεση.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ο οποίος επισκέφτηκε τόσο τον τόπο της επίθεσης όσο και τους τραυματισμένους στα νοσοκομεία δήλωσε ότι «η ένοπλη επίθεση εναντίον νεαρών αστυνομικών και ενός πολίτη είναι επίθεση άνανδρη, δολοφονική και εκατό τοις εκατό τρομοκρατική».

Επισήμανε πως «η βία και μάλιστα η δολοφονική βία είναι ο χειρότερος εχθρός της κοινωνίας. Η δε τυφλή βία εναντίον εικοσάχρονων παιδιών είναι απεχθής και φρικαλέα» και κάλεσε όλους τους πολίτες σε συσπείρωση γύρω από τη Δημοκρατία «για να την προστατέψουμε».

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα απόψε σε αυτούς τους φρικαλέους τρομοκράτες και να τους πω ότι δεν θα τους περάσει. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε όλη την ελληνική κοινωνία ότι είμαστε εδώ παρόντες. Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται. Η απάντησή μας θα είναι άμεση και αποφασιστική. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να μετατραπεί σε επικράτεια του φόβου. Οι θρασύδειλοι δολοφόνοι θα συλληφθούν και θα παραδοθούν στη Δικαιοσύνη» τόνισε ο υπουργός και εξέφρασε την συμπαράστασή του στις οικογένειες των τραυματισμένων στους οποίους ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

Τους τραυματισμένους αστυνομικούς επισκέφτηκαν επίσης η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

naftemporiki.gr

Read more...
Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP