Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

Στενά τα περιθώρια για κοινωνική πολιτική

Το σχέδιο για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης εφαρμόζεται απαρέγκλιτα, τόνισε ο Πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες επισημαίνοντας ότι θα εξαντληθούν τα περιθώρια για κοινωνική πολιτική.

Ο κ. Καραμανλής επανέλαβε, ωστόσο, ότι τα περιθώρια αυτά είναι περιορισμένα, ενώ ξεκαθάρισε για ακόμη μία φορά ότι δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι.

"Δεν έχουμε τα περιθώρια που θα θέλαμε για να κάνουμε κοινωνική πολιτική, αλλά στα περιθώρια που υπάρχουν θα εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα", ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η Ελλάδα ήταν από τους πρώτες χώρες που διέγνωσαν το βάθος της κρίσης και πήραν μέτρα. "Γι’ αυτό είναι εσφαλμένο να λέγεται ότι η Ελλάδα δεν έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης".

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα στην εξυπηρέτηση του χρέους και επανέλαβε ότι δεν σκέφτεται εκλογές.

"Απορρίπτω τη λογική της ανευθυνότητας και του λαϊκισμού που υιοθετούν άλλοι. Δεν σκέφτομαι εκλογές", δήλωσε ο κ. Καραμανλής.

"Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι ζούμε σε έκτακτες συνθήκες, να αποδείξουμε το αναγκαίο αίσθημα ευθύνης προς τους πολίτες".

Απηύθυνε παράλληλα εκ νέου έκκληση για συναίνεση: "Ζητώ να συνεννοηθούμε σε κάποια βασικά θέματα... H έξοδος από την κρίση με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες είναι εθνική υπόθεση... Το ήρεμο πολιτικό κλίμα θα ήταν μεγάλης σημασίας στην αντιμετώπιση της κρίσης".


naftemporiki.gr


Read more...

Ν. Δένδιας: «Υπάρχει θέμα δικής μου πολιτικής ευθύνης»

Οι κακοποιοί Παλαιοκώστας-Ριτζάι «εκμεταλλεύθηκαν τα κενά στο σωφρονιστικό σύστημα της χώρας και πιθανότατα την υπάρχουσα διαφθορά για να δραπευτεύσουν και πάλι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο», αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Δένδιας, σε συνέντευξή του σε εφημερίδα της Κυριακής.

Ο υπουργός προσθέτει ότι λίγες μέρες πριν την απόδραση είχε επισκεφθεί τις φυλακές Κορυδαλλού και τον είχαν διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει πιθανότητα προσγείωσης ελικοπτέρου.

«Υπάρχει θέμα πολιτικής ευθύνης δικής μου υπό την ευρύτερη έννοια. Της αποδοχής, δηλαδή, των ευθυνών για οτιδήποτε αντικειμενικά συμβαίνει στο σωφρονιστικό σύστημα», δηλώνει και προσθέτει ότι αυτό που συνέβη, «δεν είναι πρόβλημα της κυβέρνησης ή του υπουργείου», αλλά «πρόβλημα συνολικά της ελληνικής κοινωνίας, η οποία χρειάζεται ένα σωστό σωφρονιστικό σύστημα με στελέχη τα οποία θα κάνουν τη δουλειά τους όσο καλύτερα γίνεται».


kathimerini.gr

Read more...

Νέες δημοσκοπήσεις

Την ώρα που στις Βρυξέλλες οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναζητούν λύση για την οικονομική κρίση, έρευνα της V-PRC για την "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" καταγράφει τη γνώμη των πολιτών για την ΕΕ και την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος στις ευρωεκλογές. Η διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων διαμορφώνεται στο 3%. Ειδικότερα,το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 38% και ακολουθούν ΝΔ 35%, ΣΥΡΙΖΑ 10%, ΚΚΕ 7,5%, ΛΑΟΣ 4,5% και Οικολόγοι Πράσινοι 3,5%. Το 45% ενδιαφέρεται για τις ευρωεκλογές, ενώ αντίθετη άποψη έχει το 54%. Επίσης, το 43% θεωρεί πως η ΕΕ μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την οικονομική κρίση, ενώ το 28% εμπιστεύεται την ελληνική κυβέρνηση.


Εξάλλου,σε δημοσκόπηση της RASS για το "ΠΑΡΩΝ" το ΠΑΣΟΚ προηγείται στην πρόθεση ψήφου για τις εκλογές με 3,4% και προτιμάται από το 34,2% των ερωτηθέντων.

Ακολουθούν η ΝΔ με 30,8%, ΚΚΕ 7,3%, ΣΥΡΙΖΑ 6,1%, ΛΑΟΣ 4,7% και Οικολόγοι Πράσινοι 3,2%".

Τέλος, δημοσκόπηση της ALCO για το "Πρώτο Θέμα" δείχνει πτώση της ΝΔ σε τέσσερις μεγάλες κρίσιμες περιφέρειες. Ειδικότερα, στην Α' Αθήνας η ΝΔ εξακολουθεί να προηγείται με 1,2%, αντί για 10% στις περασμένες εκλογές το 2007. Στη Β' Αθήνας το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 7,1%, ενώ η ΝΔ ήταν μπροστά με 1,22%. Στο υπόλοιπο Αττικής το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με 9,7%, ενώ το κυβερνών κόμμα προηγείτο κατά 3 μονάδες. Τέλος στην Α' Θεσσαλονίκης η ΝΔ ήταν μπροστά με 2,75%, ενώ τώρα πρώτο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ με 4,1%.


naftemporiki.gr

Read more...
Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP