Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Σύσκεψη για τα κυκλοφοριακά μέτρα τη Μεγ. Εβδομάδα

ΑΠΟ ΤΟ BLOG

Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τα κυκλοφοριακά μέτρα ενόψει Πάσχα έγινε σήμερα στο Δήμο Κερκυραίων.

Οπως αποφασίστηκε και φέτος τη Μ. Εβδομάδα θα εφαρμοστούν οι περσινές-επιτυχημένες σε γενικές γραμμές- κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
“Προσεγγίσαμε όλε τις δυσκολίες που ετησίως αντιμετωπίζουμε τέτοια εποχή, ώστε φέτος να είμαστε καλύτερα από πέρυσι. Πέρυσι πέτυχαν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με αποτέλεσμα να μην ταλαιπωρηθούν ούτε οι Κερκυραίοι ούτε οι επισκέπτες του νησιού. Φέτος έχουμε περισσότερες εμπειρίες” ανέφερε ο Δήμαρχος Κερκυραίων Σωτ. Μικάλεφ που κάλεσε τους δημότες να κάνουν πειθαρχημένη χρήση του αυτοκινήτου τους, προκειμένου να μη επιβαρυνθεί το κυκλοφοριακό αλλά και να μην χρειαστεί να απομακρυνθούν τ’ αυτοκίνητά από γερανό του δήμου.
Τα μέτρα
Οπως ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Α. Κουρής, τα μέτρα που θα ισχύσουν και φέτος τη Μ. Εβδομάδα θα είναι τα εξής:
Την Μ. Παρασκευή από τις 18:00 με την ευθύνη της Τροχαίας Κέρκυρας θα κλείσει στα Τρία Γεφύρια η κυκλοφορία και με την καθοδήγηση της Τροχαίας τα οχήματα θα σταθμεύουν στην Επτανήσου στο πάρκινγκ του γηπέδου και στην παραλιακή.
Όταν καλυφθούν και στους δυο αυτούς χώρους οι θέσεις στάθμευσης, τότε θα εκτρέπεται όλη η κυκλοφορία στον χώρο του ΟΛΚΕ, κάτι που θα συμβεί και με τα αυτοκίνητα που θα εισέρχονται στην πόλη από την Εθν. Παλαιοκαστρίτσας. Και στους δυο χώρους (Τρία Γεφύρια ΟΛΚΕ) θα υπάρχουν λεωφορεία του Αστικού και Υπεραστικού ΚΤΕΛ που θα διακινούν τους επισκέπτες και τους κατοίκους του νομού προς την Σπηλιά.
Από το Νότιο Συγκρότημα θα τους κατεβάζουν στην κολώνα του Douglas. Θα διαμορφωθεί ένα πλαίσιο εύρυθμης προσπέλασης των οχημάτων και των λεωφορείων με την συνεπικουρία της λιμενικής αστυνομίας για την περιοχή της Εθν. Αντιστάσεως. Τα λεωφορεία θα εκτελούν τέτοια δρομολόγια από τις 18:00 ως τις 02:00.
Το Μ. Σάββατο τα μέτρα αυτά θα λειτουργήσουν από τις 07:00 το πρωί, θα διακόψουν στις 15:00 το μεσημέρι και θα επαναλειτουργήσουν από τις 18:00 το απόγευμα ως τις 02:00 τα ξημερώματα.
O κ. Κουρής ανέφερε ότι εκτός από την ΕΛ.ΑΣ, λιμενική και δημοτική αστυνομία στους χώρους στάθμευσης της ΑΝΕΔΚ θα εργάζονται υπάλληλοι του δήμου που θα διευκολύνουν τον κόσμο στην στάθμευση.
Οπως ακόμη ανέφερε θα υπάρξει μέριμνα ν’ αδειάσει και η Εθν. Αντιστάσεως αλλά και το πάρκινγκ στην Σπηλιά προκειμένου τα λεωφορεία να λειτουργούν ταχύτατα χωρίς να εμποδίζονται και χωρίς να μπλοκάρει η κυκλοφορία.
Αυτό θα συμβεί και το βράδυ του Μ. Σαββάτου ενώ, όπως είπε, συμφωνήθηκε με τους άνδρες της Τροχαίας το βράδυ της Ανάστασης η Αρσενίου να μην είναι προσβάσιμη για να μην επαναληφθεί το περσινό πρόβλημα με τα λεωφορεία που διακινούν περισσότερο κόσμο.
Η διακίνηση με τα λεωφορεία θα είναι δωρεάν για τους επισκέπτες. Ο χώρος στον ΟΛΚΕ που παραχωρείται για στάθμευση είναι από την είσοδο στο λιμάνι δεξιά στην προβλήτα 5 και 6 και αν χρειαστεί, στον χώρο των κρουαζιεροπλοίων.
Τέλος, οι οδοί Δούσμανη και Καποδιστρίου θα είναι κλειστές, για τα οχήματα.


Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ


Read more...

13 / 4 / 2003 η ημέρα που πάγωσε ολόκληρη η Ελλάδα

ΑΠΟ ΤΟ BLOG seatbelt

13 Απριλίου 2003

Μια ημερομηνία που η Ελλάδα δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσει. Μια ημερομηνία που έκανε το ποτήρι στην ατέλειωτη αλυσίδα των χιλιάδων τροχαίων ατυχημάτων που συμβαίνουν στην Ελλάδα να ξεχειλίσει.


13 Απριλίου 2003 η ημέρα που έκανε μια ολόκληρη Ελλάδα να παγώσει όταν με τρόμο και δέος πληροφορήθηκε για το τραγικότερο δυστύχημα των Ελληνικών δρόμων που καταγράφηκε ποτέ.


21 νεαρά παιδιά, μαθητές, έφηβοι πάνω στον ανθό της νιότης τους πλήρωσαν με την ζωή τους σφάλματα και παραλείψεις κάποιων που είναι δυστυχώς και αυτοί γονείς με παιδιά!


Ένα τραγικό τροχαίο ατύχημα, που δεν χωρά στο νου και στην λογική και που από ότι φαίνεται ευθύνονται πολλοί. Πολλοί περισσότεροι από ότι ίσως φαίνεται από την πρώτη ματιά.


Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας κατέκτησε την πιο μακάβρια πρωτιά στην Ευρώπη. Ήλθε πρώτη στα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα και στους θανάτους από αυτά!


Γιατί άραγε; Γιατί η ανθρώπινη ζωή αξίζει τόσο λίγο στην χώρα μας ;Γιατί σε κάθε έξοδο η εκδρομή τόσοι άνθρωποι δεν επιστρέφουν στα σπίτια τους;


Γιατί η χώρα μας να έχει αυτό το θλιβερό και μακάβριο προνόμιο τόσων τραγικών ατυχημάτων;


Γατί θρηνούμε τόσο συχνά για τόσες αθώες ψυχές που χάνονται; Γιατί η Ελλάδα μας αιμορραγεί συνεχώς; Ατέλειωτα γιατί ψάχνουν για λύσεις και απαντήσεις! Ψάχνουν για την αλήθεια και για ότι κρύβεται πίσω από αυτά που δεν λέγονται και που επιτέλους πρέπει κάποτε να μάθουμε όλοι. Για να προστατευθούμε οι ίδιοι για να σώσουμε τα παιδιά μας , τα υπόλοιπα παιδιά!!!


Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη έχει να μας δώσει ένα μήνυμα που πέρα από την τραγικότητα του είναι και μια αφετηρία για να αλλάξουν στη χώρα μας πολλά!


Ήταν λίγο πριν τις 7:30 το απόγευμα της Κυριακής όταν όλη η χώρα πάγωσε στο θανάσιμο άγγελμα του καταστροφικού δυστυχήματος, η μεγαλύτερη ίσως ως τώρα τραγωδία στους Ελληνικούς δρόμους ήταν γεγονός. Το λεωφορείο με το οποίο επέστρεφαν μαθητές μετά από μία εκδρομή συγκρούστηκε με νταλίκα που δίπλωσε στην εθνική οδό, Λάρισας - Θεσσαλονίκης, στο 386 χιλιόμετρο στα Τέμπη. Η νταλίκα καρμανιόλα μετέφερε φορτίο με νοβοπάν που εκτινάχτηκαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα και χτύπησαν το σχολικό λεωφορείο και τους μαθητές. Αποτέλεσμα, 21 ανυποψίαστοι μαθητές πάνω στον ανθό της νιότης τους βρήκαν τραγικό θάνατο λίγα μόλις χιλιόμετρα πριν επιστρέψουν στα σπίτια τους. Τα αστεία και τα παιχνίδια των εκδρομέων μαθητών μετατράπηκαν σε κόλαση σε μια στιγμή Το γέλιο πάγωσε στα χείλη.


Και θρήνος και θάνατος απλώθηκαν στα πανέμορφα Τέμπη.


Ένα ακόμα συνηθισμένο θανατηφόρο ατύχημα; Όχι, αυτό δεν ήταν ένα συνηθισμένο τροχαίο ατύχημα. Κάτω από τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε και από τις ευθύνες που προέκυψαν είναι ένα έγκλημα.


Έγκλημα με πάρα πολλούς ενόχους, αφού κανένα μέτρο ,καμία πρόληψη κανένας κανόνας δεν τηρήθηκε σε αυτό το άρμα του Άρη που σκόρπισε τρόμο και θάνατο στην αιματοβαμμένη από αθώο αίμα άσφαλτο.


Φτάνει πια, όχι άλλο αίμα, η μια τραγωδία διαδέχεται την άλλη.


Είναι απίστευτο είναι παράλογο .Αέναος θρήνος χωρίς αρχή και τέλος.


Βωβοί συγκλονισμένοι , έντρομοι θεατές παρακολουθούμε μέσα από τα σπίτια μας τον βομβαρδισμό της δικής μας Βαγδάτης, του δικού μας Κόσσοβου. Μέχρι η επόμενη βόμβα να πέσει στο δικό μας σπίτι!


Ανίκανοι και ανήμποροί, όπως πιστεύουμε να κάνουμε κάτι για να σταματήσουμε το κακό. 'Έτσι τουλάχιστον μας κάνανε να πιστεύουμε και να είμαστε. Και όμως για όλα αυτά που γίνονται φταίμε όλοι. Κι όμως πολλές φωνές , σαν ενωθούν μπορούν να κάνουν την διαφορά .Να αντισταθούμε , να αντιδράσουμε να εναντιωθούμε σε αυτόν τον ακήρυκτο πόλεμο της ασφάλτου.


Μπορούμε να απαιτήσουμε καλλίτερους Εθνικούς δρόμους, χωρίς λακκούβες και επικίνδυνες αποκλίσεις, δρόμους πλατείς, με ασφαλιστικά διαζώματα, με σωστές σημάνσεις ,με επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας και προ παντός με συνεχή και επιμελή αστυνόμευση.


Μέτρα σωστά και βαρύτερες ποινές, χωρίς επιείκεια, για όλους όσους παρανομούν . Αυστηρές κυρώσεις για επικίνδυνα φορτία ,επικίνδυνα φορτηγά τήρηση ωραρίου κυκλοφορίας για τους επαγγελματίες.


Ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους πολίτες και την Τροχαία για καταγγελίες για ότι επικίνδυνο κυκλοφορεί στους Εθνικούς μας δρόμους.


Και πάνω απ' όλα η διαρκή μας επαγρύπνηση και εγρήγορση, όλων μας αρχών και πολιτών.


Η λήθη και η σιωπή μας είναι ισοδύναμη με συγκάλυψη.


21 Άγγελοι των Τεμπών πλήρωσαν με την ζωή τους την αδιαφορία κάποιων «ανεύθυνων» υπεύθυνων που θα συνεχίσουν να εγκληματούν αν δεν τιμωρηθούν παραδειγματικά.


Οι 21 Άγγελοι των Τεμπών δεν θα δικαιωθούν ποτέ και δεν θα βρουν γαλήνη αν εμείς δεν τιμήσουμε και δεν σεβαστούμε την θυσία τους.


Αυτή την φορά πρέπει να πάρουμε το μήνυμα της άδικης και παράλογης θυσίας τους.


Στο θέατρο αυτό του παραλόγου δεν μας επιτρέπεται να είμαστε μόνο θεατές!


Δεν ταιριάζει στον πολιτισμό μας, στις ευαισθησίες μας στις αρχές μας ως Έλληνες.



seatbelt

Read more...

Μόνο τα 9 από τα 28 δισ. ευρώ έχουν αξιοποιηθεί από τις τράπεζες.

Η πορεία της υλοποίησης του πακέτου των 28 δισ. ευρώ του δημοσίου προς τις τράπεζες της χώρας θα βρεθεί σήμερα στο μικροσκόπιο του συμβουλίου εποπτείας. Το συμβούλιο θα συνεδριάσει υπό τον υπουργό Οικονομίας Γιάννη Παπαθανασίου και τη συμμετοχή του διοικητή τη Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου.

Ανενεργά παραμένουν μέχρι σήμερα - και 3 μήνες μετά την εφαρμογή του σχεδίου, 2 από τα 3 σκέλη του σχεδίου. Έως τώρα σήμερα τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας έχουν κάνει χρήση μόλις στα 9 από τα 28 δισ. ευρώ.

Το συμβούλιο θα εξετάσει το σκέλος της κεφαλαιακής ενίσχυσης των τραπεζών ύψους 5 δισ. ευρώ μέσω της αγοράς προνομιούχων μετοχών. Αιτία η διαφωνία που προέκυψε από την απόφαση του δημοσίου να καλύψει το ποσό με ομόλογα και όχι μετρητά.

kathimerini.gr

Read more...

Ένας νεκρός από τις συγκρούσεις στη Μπανγκόκ

Ένας 54χρονος άνθρωπος σκοτώθηκε σήμερα στα βίαια επεισόδια στην Μπανγκόκ, ενώ σύμφωνα με τελευταίο απολογισμό που δόθηκε από τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 101.


«Μια σοβαρή σύγκρουση ξέσπασε κοντά στην έδρα της κυβέρνησης ανάμεσα στους διαδηλωτές και τους κατοίκους της περιοχής. Τρεις από τους τελευταίους χτυπήθηκαν από σφαίρες, και ένας πέθανε στο νοσοκομείο», δήλωσε ο κ. Σατίτ.


Στις φλόγες βρίσκεται ένα κτίριο του υπουργείου Παιδείας στην Μπανγκόκ, ενώ συνεχίζονται οι βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα στους διαδηλωτές και το στρατό, δήλωσε αστυνομική πηγή, προσθέτοντας ότι την πυρκαγιά προκάλεσε μια «βροχή» από κοκτέιλ μολότοφ.


Το πυρπολημένο κυβερνητικό κτίριο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την έδρα της ταϊλανδικής κυβέρνησης, έξω από την οποία εξακολουθούν να βρίσκονται συγκεντρωμένοι περίπου 4.000 διαδηλωτές, ενώ εναντίον τους έχει αρχίσει να κινείται δύναμη εκατοντάδων στρατιωτών.


Οι συγκρούσεις αυτές ξέσπασαν την αυγή κοντά στην πλατεία Ντιν Νταένγκ που έχει καταληφθεί από διαδηλωτές τους οποίους προσπαθεί να απωθήσει ο στρατός. Οι συγκρούσεις συνεχίζονταν σήμερα στις 16.00 (τοπική ώρα, 12.00 ώρα Ελλάδας).


Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να πέσουν με ένα λεωφορείο πάνω στους στρατιώτες, οι οποίοι απάντησαν ρίχνοντας ριπές στον αέρα, σύμφωνα με δημοσιογράφους αυτόπτες μάρτυρες. Τρία λεωφορεία πυρπολήθηκαν και οδοφράγματα υψώθηκαν κοντά στην πλατεία, όπου το απόγευμα εξακολουθούσαν να ακούγονται σποραδικά πυρά.


Ο στρατός της Ταϊλάνδης θα κάνει χρήση όλων των μέσων που διαθέτει προκειμένου να αποκαταστήσει την τάξη στην Μπανγκόκ, όπου οι βίαιες συγκρούσεις με τους διαδηλωτές συνεχίστηκαν σήμερα, προειδοποίησε ο ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Σονγκίτι Τζαγκαμπατάρα. «Δεν θα κάνουμε χρήση της βίας εναντίον του λαού μας, καθώς έχουμε πλήρη συνείδηση ότι οι διαδηλωτές είναι όλοι Ταϊλανδοί», είπε σε ομιλία του που μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση.


«Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να κάνουμε χρήση των όπλων σε κατάσταση αυτοάμυνας», πρόσθεσε.


Στη Μαδρίτη το ισπανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε σήμερα ταξιδιωτική οδηγία, στην οποία συνιστά στους Ισπανούς πολίτες να αποφεύγουν να επισκέπτονται αυτές τις ημέρες την Ταϊλάνδη και να χρησιμοποιούν τα αεροδρόμιά της ως ενδιάμεσους σταθμούς προς άλλες χώρες.


kathimerini.gr

Read more...

Οι Ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου και η σημασία τους

Από την Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑ.ΣΟ.Κ δεχτήκαμε το παρακάτω email ....

Ίσως ποτέ στο παρελθόν οι Ευρωεκλογές δεν είχαν τόσο μεγάλο ενδιαφέρον όσο οι Ευρωεκλογές του ερχόμενου Ιουνίου. Θα έπρεπε.
Το ΠΑΣΟΚ απευθύνεται στο Λαό βάζοντας δύο στόχους:
Πρώτον:
Ναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ολοκλήρωσή της, ναι στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση. Υποστηρίζουμε συμμαχίες με κόμματα κρατών της Ευρώπης που έχουν ανάλογες με το ΠΑΣΟΚ πολιτικές θέσεις. Αγωνιζόμαστε για μια ενωμένη Ευρώπη που κέντρο της είναι ο άνθρωπος και όχι το κέρδος. Αγωνιζόμαστε για μια Ευρώπη των Λαών και όχι των τραπεζιτών και κεφαλαιοκρατών. Υποστηρίζουμε συμμαχίες με κράτη-μέλη που έχουν ανάλογα συμφέροντα με την Ελλάδα για την ισχυροποίηση των εθνικών και οικονομικών μας στόχων.
Δεύτερον:
Η θετική ψήφος στο ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές της 7ης του ερχόμενου Ιουνίου δίνει το μήνυμα της επιτάχυνσης των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας. Είναι ανάγκη η ψήφος του Ελληνικού Λαού να στείλει ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση της Ν.Δ. για την πλήρη αποδιοργάνωση της χώρας, την οικονομική αποτυχία της κυβέρνησής της, την ανασφάλεια των πολιτών, την διάλυση των κοινωνικών δομών, την ανυπαρξία σχεδιασμού για έξοδο από την κρίση. Εκείνο που κάνει η κυβέρνηση είναι να επιβάλλει κάθε λίγο νέα χαράτσια στον Ελληνικό Λαό στην προσπάθειά της να καλύψει τις μαύρες τρύπες που η ίδια δημιούργησε. Υπογραμμίζουμε ότι πίσω από κάθε χαράτσι υπάρχουν χιλιάδες Ελληνικές οικογένειες που ρίχνονται στον καιάδα της ανέχειας.
Ν.Δ.
Εκπροσωπεί την νεοφιλελεύθερη εκδοχή της πολιτικής δηλαδή της ελεύθερης αλλά ασύδοτης αγοράς και των συμφερόντων της πλουτοκρατίας. Καμία σχέση με τα συμφέροντα του εργαζόμενου, του μεροκαματιάρη, του συνταξιούχου και του άνεργου, του αγρότη και της νεολαίας, της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού. Καμία σχέση με κράτος πρόνοιας, με παιδεία, με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, κανένα σχέδιο και όραμα για το μέλλον. Οι Έλληνες διαψεύδονται καθημερινά.
Κ.Κ.Ε.
Υποστηρίζει όχι στον ευρωμονόδρομο. Ρωτάμε απλά και ξεκάθαρα: Είναι ή όχι το Κ.Κ.Ε. με την Ευρωπαϊκή Ένωση; Λένε ναι ή όχι στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση; Τι προτείνει; Να βγούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Οικονομική-Νομισματική Ένωση; Ο Ελληνικός Λαός θέλει ξεκάθαρες θέσεις και προτάσεις. Τι πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό σύστημα προτείνει το Κ.Κ.Ε.; Υπάρχει κάποιο ανάλογο σύστημα στον κόσμο ολόκληρο να μας υποδείξει ώστε ο Ελληνικός Λαός να έχει μέτρο σύγκρισης και αξιολόγησης; Συχνά πυκνά το Κ.Κ.Ε. ταυτίζει και συσκοτίζει την πολιτική της Ν.Δ., με αυτή του ΠΑΣΟΚ. Τέρμα οι σκόπιμες διαστρεβλώσεις. Η ηγεσία του Κ.Κ.Ε. έχει μετατρέψει το κόμμα των μαχητών ιδεών σε κόμμα συντηρητικό και αναχρονιστικό με το βλέμμα στραμμένο στο παρελθόν.
ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ
Η πολιτική τους μοιάζει εκείνη του εκκρεμούς. Από τη μια η συνιστώσα με αγώνες για την Ευρώπη των Λαών και με αυτή την προοπτική και το στόχο συμπαρατάσσεται το ΠΑΣΟΚ. Από την άλλη η συνιστώσα που υποστηρίζει την έξοδο της πατρίδας μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ έχει χρέος να ξεκαθαρίσει την τελική του στόχευση γιατί αυτές οι πολιτικές δεν έχουν κανένα σημείο σύγκλισης. Η τελική αξιολόγηση από τον Ελληνικό Λαό αλλά και σημεία πολιτικής συμμαχίας σημείων με το ΠΑΣΟΚ απαιτεί ξεκάθαρες στοχεύσεις.
ΛΑ.Ο.Σ.
Ξεκάθαρες θέσεις που υποστηρίζει δημόσια: αδελφό κόμμα της Ν.Δ. Μελλοντική σύμπραξή τους αποτελεί πιθανό ενδεχόμενο. Σεβόμαστε την καθαρότητα του λόγου του. Γεγονός αναμφισβήτητο είναι ότι οι πολιτικές του είναι ταυτόσημες με εκείνες της Ν.Δ. και απέναντι των πολιτικών του ΠΑΣΟΚ.
Αυτή είναι η πολιτική γεωγραφία της πατρίδας μας.
Επαναλαμβάνω στους πολιτικούς στόχους του ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές της 7ης του ερχόμενου Ιουνίου:

* Ευρώπη ισχυρή και ενωμένη με πολιτικούς αγώνες με κόμματα και κυβερνήσεις για την Ευρώπη των Λαών και όχι των τραπεζιτών και των πλουτοκρατών.

* Ισχυρή πλειοψηφία στο ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές για να δοθεί το μήνυμά σας στην κυβέρνηση της Ν.Δ. που έχει οδηγήσει την συντριπτική πλειοψηφία τον Ελληνικό Λαό στην απόγνωση.

Read more...

Κανονικά γίνεται η αποκομιδή των απορριμμάτων

Κανονικά γίνεται πλέον η αποκομιδή των απορριμμάτων σε όλη την Κέρκυρα, αφού χθες το πρωί άνοιξε τελικά ο ΧΥΤΑ Μέσης στο Τεμπλόνι, μετά και το νέο αποκλεισμό του χώρου από κατοίκους της περιοχής αμέσως μετά την λήξη της κατάληψης από το Σύλλογο το βράδυ της Παρασκευής.
Στο χώρο του ΧΥΤΑ μετέβη το μεσημέρι του Σαββάτου η αστυνομία με επικεφαλής τον υποδιευθυντή ασφαλείας Θεοχάρη Γιώτη σε μια προσπάθεια να πείσουν τους κατοίκους να ανοίξουν το ΧΥΤΑ. Οι κάτοικοι δεσμεύτηκαν να επιτρέψουν την είσοδο μόνο στα απορριμματοφόρα του δήμου Κερκυραίων προκειμένου να καθαρίσει η πόλη για την λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνος το πρωί της Κυριακής.
Σύμφωνα, πάντως, με τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Κουρή, παρά τις προσπάθειες της Υπηρεσίας Καθαριότητας, η πόλη δεν θα έχει καθαρίσει πριν από τη Μεγάλη Τετάρτη


ΕΡΤ Read more...

Υπ. Υγείας: Σε απολογία κλήθηκε ο διοικητής του Τζάνειου

Σε απολογία κάλεσε το διοικητή του Τζάνειου Νοσοκομείου ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, μετά τη χθεσινή αιφνιδιαστική επίσκεψή στην εφημερία του νοσοκομείου διαπίστωσε σημαντικές ελλείψεις στον τομέα της υποδοχής και εξυπηρέτησης των ασθενών.

naftemporiki.gr


Read more...
Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP