Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Οι Ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου και η σημασία τους

Από την Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑ.ΣΟ.Κ δεχτήκαμε το παρακάτω email ....

Ίσως ποτέ στο παρελθόν οι Ευρωεκλογές δεν είχαν τόσο μεγάλο ενδιαφέρον όσο οι Ευρωεκλογές του ερχόμενου Ιουνίου. Θα έπρεπε.
Το ΠΑΣΟΚ απευθύνεται στο Λαό βάζοντας δύο στόχους:
Πρώτον:
Ναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ολοκλήρωσή της, ναι στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση. Υποστηρίζουμε συμμαχίες με κόμματα κρατών της Ευρώπης που έχουν ανάλογες με το ΠΑΣΟΚ πολιτικές θέσεις. Αγωνιζόμαστε για μια ενωμένη Ευρώπη που κέντρο της είναι ο άνθρωπος και όχι το κέρδος. Αγωνιζόμαστε για μια Ευρώπη των Λαών και όχι των τραπεζιτών και κεφαλαιοκρατών. Υποστηρίζουμε συμμαχίες με κράτη-μέλη που έχουν ανάλογα συμφέροντα με την Ελλάδα για την ισχυροποίηση των εθνικών και οικονομικών μας στόχων.
Δεύτερον:
Η θετική ψήφος στο ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές της 7ης του ερχόμενου Ιουνίου δίνει το μήνυμα της επιτάχυνσης των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας. Είναι ανάγκη η ψήφος του Ελληνικού Λαού να στείλει ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση της Ν.Δ. για την πλήρη αποδιοργάνωση της χώρας, την οικονομική αποτυχία της κυβέρνησής της, την ανασφάλεια των πολιτών, την διάλυση των κοινωνικών δομών, την ανυπαρξία σχεδιασμού για έξοδο από την κρίση. Εκείνο που κάνει η κυβέρνηση είναι να επιβάλλει κάθε λίγο νέα χαράτσια στον Ελληνικό Λαό στην προσπάθειά της να καλύψει τις μαύρες τρύπες που η ίδια δημιούργησε. Υπογραμμίζουμε ότι πίσω από κάθε χαράτσι υπάρχουν χιλιάδες Ελληνικές οικογένειες που ρίχνονται στον καιάδα της ανέχειας.
Ν.Δ.
Εκπροσωπεί την νεοφιλελεύθερη εκδοχή της πολιτικής δηλαδή της ελεύθερης αλλά ασύδοτης αγοράς και των συμφερόντων της πλουτοκρατίας. Καμία σχέση με τα συμφέροντα του εργαζόμενου, του μεροκαματιάρη, του συνταξιούχου και του άνεργου, του αγρότη και της νεολαίας, της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού. Καμία σχέση με κράτος πρόνοιας, με παιδεία, με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, κανένα σχέδιο και όραμα για το μέλλον. Οι Έλληνες διαψεύδονται καθημερινά.
Κ.Κ.Ε.
Υποστηρίζει όχι στον ευρωμονόδρομο. Ρωτάμε απλά και ξεκάθαρα: Είναι ή όχι το Κ.Κ.Ε. με την Ευρωπαϊκή Ένωση; Λένε ναι ή όχι στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση; Τι προτείνει; Να βγούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Οικονομική-Νομισματική Ένωση; Ο Ελληνικός Λαός θέλει ξεκάθαρες θέσεις και προτάσεις. Τι πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό σύστημα προτείνει το Κ.Κ.Ε.; Υπάρχει κάποιο ανάλογο σύστημα στον κόσμο ολόκληρο να μας υποδείξει ώστε ο Ελληνικός Λαός να έχει μέτρο σύγκρισης και αξιολόγησης; Συχνά πυκνά το Κ.Κ.Ε. ταυτίζει και συσκοτίζει την πολιτική της Ν.Δ., με αυτή του ΠΑΣΟΚ. Τέρμα οι σκόπιμες διαστρεβλώσεις. Η ηγεσία του Κ.Κ.Ε. έχει μετατρέψει το κόμμα των μαχητών ιδεών σε κόμμα συντηρητικό και αναχρονιστικό με το βλέμμα στραμμένο στο παρελθόν.
ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ
Η πολιτική τους μοιάζει εκείνη του εκκρεμούς. Από τη μια η συνιστώσα με αγώνες για την Ευρώπη των Λαών και με αυτή την προοπτική και το στόχο συμπαρατάσσεται το ΠΑΣΟΚ. Από την άλλη η συνιστώσα που υποστηρίζει την έξοδο της πατρίδας μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ έχει χρέος να ξεκαθαρίσει την τελική του στόχευση γιατί αυτές οι πολιτικές δεν έχουν κανένα σημείο σύγκλισης. Η τελική αξιολόγηση από τον Ελληνικό Λαό αλλά και σημεία πολιτικής συμμαχίας σημείων με το ΠΑΣΟΚ απαιτεί ξεκάθαρες στοχεύσεις.
ΛΑ.Ο.Σ.
Ξεκάθαρες θέσεις που υποστηρίζει δημόσια: αδελφό κόμμα της Ν.Δ. Μελλοντική σύμπραξή τους αποτελεί πιθανό ενδεχόμενο. Σεβόμαστε την καθαρότητα του λόγου του. Γεγονός αναμφισβήτητο είναι ότι οι πολιτικές του είναι ταυτόσημες με εκείνες της Ν.Δ. και απέναντι των πολιτικών του ΠΑΣΟΚ.
Αυτή είναι η πολιτική γεωγραφία της πατρίδας μας.
Επαναλαμβάνω στους πολιτικούς στόχους του ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές της 7ης του ερχόμενου Ιουνίου:

* Ευρώπη ισχυρή και ενωμένη με πολιτικούς αγώνες με κόμματα και κυβερνήσεις για την Ευρώπη των Λαών και όχι των τραπεζιτών και των πλουτοκρατών.

* Ισχυρή πλειοψηφία στο ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές για να δοθεί το μήνυμά σας στην κυβέρνηση της Ν.Δ. που έχει οδηγήσει την συντριπτική πλειοψηφία τον Ελληνικό Λαό στην απόγνωση.

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP