Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Σύσκεψη για τα κυκλοφοριακά μέτρα τη Μεγ. Εβδομάδα

ΑΠΟ ΤΟ BLOG

Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τα κυκλοφοριακά μέτρα ενόψει Πάσχα έγινε σήμερα στο Δήμο Κερκυραίων.

Οπως αποφασίστηκε και φέτος τη Μ. Εβδομάδα θα εφαρμοστούν οι περσινές-επιτυχημένες σε γενικές γραμμές- κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
“Προσεγγίσαμε όλε τις δυσκολίες που ετησίως αντιμετωπίζουμε τέτοια εποχή, ώστε φέτος να είμαστε καλύτερα από πέρυσι. Πέρυσι πέτυχαν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με αποτέλεσμα να μην ταλαιπωρηθούν ούτε οι Κερκυραίοι ούτε οι επισκέπτες του νησιού. Φέτος έχουμε περισσότερες εμπειρίες” ανέφερε ο Δήμαρχος Κερκυραίων Σωτ. Μικάλεφ που κάλεσε τους δημότες να κάνουν πειθαρχημένη χρήση του αυτοκινήτου τους, προκειμένου να μη επιβαρυνθεί το κυκλοφοριακό αλλά και να μην χρειαστεί να απομακρυνθούν τ’ αυτοκίνητά από γερανό του δήμου.
Τα μέτρα
Οπως ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Α. Κουρής, τα μέτρα που θα ισχύσουν και φέτος τη Μ. Εβδομάδα θα είναι τα εξής:
Την Μ. Παρασκευή από τις 18:00 με την ευθύνη της Τροχαίας Κέρκυρας θα κλείσει στα Τρία Γεφύρια η κυκλοφορία και με την καθοδήγηση της Τροχαίας τα οχήματα θα σταθμεύουν στην Επτανήσου στο πάρκινγκ του γηπέδου και στην παραλιακή.
Όταν καλυφθούν και στους δυο αυτούς χώρους οι θέσεις στάθμευσης, τότε θα εκτρέπεται όλη η κυκλοφορία στον χώρο του ΟΛΚΕ, κάτι που θα συμβεί και με τα αυτοκίνητα που θα εισέρχονται στην πόλη από την Εθν. Παλαιοκαστρίτσας. Και στους δυο χώρους (Τρία Γεφύρια ΟΛΚΕ) θα υπάρχουν λεωφορεία του Αστικού και Υπεραστικού ΚΤΕΛ που θα διακινούν τους επισκέπτες και τους κατοίκους του νομού προς την Σπηλιά.
Από το Νότιο Συγκρότημα θα τους κατεβάζουν στην κολώνα του Douglas. Θα διαμορφωθεί ένα πλαίσιο εύρυθμης προσπέλασης των οχημάτων και των λεωφορείων με την συνεπικουρία της λιμενικής αστυνομίας για την περιοχή της Εθν. Αντιστάσεως. Τα λεωφορεία θα εκτελούν τέτοια δρομολόγια από τις 18:00 ως τις 02:00.
Το Μ. Σάββατο τα μέτρα αυτά θα λειτουργήσουν από τις 07:00 το πρωί, θα διακόψουν στις 15:00 το μεσημέρι και θα επαναλειτουργήσουν από τις 18:00 το απόγευμα ως τις 02:00 τα ξημερώματα.
O κ. Κουρής ανέφερε ότι εκτός από την ΕΛ.ΑΣ, λιμενική και δημοτική αστυνομία στους χώρους στάθμευσης της ΑΝΕΔΚ θα εργάζονται υπάλληλοι του δήμου που θα διευκολύνουν τον κόσμο στην στάθμευση.
Οπως ακόμη ανέφερε θα υπάρξει μέριμνα ν’ αδειάσει και η Εθν. Αντιστάσεως αλλά και το πάρκινγκ στην Σπηλιά προκειμένου τα λεωφορεία να λειτουργούν ταχύτατα χωρίς να εμποδίζονται και χωρίς να μπλοκάρει η κυκλοφορία.
Αυτό θα συμβεί και το βράδυ του Μ. Σαββάτου ενώ, όπως είπε, συμφωνήθηκε με τους άνδρες της Τροχαίας το βράδυ της Ανάστασης η Αρσενίου να μην είναι προσβάσιμη για να μην επαναληφθεί το περσινό πρόβλημα με τα λεωφορεία που διακινούν περισσότερο κόσμο.
Η διακίνηση με τα λεωφορεία θα είναι δωρεάν για τους επισκέπτες. Ο χώρος στον ΟΛΚΕ που παραχωρείται για στάθμευση είναι από την είσοδο στο λιμάνι δεξιά στην προβλήτα 5 και 6 και αν χρειαστεί, στον χώρο των κρουαζιεροπλοίων.
Τέλος, οι οδοί Δούσμανη και Καποδιστρίου θα είναι κλειστές, για τα οχήματα.


Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ


Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP