Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Εκστρατεία πρόληψης του καρκίνου του παχέος εντέρου

Το Γενικό Νοσοκομείο, συμμετέχοντας στην πανελλήνια εκστρατεία για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου, προχωρά στην υλοποίηση προγράμματος έγκαιρης διάγνωσης της ασθένειας που αρχίζει σήμερα και θα ολοκληρωθεί στο τέλος Απριλίου.
Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε 250 υγιή κατά κύριο λόγο άτομα, άνδρες και γυναίκες πάνω από 40 ετών.

ΕΡΤ

Read more...

Δεν αντέχουν τα οικονομικά του Δήμου τους 138 εργαζόμενους

«Τα οικονομικά του Δήμου δεν αντέχουν την ένταξη περίπου 138 εργαζομένων σε οργανικές και προσωποπαγείς θέσεις του Δήμου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να οδηγηθούν στην έξοδο». Αυτό αναφέρει σε γραπτή δήλωση του αναφορικά με το θέμα των εργαζομένων στις αναθέσεις ο δήμαρχος Κερκυραίων Σωτήρης Μικάλεφ.
Ο κ. Μικάλεφ υπογραμμίζει, επίσης, ότι σε συνεργασία με τους αρμοδίους φορείς ο Δήμος φροντίζει να απορροφηθεί ένας αριθμός εργαζομένων από το πλεονάζον προσωπικό, που έχει τις προϋποθέσεις, σε θέσεις, στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. «Οδηγήσαμε 15 εργαζομένους σε συνταξιοδότηση και βρισκόμαστε στην διαδικασία τακτοποίησης εργαζομένων στο Δήμο και στις νεοσύστατες δημοτικές επιχειρήσεις. Παράλληλα ο Δήμος παρά τις οικονομικές δυσκολίες προσπαθεί να εξοφλήσει μέρος των οφειλών στους εργαζομένους και την τελευταία εβδομάδα κατέβαλλε 140.000 ευρώ, καθυστερώντας τα αναδρομικά των τακτικών υπαλλήλων, προκειμένου να ελαφρύνουμε το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις αναθέσεις».


ΕΡΤ

Read more...

Iταλία: Ξεπέρασαν τους 200 οι νεκροί

Επιβεβαιώνονται οι φόβοι για δραματική αύξηση του αριθμών των θυμάτων από το σεισμό στην κεντρική Ιταλία. Το μεσημέρι ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε πως οι νεκροί ανέρχονται πλέον σε 207. Ανέφερε ακόμη πως 17 από αυτούς δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί και πως 100 από τους πάνω από 1.000 τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Σημείωσε ακόμη πως 20 καταυλισμοί με σκηνές εξοπλισμένοι με 16 υπαίθρια μαγειρεία, οι οποίοι μπορούν να φιλοξενήσουν 14.500 ανθρώπους, θα έχουν στηθεί ως σήμερα το βράδυ.

Σήμερα ανακοινώθηκε πως και ο Έλληνας φοιτητής που ήταν εγκλωβισμένος στα συντρίμμια σπιτιού στην πλέον πληγείσα πόλη Λ' Άκουϊλα ανασύρθηκε νεκρός. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος εξέφρασε βαθύτατα συλληπητήρια και ολόψυχη συμπαράστασή στην οικογένεια του Βασίλη Κουφολιά εκ μέρους του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, της κυβέρνησης και προσωπικά του ίδιου. Διαβεβαίωσε ακόμη πως το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και όλες οι άλλες αρμόδιες αρχές της Πολιτείας βρίσκονται από την πρώτη στιγμή δίπλα στους Έλληνες φοιτητές και τις οικογένειές τους και παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια.

Το μεσημέρι έγινε επίσης γνωστό πως έξι υπήκοοι Ρουμανίας έχασαν τη ζωή τους στον ισχυρό σεισμό. Πρόκειται για τα τέσσερα μέλη μιας οικογένειας, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί.

Σε ό,τι αφορά τους αστέγους, αναθεωρήθηκε προς τα κάτω ο αριθμός τους και προσδιορίζεται τώρα στις 17.000. Σύμφωνα με το κέντρο συντονισμού του έργου διάσωσης, πρακτικά ένας στους επτά κατοίκους της επαρχίας Λ΄ Άκουιλα έχει χάσει το σπίτι του.

Πολλοί κάτοικοι πέρασαν και δεύτερη νύχτα στα αυτοκίνητά τους, τα οποία είναι σταθμευμένα σε ανοιχτούς χώρους καθώς το πρώτο 24ωρο μετά τον καταστροφικό σεισμό σημειώθηκαν πάνω από 280 μετασεισμοί. Ο ισχυρότερος έγινε στις 11.25 τοπική ώρα και είχε μέγεθος 5,1 Ρίχτερ.

Αν και όσο περνούν οι ώρες οι ελπίδες για εντοπισμό αγνοουμένων εξανεμίζονται, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι 30 ώρες μετά το σεισμό μια 98χρονη, η Μαρία Ντ'Αντουόνο, εντοπίστηκε ζωντανή και ανασύρθηκε από τα ερείπια. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANSA, η Μαρία Ντ'Αντουόνο ανέφερε ότι έπλεκε και μια έγκυος, η οποία διακομίσθηκε με ελικόπτερο στο πιο κοντινό νοσοκομείο.


naftemporiki.gr

Read more...
Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP