Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Στην Κέρκυρα το «Ελληνικό Συνέδριο» επιστημόνων

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί από 26 Σεπτεμβρίου μέχρι 2 Οκτωβρίου.

Θεσμός είναι πλέον για τους ομογενείς επιστήμονες του νομικού και ιατρικού χώρου όλου του κόσμου το «Ελληνικό Συνέδριο» που διοργανώνει κάθε δύο χρόνια σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδας η ομογενής δικηγόρος της Μελβούρνης κ. Ευγενία Μητράκα.

Το έβδομο «Ελληνικό Συνέδριο» θα διεξαχθεί φέτος στην Κέρκυρα με σκοπό να διερευνήσει τις προκλήσεις που η Ιατρική και γενικότερα η Επιστήμη αντιμετωπίζει μέσα σε ένα γενικότερο πλαίσιο αλλαγών στην νομοθεσία αλλά και τα νέα ερμηνευτικά ρεύματα εφαρμογής της.

Στο συνέδριο που θα διεξαχθεί από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου θα συμμετάσχουν ομογενείς και μη επιστήμονες ενώ κύριος ομιλητής θα είναι ο νομπελίστας καθηγητής κ. Πίτερ Ντόχερτι.

Να αναφέρουμε ότι το «Ελληνικό Συνέδριο» δεν συμπεριλαμβάνει μόνο συνεδρίες. Αποτελείται επίσης και από ψυχαγωγικές εκδηλώσεις που όπως τονίζει η εμπνεύστρια και οργανώτριά του κ. Ευγενία Μητράκα στόχο έχουν να γνωρίσουν την ελληνική κουλτούρα και παράδοση στους μη ελληνικής καταγωγής συμμετέχοντες αλλά και να ενδυναμώσουν στους ομογενείς που συμμετέχουν την ελληνική τους ταυτότητα και τους δεσμούς τους με την ελληνική κουλτούρα.


kathimerini.gr


Read more...

ΠΔ για την ίδρυση - λειτουργία συνεργείων μικροεπισκευών

Προεδρικό Διάταγμα για τους όρους και προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας των συνεργείων μικροεπισκευών (επιδιόρθωσης μικροφθορών αμαξωμάτων αυτοκινήτων-μοτοσικλετών-μοτοποδηλάτων) προωθεί η κυβέρνηση.

Η σχετική απόφαση υπεγράφη από τον υπουργό Μεταφορών και προωθείται για υπογραφή από τον συναρμόδιο υπουργό ΠΕΧΩΔΕ για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος.


Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, με το προωθούμενο Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) καλύπτονται πλέον νομικά οι αυξημένες, σύγχρονες ανάγκες του κλάδου με την ίδρυση-λειτουργία και εποπτεία των συνεργείων μικροεπισκευών, καθώς:


- Νομιμοποιείται και οριοθετείται ο κλάδος των μικροεπισκευών σε σχέση με εκείνο των συνεργείων συντήρησης και επισκευής αυτοκινήτου ο οποίος είναι ήδη νομοθετικά ρυθμισμένος, με τη τήρηση συγκεκριμένων όρων και προϋποθέσεων σχετικά με τη διαδικασία αδειοδότησης του συγκεκριμένου συνεργείου (προϋποθέσεις χώρου, μηχανολογικού εξοπλισμού) καθώς επίσης και με τη χορήγηση της άδειας άσκησης επαγγέλματος του υπεύθυνου τεχνίτη-μικροεπισκευαστή.


- Διασφαλίζονται οι συνθήκες για την εύρυθμη λειτουργία των συνεργείων μικροεπισκευών.


Στις διατάξεις του υπό έκδοση ΠΔ περιγράφονται αναλυτικά οι διενεργούμενες παρεχόμενες εργασίες, η ελάχιστη ωφέλιμη επιφάνεια των κύριων και βοηθητικών χώρων συντήρησης - επισκευής, ο ελάχιστα απαιτούμενος μηχανολογικός εξοπλισμός, οι ειδικές κτιριοδομικές και τεχνολογικές απαιτήσεις και προδιαγραφές για την ίδρυση και λειτουργία των συνεργείων, καθώς και τα απαιτούμενα προσόντα για τη χορήγηση άδειας άσκησης επαγγέλματος τεχνίτη συνεργείου μικροεπισκευών.


- Καθορίζονται επίσης οι δραστηριότητες των συνεργείων επιδιόρθωσης μικροφθορών αμαξωμάτων επιβατικών αυτοκινήτων-μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων και διαχωρίζονται με αυτές των φανοποιείων - βαφείων καθώς χρησιμοποιούν διαφορετικό εξοπλισμό και μεθοδολογία.

naftemporiki.gr


Read more...

Αγανάκτηση και ένταση στα δικαστήρια Κατερίνης.

Για δύο και πλέον ώρες την Τετάρτη 4 Μαρτίου ο γνωστός στα δικαστήρια Κατερίνης, αλλά και στο πανελλήνιο, ως''ψευδομάρτηρας'' και ''δικολάβος'' ,
ταλαιπωρούσε την έδρα του τριμελούς πλημμελειοδικείου Κατερίνης με την γνωστή μέθοδο, παριστάνοντας τον δικηγόρο .
Ευτυχώς η Εισαγγελέας της έδρας δεν άντεξε τα τερατώδη ψεύδη, το χοντρό ''δούλεμα'' και το φτηνό ''σόου'' του ''δικολάβου'' και ζήτησε να αναβληθεί
η δίκη, ώστε να προσκομισθούν συγκεκριμένα έγγραφα -αποφάσεις και να κληθούν μάρτυρες για να εξετασθούν.
Το αίτημα της εισαγγελέως έγινε ευτυχώς δεκτό, γιατί ακόμη θα τους ''δούλευε'' ο ''δικολάβος''.
Καθόλη τη διάρκεια της δίκης έπεφτε το "γέλιο της αρκούδας" στο ακροατήρο από την φτηνή "παράσταση" που έδινε ο "δικολάβος" και "ψευδομάρτυρας", ο οποίος ήταν κατηγορούμενος και ίδρωνε συνεχώς πάνω στο εδώλιο, καθώς πάσχιζε να "θολώσει" τα νερά. Η χάρη του φαίνεται πως έφτασε ακόμη και στον Μωριά, αφού οι μηνυτές του ήταν από την Πελοπόννησο.
Απορίας άξιο προς σχολιασμό η άνεση και το θράσος του να λέει ενώπιον δικαστών και εισαγγελέως ότι σήμερα καταθέτω εδώ αυτά, για να αθωωθώ, αλλά στο Εφετείο Θεσσαλονίκης θα πω τα εντελώς αντίθετα.
Το κακό έχει παραγίνει. Δεν πάει άλλο. Έχουν χαθεί περιουσίες από ανυποψίαστους πολίτες, όχι μόνο στην Κατερίνη, αλλά και στην Λάρισα, την Καλαμάτα και από όπου άλλου πέρασε ο "δικολάβος" και φυσικά κινδυνεύουν και άλλοι πολίτες να πέσουν στα δίχτυα του και να εξολοθρευθούν οικονομικά, ενώ αυτός ο επαγγελματίας αυτός "ψευδομάρτυρας" διάγει πολυτελή ζωή με πανάκριβες λιμουζίνες και τα παίζει "επιχειρηματίας" πίνοντας στην υγεία των αθώων θυμάτων που εξαπάτησε.
Το περίεργο είναι ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Κατερίνης ενώ γνωρίζει, σιωπά προκλητικά. Γιατί; Δικηγόροι της Κατερίνης ταλαιπωρούνται από τις μηνύσεις του, το ίδιο συμβαίνει και με δικηγόρους από τη Λάρισα και την Πελοπόννησο.
Δικαστές που δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις του, καταλήγουν και αυτοί κατηγορούμενοι.
Κύριε Υπουργέ Δικαιοσύνης τι θα γίνει με αυτό τα μαύρο χάλι;
Κύριε Εισαγγελεύ του Αρείου Πάγου τι λέτε για αυτά τα θλιβερά τεκταινομένα;
Όλα αυτά και όχι μόνο συμβαίνουν στην όμορφη κατά τα άλλα Κατερίνη, όπου επί δέκα και πλέον έτη "οργίαζε" ο δικαστής Λεωνίδας Στάθης, ο οποίος σήμερα είναι τρόφιμος των φυλακών Κορυδαλλού, εδώ ήταν επίσης γνωστή δικαστίνα κυρία Ψάλτη από την υπόθεση Βατοπαιδίου και όχι μόνο.
Στην Κατερίνη κατά τα άλλα, όλα βαίνουν καλώς.
Ως εδώ και μη παρέκει που λέει και ο θυμόσοφος λαός μας.
Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ "ΑΡΓΩ"
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΣΑΤΙΡΙΚΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Read more...

Ο Τύπος σήμερα

Οι άκαρπες συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών, πλην του Γιώργου Καρατζαφέρη, με τον πρωθυπουργό, καθώς και η μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ, απασχολούν την Παρασκευή, τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Άνθρακες ο θησαυρός τα περί "συναίνεσης"! Χωρίς κανένα αποτέλεσμα οι συναντήσεις αρχηγών με τον πρωθυπουργό".

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Μικρότητα... Οι πολιτικοί αρχηγοί -πλην Γ. Καρατζαφέρη- απέρριψαν την πρόταση του πρωθυπουργού για συνεργασία επί 6 σημείων".

Η ΑΥΓΗ: "Ρήξη για έξοδο από την κρίση. 25 προτάσεις, στον αντίποδα της νεοφιλελεύθερης συναίνεσης που ζητάει ο Κ. Καραμανλής, παρουσίασε χθες ο Α. Αλαβάνος".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Να αναλάβουν τις ιστορικές ευθύνες τους απέναντι στην χώρα οι αρχηγοί των κομμάτων και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις".

ΤΟ ΒΗΜΑ: "Σενάριο απελπισίας. Ο κ. Καραμανλής επισείει νέα δεινά. Οι πολιτικοί αρχηγοί δεν προσέφεραν το άλλοθι της συναίνεσης".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ζητείται συναίνεση. 3 "όχι" και 1 "ναι". Αντί για συμφωνία, σύγκρουση κορυφής".

ΕΘΝΟΣ: "Δεξί χέρι από Καρατζαφέρη. Τρία "όχι" και ένα "ναι υπό όρους" για τον Καραμανλή".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Οι πολιτικοί αρχηγοί "μας" δεν κατάφεραν γι' άλλη μια φορά να συνεννοηθούν για το καλό του Τόπου και... Μας έκαναν... την καρδιά περιβόλι".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Το κρυφτούλι των αρχηγών ναυάγησε τη συναίνεση. Οι έξι προτάσεις Καραμανλή αλλά και τα λάθη".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Καθένας μόνος του. Τορπίλη Παπανδρέου στην προσπάθεια σύγκλισης για την κρίση".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Η παράσταση έλαβε τέλος. Ο Καραμανλής κάλεσε τους αρχηγούς γνωρίζοντας ότι θα διαφωνήσουν".

ΕΣΤΙΑ: "Στον βωμό του κομματισμού. Θυσιάζεται η ελληνική οικονομία".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Κυβέρνηση μόνη ενώπιον της κρίσης. Άκαρπες οι συναντήσεις του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Συναίνεση 6 σημείων ΖΗΤΗΣΕ...και πήρε τρία ΟΧΙ και ένα ΝΑΙ".

ΤΑ ΝΕΑ: "Τρώνε με κόλπα τη μείωση των επιτοκίων παρά το ψαλίδι από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα".

Η ΝΙΚΗ: "Τρομοκρατεί για τσουνάμι επώδυνων μέτρων. Ο Καραμανλής ομολογεί την πλήρη αποτυχία του μετά από 5 χρόνια διακυβέρνησης".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: "Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Συμφωνία στα βασικά ζητάει ο πρωθυπουργός".

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Κωδικός...συναίνεση. Με φόντο την κρίση οι επαφές του πρωθυπουργού".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Οι εργαζόμενοι όλοι μαζί σαν μια γροθιά για να πληρώσει την κρίση η πλουτοκρατία".

Η ΣΦΗΝΑ: "Στον αέρα η συναίνεση".

Η ΧΩΡΑ: "Στον αέρα 370.000 συνταξιούχοι. Πρόβλημα στα Ταμεία του ΟΑΕΕ και του Δημοσίου".

Metro: "Κυριάρχησε η καχυποψία. Συμφώνησαν ότι διαφωνούν στις συναντήσεις που είχαν με τον πρωθυπουργό οι πολιτικοί αρχηγοί".

Read more...
Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP