Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Εκρηξη έξω από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου

Έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 10:00 το βράδυ στη συμβολή της οδού Κόνιαρη με τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας έξω από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (απέναντι από τον Αρειο Πάγο . Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, τα αίτια της δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά.

Επί τόπου έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν αποκλείσει το σημείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από την έκρηξη προκλήθηκαν μόνο ζημιές.

Read more...

Έντονα καιρικά φαινόμενα

Σε κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας βρίσκονται οι αρμόδιοι φορείς και υπηρεσίες, ύστερα από σχετική ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για επιδείνωση του καιρού από την Παρασκευή. Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε από την ΕΜΥ, σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο και τη Μακεδονία με ισχυρές καταιγίδες και έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της Μακεδονίας με υψόμετρο πάνω από 400 μέτρα.

Το Σάββατο προβλέπεται κακοκαιρία σχεδόν σε όλη τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες και τις έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας με υψόμετρο πάνω από 600 μέτρα. Παράλληλα, θα επικρατήσουν θυελλώδεις νότιοι άνεμοι εντάσεως 8-9 μποφόρ.

Την Κυριακή 22 Μαρτίου τα έντονα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα Ανατολικά και Νότια και έως αργά τη νύχτα θα εξασθενήσουν.

Ειδικότερα στην Αττική καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν το Σάββατο

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή των πολιτών και προτείνει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα.

ΕΡΤ


Read more...

Οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας Ελλάδας - Αλβανίας

Στη μονογραφή του κειμένου της Συμφωνίας για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας Ελλάδας - Αλβανίας προχώρησαν οι επικεφαλής των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Γ. Κουμουτσάκου, η συμφωνία αφορά «την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και άλλων θαλασσίων ζωνών που οι δύο χώρες δικαιούνται βάσει του διεθνούς δικαίου» και «βασίζεται πλήρως στις διατάξεις της Συμβάσεως των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θαλάσσης (1982), την οποία και οι δύο χώρες έχουν επικυρώσει».

Το κείμενο μονογραφήθηκε εκ μέρους της αλβανικής πλευράς από τον γ.γ. του υπουργείου Εξωτερικών της Αλβανίας Φερίπ Χότζα και από ελληνικής, από τον πρέσβη Γιώργο Σαββαϊδη.

Η συμφωνία αυτή, επεσήμανε ο κ. Κουμουτσάκος, αποτελεί «ουσιαστική συμβολή στην περαιτέρω ανάπτυξη των φιλικών σχέσεων Ελλάδος - Αλβανίας και εντάσσεται στον στρατηγικό στόχο της χώρας μας να συνάψει συμφωνίες οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών της με όλες τις γειτονικές της χώρες».

Η υπογραφή της συμφωνίας από τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών θα πραγματοποιηθεί σε ημερομηνία που θα συμφωνηθεί από τις δύο πλευρές μέσω της διπλωματικής οδού.

kathimerini.gr


Read more...

Ο Τύπος σήμερα

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Εφάπαξ επίδομα μέχρι 500 ευρώ. Στους μισθούς και στις συντάξεις".

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Σφιχτή αλλά δίκαιη εισοδηματική πολιτική. Το κράτος στηρίζει τους μη έχοντες και ζητεί θυσίες από τους έχοντες".

Η ΑΥΓΗ: "Μηδενική εισοδηματική πολιτική. Με παγωμένους μισθούς και συντάξεις ο Κ. Καραμανλής ικέτης σήμερα στις Βρυξέλλες, όπου οι Ευρωπαίοι ηγέτες εμμένουν στον αδιέξοδο μονόδρομο του Συμφώνου Σταθερότητας".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Φόρους για τα "ρετιρέ" έκτακτο επίδομα στους χαμηλόμισθους. Ποιοι δικαιούνται την εισοδηματική ενίσχυση και ποιοι θα πληρώσουν για την αντιμετώπιση της κρίσης".

ΤΟ ΒΗΜΑ: "Πρώτα έκτακτα μέτρα. Παγώνουν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων. 794.000 μισθωτοί και συνταξιούχοι καλούνται να πληρώσουν την κρίση".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Πάγος στους μισθούς. "Βαρομετρικό χαμηλό" στα εισοδήματα των δημοσίων υπαλλήλων".

ΕΘΝΟΣ: "Ληστεία χωρίς κουκούλα. Διπλό σοκ με πάγωμα αποδοχών και έκτακτο χαράτσι".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Με την χρηματοδότηση ενός δακρύβρεχτου μυθιστορήματος με τίτλο "Κρήτη μου", το Τουρκικό κράτος προσπαθεί να περάσει το μήνυμα ότι είναι ...χαμένη πατρίδα για τους Τούρκους η Κρήτη".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Με συνέντευξή του στον "Ελεύθερο" ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης ζητεί: Τώρα συμμαχία εναντίον των κουκουλοφόρων"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Το "μάρμαρο" της κρίσης. Η νέα εισοδηματική πολιτική με αναλυτικά παραδείγματα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Μέτρα - σοκ. Πάγωμα μισθών σε υπαλλήλους του Δημοσίου και συνταξιούχους".

ΕΣΤΙΑ: "Να διαψεύσουμε τον Κρούγκμαν. Στην Ελλάδα οι προβλέψεις ανατρέπονται".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Έκτακτα μέτρα για την οικονομία. Εφάπαξ εισφορά από 1.000 έως 5.000 ευρώ για ατομικό εισόδημα από 60.000 ευρώ και άνω".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Απογοήτευση από τα μέτρα- σοκ. Αυξήσεις 0% σε 478.000 δημόσιους υπαλλήλους".

ΤΑ ΝΕΑ: "Κεφαλικός φόρος και πάγωμα μισθών. Ομολογία χρεοκοπίας από την κυβέρνηση".

Η ΝΙΚΗ: "Μας πήγαν στον πάτο 0%. Η πιο άγρια λιτότητα της τελευταίας 30ετίας".

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: "Δεν βγάζω το σκουφάκι για τον φον Μαρκογιαννάκη. Μέτρα πανικού οδηγούν την κυβέρνηση στη γελοιοποίηση".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Νέα προκλητική επίθεση στο εισόδημα των εργαζομένων. Πάγωμα μισθών και συντάξεων αποφάσισε η κυβέρνηση".

Η ΧΩΡΑ: "Μηδενικές αυξήσεις στα "ρετιρέ", ενώ ενισχύονται οι χαμηλόμισθοι του Δημοσίου".

Metro: "Όλοι στο ταμείο...Μέτρα άμεσου εισπρακτικού χαρακτήρα εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας , Γιάννης Παπαθανασίου".

Metropolis: "Μισθοί, συντάξεις στον "πάγο".

Read more...
Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP