Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Έντονα καιρικά φαινόμενα

Σε κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας βρίσκονται οι αρμόδιοι φορείς και υπηρεσίες, ύστερα από σχετική ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για επιδείνωση του καιρού από την Παρασκευή. Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε από την ΕΜΥ, σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο και τη Μακεδονία με ισχυρές καταιγίδες και έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της Μακεδονίας με υψόμετρο πάνω από 400 μέτρα.

Το Σάββατο προβλέπεται κακοκαιρία σχεδόν σε όλη τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες και τις έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας με υψόμετρο πάνω από 600 μέτρα. Παράλληλα, θα επικρατήσουν θυελλώδεις νότιοι άνεμοι εντάσεως 8-9 μποφόρ.

Την Κυριακή 22 Μαρτίου τα έντονα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα Ανατολικά και Νότια και έως αργά τη νύχτα θα εξασθενήσουν.

Ειδικότερα στην Αττική καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν το Σάββατο

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή των πολιτών και προτείνει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα.

ΕΡΤ


Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP