Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας Ελλάδας - Αλβανίας

Στη μονογραφή του κειμένου της Συμφωνίας για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας Ελλάδας - Αλβανίας προχώρησαν οι επικεφαλής των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Γ. Κουμουτσάκου, η συμφωνία αφορά «την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και άλλων θαλασσίων ζωνών που οι δύο χώρες δικαιούνται βάσει του διεθνούς δικαίου» και «βασίζεται πλήρως στις διατάξεις της Συμβάσεως των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θαλάσσης (1982), την οποία και οι δύο χώρες έχουν επικυρώσει».

Το κείμενο μονογραφήθηκε εκ μέρους της αλβανικής πλευράς από τον γ.γ. του υπουργείου Εξωτερικών της Αλβανίας Φερίπ Χότζα και από ελληνικής, από τον πρέσβη Γιώργο Σαββαϊδη.

Η συμφωνία αυτή, επεσήμανε ο κ. Κουμουτσάκος, αποτελεί «ουσιαστική συμβολή στην περαιτέρω ανάπτυξη των φιλικών σχέσεων Ελλάδος - Αλβανίας και εντάσσεται στον στρατηγικό στόχο της χώρας μας να συνάψει συμφωνίες οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών της με όλες τις γειτονικές της χώρες».

Η υπογραφή της συμφωνίας από τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών θα πραγματοποιηθεί σε ημερομηνία που θα συμφωνηθεί από τις δύο πλευρές μέσω της διπλωματικής οδού.

kathimerini.gr


Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP