Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Hπια τα κρούσματα νέας γρίπης στην Κέρκυρα

Μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει νοσήσει από τη γρίπη Η1Ν1, ενημέρωσαν οι αρμόδιες ιατρικές υπηρεσίες τους εκπροσώπους της Νομαρχίας στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Στη σύσκεψη, με αντικείμενο την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα σχολεία με την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων μεταξύ των μαθητών, κατατέθηκαν όλα τα στοιχεία που αναφέρονται στην εξέλιξη της πανδημίας στα σχολεία της Κέρκυρας.

Πανδημία σε εξέλιξη και στην Κέρκυρα

Έτσι, διαπιστώθηκε ότι η πανδημία της νέας γρίπης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και στο νομό της Κέρκυρας. Ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού έχει ήδη νοσήσει από τον ιό Η1Ν1 (επιβεβαιωμένα ή μη). Μάλιστα, στα σχολεία, όπως σε όλους τους χώρους συνάθροισης κοινού παρουσιάζεται και καταγράφεται υψηλός δείκτης μεταδοτικότητας.
Τα συμπτώματα ωστόσο είναι γενικά ήπια καθώς παρουσιάζεται ως απλή ίωση όπου κατά κανόνα δε χρειάζεται ούτε καν αντιβίωση αλλά απλά αντιπυρετικά. Με τα δεδομένα αυτά, σύμφωνα με το Νομάρχη, δεν δικαιολογείται κανένας πανικός και συστήνεται ψύχραιμη αντιμετώπιση από όλους.

Οι αποφάσεις

Σε συνδυασμό με τις εγκυκλίους των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας, η σύσκεψη κατέληξε σε συγκεκριμένες διαπιστώσεις και αποφάσεις:
• Στα σχολεία, με βάση εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, έχουν ήδη τροποποιηθεί οι προϋποθέσεις αναστολής λειτουργίας σχολικών τμημάτων λόγω της νέας γρίπης και δεν χρειάζεται πλέον διάγνωση της νόσου.
• Ένα μαθητικό τμήμα σχολείου μπορεί πλέον να κλείσει εάν έχουν δηλωθεί ταυτόχρονα τέσσερα (4) και άνω περιστατικά με συμπτώματα νέας γρίπης (πυρετό άνω των 38 βαθμών Κελσίου, με βήχα, πονόλαιμο, συνάχι).
• Η αναστολή λειτουργίας σχολικού τμήματος ή ολόκληρου σχολείου γίνεται για μία εβδομάδα και μόνο, αποκλειστικά με απόφαση Νομάρχη, που εδώ θα εκδίδεται δια του αρμόδιου Αντινομάρχη Χρήστου Σκούρτη.
• Οι διευθυντές των σχολικών μονάδων πρέπει να χειρίζονται με ιδιαίτερη προσοχή των υπόθεση καταγράφοντας τα πραγματικά περιστατικά που τους δηλώνονται από τους γονείς και αναφέροντάς τα στις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.
• Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα ενημερώνουν αμέσως την Διεύθυνση Υγείας της Νομαρχίας, η οποία θα υποβάλει αυθημερόν σχετικές εισηγήσεις της προς τον αρμόδιο Αντινομάρχη.
• Συστήνεται ψυχραιμία σε όλους τους εμπλεκόμενους οι δε χειρισμοί από πλευράς των υπευθύνων υπηρεσιών πρέπει να γίνονται με υψηλή αίσθηση ευθύνης.

Ανακοινώσεις μόνο από τη Νομαρχία

Ας σημειωθεί ότι οι όποιες ανακοινώσεις για την αναστολή λειτουργίας σχολικών τμημάτων ή ολόκληρων σχολείων θα γίνονται άμεσα και αποκλειστικά και μόνο από τον αρμόδιο αντινομάρχη Χρήστο Σκούρτη, που θα εκδίδει και τη σχετική απόφαση.

corfupress.com

Read more...
Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP