Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Η ετυμηγορία για την τραγωδία στα Τέμπη

Μετά από έξι περίπου χρόνια κλείνει δικαστικά η υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών της 13ης Απριλίου του 2003. Στο πολύνεκρο δυστύχημα είχαν χάσει τη ζωή τους 21 μαθητές και άλλοι 33 είχαν τραυματιστεί όταν νταλίκα φορτωμένη με μελαμίνες συγκρούστηκε με το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν.

Το δικαστήριο έκρινε ενόχους τον πρόεδρο της εταιρείας "Ακρίατας Α. Ε." για λογαριασμό της οποίας μεταφέρονταν η ξυλεία στην νταλίκα, Αθαν. Σαράντη και τη διευθύνουσα σύμβουλο Λουκία Σαράντη, με τις κατηγορίες: ανθρωποκτονία εξ αμελείας κατά συρροή, σωματικές βλάβες κατά συρροή και διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών. Αμφότερους τους καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών, 11 μηνών και 15 ημερών έκαστο.

Επίσης δέχτηκε και για τους δύο τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου και ότι επιδίωξαν στη συνέχεια να άρουν τις συνέπειες των πράξεών τους. Ωστόσο από τα τρία συνολικά ελαφρυντικά που ζήτησαν οι συνήγοροι τους, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να γίνει δεκτό μόνο το ένα (του προτέρου εντίμου βίου). Επίσης, απορρίφθηκε το αίτημα αναστολής της ποινής και την μετέτρεψε προς 10 ευρώ ημερησίως.

Το ίδιο δικαστήριο Ακόμα, επιδίκασε στους γονείς ενός εκ των θυμάτων χρηματική ικανοποίηση.

Όρισε, τέλος, η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα με τον όρο καταβολής εγγύησης 5.000 ευρώ έκαστος. Οι κατηγορούμενοι εκπροσωπήθηκαν στο δικαστήριο με πληρεξούσιους δικηγόρους και όπως τονίστηκε από τους υπερασπιστές των δύο καταδικασθέντων, στην αγόρευσή τους για τα ελαφρυντικά, η εταιρεία πλήρωσε συνολικά για αποζημιώσεις το ποσό των 8.500.000 ευρώ. Μάλιστα, υπογράμμισαν ότι οι κατηγορούμενοι πλήρωσαν τα χρήματα πριν τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις και δόθηκαν όλα στο ακέραιο.

Στο μεταξύ αθώος, κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, ο οδηγός του μοιραίου λεωφορείου των Τεμπών Κ. Μαυρομιχάλης, μετά την ολοκλήρωση της δίκης η οποία ξεκίνησε τον Οκτώβριο.

http://www.ethnos.gr/

Read more...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


Ήρθε στο email του blog "realCorfu" δελτίο τύπου από τον γραμματέα τις νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ στην Κέρκυρα με θέμα για την αφίσα που τοιχοκολλήθηκε σε πολλά σημεία τις πόλης μας .

Η αφίσα που χθες κυκλοφόρησε στην πόλη της Κέρκυρας είναι

ΔΕΞΙΑΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ.

Σε όποιον χώρο και αν υποστηρίζει ότι ανήκει ο εμπνευστής αυτής της αφίσας, εμείς απαντούμε επώνυμα ότι είναι γραφικός, καρα-δεξιάς αντίληψης και προβοκάτορας.

Διότι:

  • Απευθύνεται στους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ, που το 2004 παρέδωσαν στη Ν.Δ. μια Νομοθετημένη από το τέλος του 2003 ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων σε επίπεδο Νομού και έναν κατασκευασμένο ΧΥΤΑ στο Τεμπλόνι.

  • Το ερώτημά του επομένως πρέπει να το απευθύνει στην Δεξιά και ιδιαίτερα στον Υφυπουργό κ. Νάκο, στον Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Βόσδου, στο Νομάρχη Κέρκυρας κ. Πουλημένο και στα μέλη του Συνδέσμου Καθαριότητας του Νομού (ιδιαίτερα της προηγούμενης διοίκησης).

Εμείς, το ΠΑΣΟΚ, επώνυμα και με υπογραφή ρωτάμε τη Δεξιά:

  1. Ο εργολάβος που κατασκεύασε το ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, τον κατασκεύασε άρτια;
  2. Εάν ναι, τότε γιατί δεν καίγεται το βιοαέριο πέντε χρόνια μετά την λειτουργία του; Ποιος έχει την ευθύνη;
  3. Γιατί δεν λειτουργεί ο βιολογικός καθαρισμός;
  4. Παρελήφθη ως έργο ποτέ ο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου; Αν ναι, ελέγχθηκε για την αρτιότητα της κατασκευής του; Ποιοι υπέγραψαν για την αρτιότητα του έργου, εφόσον παρελήφθη;
  5. Γιατί ο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, ενώ ήταν έτοιμος το 2001 και από τις προδιαγραφές του το όριο λειτουργίας έφθανε τουλάχιστον μέχρι το 2011, ήδη είναι υπερκορεσμένος με αποτέλεσμα να έχει μετατραπεί από το έτος 2008 σε μια “περιφραγμένη χωματερή”; Ποιοι είναι υπεύθυνοι έναντι ολόκληρης της Κερκυραϊκής κοινωνίας και της οικονομίας του Νομού;
  6. Πόσοι εργάτες και επιστήμονες εργάζονται στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου ώστε να ελέγχουν την σωστή λειτουργία του;
  7. Γιατί σε μια πενταετία της Δεξιάς του κ. Νάκου και του κ. Βόσδου, δεν κατασκευάστηκε ο Σταθμός Μεταφόρτωσης στο Βορρά;
  8. Υπάρχει πρόγραμμα ανακύκλωσης που προβλέπεται στην ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στο Νομό ώστε να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων που δέχεται τόσα χρόνια ανεξέλεγκτα ο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου με αποτέλεσμα σήμερα να καταλήξει σε “περιφραγμένη χωματερή”;

Αν ο δεξιός προβοκάτορας της αφίσας κατανοήσει τα ερωτήματα, όπως προφανώς αντιλαμβάνεται κάθε Κερκυραίος, τότε τα ερωτήματά του θα τα απευθύνει, όπως αυτονόητα κάνουμε και εμείς, στη Δεξιά και όχι στους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ.

Εκτός και αν ο δεξιός προβοκάτορας της αφίσας θέλει να συγκαλύψει ευθύνες, όπως προφανώς κάνει και η Δεξιά, εκεί που υπάρχουν και προκύπτουν από τα ερωτήματα.

Η ανακοίνωση αυτή προφανώς είναι πολιτική και απευθύνεται σε όλο τον κερκυραϊκό λαό. Μέσα από αυτή τη λογική απευθύνεται και στη Δικαιοσύνη που από το ρόλο της έχει χρέος να προστατεύει κάθε έννομο συμφέρον του πολίτη.

Η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στο Νομό, είναι Νόμος του Κράτους από το 2003 ή όχι;

Γιατί δεν εφαρμόζεται με αποτέλεσμα τον κίνδυνο της δημόσιας υγείας;

Ποιοι ευθύνονται για τη μη τήρηση των Νόμων της πολιτείας;


(Υπογραφή)

ΜΠΟΥΚΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


Η φωτογραφία τις ανάρτησης είναι από το blog Κερκυραϊκή χώρα

Read more...

«Χτύπησαν» στη Λάρισα οι «Ρομπέν των φτωχών»

Στη Λάρισα «χτύπησαν» σήμερα οι αποκαλούμενοι «Ρομπέν των φτωχών». Γύρω στις 11 το πρωί μπήκαν σε σούπερ μάρκετ και πήραν τρόφιμα με προοπτική να τα μοιράσουν σε πολίτες που ψώνιζαν σε λαϊκή αγορά. Ωστόσο, τους πρόλαβαν αστυνομικοί. Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν για κλοπή και κρατούνται προκειμένου να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα.

Η εισβολή περίπου 15 νέων έγινε σε σούπερ μάρκετ στο κέντρο της πόλης.

Η επιλογή του καταστήματος και της ημέρας δεν ήταν τυχαία, καθώς κάθε Τετάρτη λειτουργεί στην περιοχή λαϊκή αγορά.

Από το σούπερ μάρκετ οι «Ρομπέν» πήραν 1½ καλάθι με προϊόντα (κυρίως τρόφιμα) και βγαίνοντας άρχισαν να τα μοιράζουν σε πολίτες. Δεν πρόλαβαν όμως, καθώς αστυνομικοί της μονάδας «Ζ» έσπευσαν στην περιοχή και συνέλαβαν 4 νεαρούς (δύο αγόρια και δύο κορίτσια), ενώ μεγάλο μέρος των «απαλλοτριωμένων» τροφίμων βρέθηκε σε κάδο απορριμμάτων.

Οι 4 νεαροί κρατούνται στην Ασφάλεια Λάρισας, στην είσοδο της οποίας συγκεντρώθηκαν περίπου 15 άτομα, ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι, ενώ σε ένδειξη συμπαράστασης περίπου 15 άτομα του εξουσιαστικού χώρου είχαν μαζευτεί από το μεσημέρι έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας και ζητούσαν την απελευθέρωση των συλληφθέντων.

http://www.kathimerini.gr/ με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ

Read more...
Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP