Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ !!!!

ΑΠΟ ΤΟ BLOG "Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Μαθρακίου "

Σχολιάζοντας το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΑΙΓΑΙΟΥ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΘΡΑΚΙΟΥ εκφράζει την βαθειά δυσαρέσκεια της προς την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου, διότι παρακολουθούμε τις συνεχείς αναφορές, σχεδιασμούς και ανακοινώσεις έργων μόνον για τα νησιά του Αιγαίου, λες και τα μικρά νησιά του Ιονίου (Ιθάκη, Κάλαμος, Μαθράκι κτλ.) δεν είναι Ελλάδα.
Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων ουδόλως ασχολείται με τα σοβαρά προβλήματα μας.
Όλοι δήθεν ανακοινώνουν μεγάλα έργα που ουδέποτε υλοποιούνται.
Όλοι τους ενδιαφέρονται για πολυπληθείς περιοχές όπου αναμένουν πολλούς ψήφους στις εκάστοτε εκλογές, τα μικρά νησιά βλέπετε έχουν μικρό και αμελητέο πληθυσμό τον οποίο και δεν υπολογίζουν.
Μας έχουν υποσχεθεί εγγράφως από το 2007 ότι μέσω της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» στο μικρό νησί μας θα εγκαταστήσουν μονάδα αφαλάτωσης, ότι θα μας κατασκευάσουν τον κεντρικό παραλιακό δρόμο που συνδέει το κεντρικό λιμάνι του νησιού περιφερειακά και που αυτή την στιγμή είναι χωματόδρομος αδιάβατος από τις κατακρημνίσεις.
Όλοι τους μας «δουλεύουν» κατά τα κοινώς λεγόμενα, καμία υπηρεσία δεν γνωρίζει πότε θα εκτελεστούν τα έργα αυτά, μας παραπέμπουν από τον “Άννα στον Καϊάφα”.
Βέβαια για όλη αυτήν την κατάσταση μεγάλη ευθύνη έχουν και όλα τα ΜΜΕ του Νομού μας. Λίγοι είναι αυτοί που προβάλουν τα θέματα αυτά και όσοι τα αναφέρουν στα μέσα τους τα προβάλουν επιδερμικά και όχι με την ίδια επιμονή και σκληρότητα όπως κάνουν και για την παραμικρή λακκούβα στην πόλης της Κέρκυρας. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα καταλάβουν ότι στον νομό μας υπάρχουν και οι κάτοικοι των μικρών Κοινοτήτων, οι οποίοι καθημερινά ενισχύουν την οικονομική ζωή της Πόλης της Κέρκυρας.
Αυτά τα λίγα προς το παρών και θα επανέλθουμε δριμύτεροι στο εγγύς μέλλον.

Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Μαθρακίου

Read more...

Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο "Βοήθεια στο Σπίτι"

Από το blog "Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ"

Το Σωματείο Εργαζομένων "Βοήθεια Στο Σπίτι Νομού Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων", κατόπιν Γενικής Συνελεύσεως, αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης Απεργιακής Κινητοποίησης για τις ημέρες 26 & 27 Μάρτη 2009, καθώς επίσης και συγκέντρωση έξω από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στις 10:00 το πρωί την Πέμπτη 26/3/2009.

Τα αιτήματα της απεργιακής κινητοποίησης είναι:

1. Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων 2008- 2009, και την τακτική πληρωμή των εργαζομένων καθ’ όλη την διάρκεια της συνέχισης των προγραμμάτων..

2. Άμεση τακτοποίηση, όπου υπάρχει εκκρεμότητα στην υπογραφή συμβάσεων εργασίας για το έτος 2009.

3. Μόνιμη κατοχύρωση των θέσεων εργασίας για τους ήδη εργαζόμενους στα προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι & Κοινωνικής Μέριμνας, που έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Read more...

Ήθελε να αγοράσει δονητή για Υπουργό!

Ένας δημοτικός σύμβουλος, στην Αυστραλία, κινητοποίησε τις αρχές όταν κατέθεσε πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο για την αγορά ενός δονητή!

Ο δημοτικός σύμβουλος της πόλης του Strathfield, κύριος Danny Lim κατέθεσε την πρόταση για την αγορά του ερωτικού οργάνου με σκοπό να δοθεί στην Υπουργό Εμπορίου της Πολιτείας New South Wales κυρία Virginia Judge.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος ήθελε με αυτή κίνηση να ενθαρρύνει την Υπουργό να πάψει να «π?ει» τους κατοίκους του Strathfield και να ικανοποιήσει τις ορέξεις της μόνη της!

Το δημοτικό συμβούλιο αρνήθηκε να περάσει την εισήγηση ενώ την ίδια ώρα η κυρία Virginia Judge κατέθεσε έγγραφη διαμαρτυρία στο συμβούλιο ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες εναντίον του Danny Lim.

«Τέτοιες παρενοχλήσεις και λεκτικές ύβρεις απειλούν και στεναχωρούν και εμένα και την οικογένεια μου,» είπε η κυρία Virginia Judge.

ethnos.gr

Read more...

Πράσινο φως για ελαστικοποίηση

Ξεκάθαρη θέση στο δίλημμα "λουκέτο ή ελαστικοποίηση ωραρίου" παίρνει η κυβέρνηση, αφού για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός δε διαφώνησε με την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, υπό την προϋπόθεση – όπως είπε- ότι θα είναι προσωρινού χαρακτήρα και σε συνεννόηση με τους εργαζόμενους. "Στόχος είναι να μη μπουν λουκέτα" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής από τις Βρυξέλλες και τόνισε ότι οι έκτακτες συνθήκες επιβάλουν έκτακτα μέτρα.

Αναφερόμενος στην εισοδηματική πολιτική για το δημόσιο που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας, είπε ότι η έκτακτη εισφορά για εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ είναι μόνο για φέτος, σε αντίθεση – όπως είπε – με τη μέριμνα των χαμηλόμισθων που θα είναι μόνιμη.

Ακόμα, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέοι φόροι, διέψευσε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο η Ελλάδα να δεχθεί σχέδιο διάσωσης της οικονομίας από την ευρωζώνη, όπως επίσης και το ενδεχόμενο να γίνει νέα απογραφή, όπως πρότεινε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ.

Στην Ελλάδα ισχύει το "ΟΥΔΕΝ ΜΟΝΙΜΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ"
Ποιοι θα είναι αυτοί η ελεγκτικοί μηχανισμοί που όταν λήξει η κρίση θα επαναφέρουν το ωράριο και την εργασία στο κανονικό ....αυτοί που ελέγχουν και τώρα ????

Read more...

Ο Τύπος σήμερα

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πιο γρήγορο, λιτό και ευέλικτο κράτος με πρωτοβουλία του Προκόπη Παυλόπουλου ".

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Πρωταθλητές στον τζόγο οι Έλληνες. Πρώτη στην Ευρώπη, τρίτη στον κόσμο η χώρα μας στις δαπάνες για τα τυχερά παιχνίδια".

Η ΑΥΓΗ: "Εξήμιση εκατομμύρια φακελωμένοι στον Τειρεσία".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Ελαστική εργασία για να σωθούν οι επιχειρήσεις και να σταματήσει το κύμα των απολύσεων ".

ΤΟ ΒΗΜΑ: " Πορεία προς το άγνωστο. "Βλέποντας και κάνοντας" το δόγμα Καραμανλή".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Έκτακτες πολιτικές. Ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων αλλά και αναθεώρησης των εκτιμήσεων για το ρυθμό ανάπτυξης".

ΕΘΝΟΣ: "Στη μάχη τώρα και οι ...κουλοχέρηδες. Σωσίβιο στα "φρουτάκια" ψάχνει η κυβέρνηση για τις "τρύπες" ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: " ....Ξερολούκουμο η Κρήτη για Ισραήλ, Τουρκία, ΗΠΑ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Καραμανλής:Βαδίζουμε χωρίς πυξίδα στην κρίση".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: " Ημιυπαίθριοι. Νόμιμοι με φόρο έως και 30% επί της αντικειμενικής αξίας".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: " 12 φορο-μέτρα παίρνουν τώρα σειρά. Η κυβέρνηση περιμένει να ξεμπλέξει πρώτα με τις ευρωεκλογές".

ΕΣΤΙΑ: "Η φορολογική γραφειοκρατία πρόκλησις για τον κ.Παπαθανασίου".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Προαναγγελία λήψης και νέων μέτρων από τον ίδιο τον πρωθυπουργό".

Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου: "Ο Χασάπης του Μαξίμου. Όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω ".

Ο ΛΟΓΟΣ: " Έρχονται και νέα μέτρα".

ΤΑ ΝΕΑ: "Με σπασμένες τιμές οι διακοπές του Πάσχα. Εκπτώσεις ως 30% από ξενοδοχεία".

PRESS time: "Σόδομα και Γόμορα στην Εκκλησία. Επιστολή βόμβα ιερέων και σεξ και χρήμα".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ενιαίος Λαϊκος Αγώνας κατά της λυκοσυμμαχίας του κεφαλαίου. Αντιλαϊκές αποφάσεις της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης".

Η ΧΩΡΑ: "Βήμα-Βήμα και βλέπουμε. Ο Καραμανλής υπερασπίστηκε τα μέτρα, δεν απέκλεισε νέα".

Read more...
Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP