Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Στο "κόκκινο" οι τιμές καυσίμων

Κόκκινο χτύπησαν οι τιμές των καυσίμων, μετά την διπλή μέσα σε ένα μήνα αύξηση του ειδικού φόρου. Η χώρα μας βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση στην Ευρώπη με την υψηλότερη τιμή βενζίνης, ενώ προηγούνται Ολλανδία και Δανία. Στο Λεκανοπέδιο η τιμή της απλής αμόλυβδης ξεπέρασε σε ορισμένα πρατήρια το 1,40 λεπτά το λίτρο, ενώ στην περιφέρεια έφθασε ακόμη και το 1,55 Ευρώ ανά λίτρο.
Εκτινάχθηκε η μέση τιμή της αμόλυβδης

"Φωτιά" έβαλε στη βενζίνη η δεύτερη, σε λιγότερο από ένα μήνα, αύξηση του ειδικού φόρου, που εκτίναξε τη μέση τιμή της αμόλυβδης από τα 1,27 στα 1,37 ευρώ το λίτρο, κάτι που στην πράξη σημαίνει ότι στα λεγόμενα ακριβά πρατήρια πωλείται ακόμα και πάνω από 1,50 ευρώ.

Διυλιστήρια και εταιρείες προχώρησαν σε αναπροσαρμογή των τιμολογίων τους και έτσι οι τιμές χτύπησαν "κόκκινο".

Δέκα με 12 λεπτά το καπέλο για τους καταναλωτές στην αντλία.

Τρίβουν τα μάτια τους οι οδηγοί στο λεκανοπέδιο, καθώς σε κάποια πρατήρια , η τιμή της απλής αμόλυβδης ξεπέρασε το... ψυχολογικό όριο των 1,40 λεπτών το λίτρο!

Οι τιμές στους παραδοσιακά ακριβούς νομούς

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: ΕΩΣ 1,52 η απλή 1,69 η σούπερ αμόλυβδη
ΧΑΝΙΑ: 1,55 - 1,75
ΙΩΑΝΝΙΝΑ:1,50 - 1,65
ΚΕΡΚΥΡΑ:1,50 - 1,70
ΑΧΑΪΑ: 1,45 - 1,55
Στο 1,50 ευρώ/ λίτρο ακροβατεί πλέον η τιμή της αμόλυβδης στους παραδοσιακά ακριβούς για τα καύσιμα νομούς. Στελέχη του χώρου εκτιμούν ότι η αγορά καυσίμων δεν μπόρεσε να αντισταθεί στον πειρασμό του εύκολου κέρδους που δημιούργησαν τα νέα κυβερνητικά μέτρα.
Αποτελεί κοινό μυστικό ότι ορισμένοι πρατηριούχοι επέβαλαν την επιβάρυνση από την αύξηση του ειδικού φόρου ακόμη και στα αποθέματα που είχαν στις δεξαμενές τους και τα οποία είχαν αγοράσει με χαμηλότερη τιμή, βάζοντας στην τσέπη τους την διαφορά.

Στην τρίτη θέση στην Ευρώπη με την υψηλότερη τιμή βενζίνης

Το βέβαιο είναι ότι η χώρα μας φιγουράρει πλέον στην 3η θέση με την μέση υψηλότερη τιμή βενζίνης μετά φόρων, πίσω μόνο από την Ολλανδία (1,46 ευρώ) και τη Δανία (1,41 ευρώ) σύμφωνα με τα τελευταία ευρωπαϊκά στατιστικά.
Υποχρεωτική θα είναι από τις 15 Μαρτίου η αναγραφή των τιμών της βενζίνης στο Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων, όπως ανακοίνωσε η Λούκα Κατσέλη. Παράλληλα εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στην αγορά υγρών καυσίμων να εντοπιστούν όσοι κερδοσκοπούν.


ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΩΣ ΣΤΙΣ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ ,ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΝ "ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ" ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΡΗΜΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ 

Read more...
Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP