Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Πρόγραμμα για νέους αγρότες από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ανακοινώνεται ότι υπεγράφησαν από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι αποφάσεις για την Προκήρυξη του Μέτρου 112 «Εγκατάσταση Νέων Αγροτών » του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, το οποίο προβλέπει ποσά ενίσχυσης από 20.000 € έως 40.000 € κατά δικαιούχο νέο αγρότη.
Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ( Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης Ε.Γ.Τ.Α.Α.) και το Ελληνικό Δημόσιο. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στις κατά τόπους Δ/νσεις Αγροτικής Ανάπτυξης των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων από 16-2-2009 έως 31-12-2009.
Δικαίωμα υποβολής φακέλων υποψηφιότητας έχουν φυσικά πρόσωπα, εγγεγραμμένοι στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης καιν Ελέγχου ( ΟΣΔΕ), που εγκαταστάθηκαν για πρώτη φορά ως αρχηγοί γεωργικής εκμετάλλευσης κατά το δεκατετράμηνο που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης ενίσχυσης εφόσον : έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και δεν έχουν συμπληρώσει το 40ο έτος και είναι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής εφαρμογής του Μέτρου.
Για πληροφορίες και έντυπο υλικό, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται :
Στις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης (Διευθύνσεις Γεωργίας) των Ν.Α
Στη Διεύθυνση Γεωργικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, τηλ. 2661386559-524-624
Στην Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το ΕΓΤΠΕ-Π,
Στην ηλεκτρονική διεύθυνσηagrotikianaptixi.gr

Από Κερκυραϊκή χώρα

Read more...

Από γαλαζοπράσινο νησί λέτε να γινουμε πάλι πρασινογάλαζο ??

http://dimoskopia.blogspot.com/

Read more...

Συνεχίζεται η τραγωδία


Οι αρχές της Βικτόριας εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών από την πύρινη λαίλαπα που έπληξε την πολιτεία θα ξεπεράσουν τους 200.

Επισήμως οι νεκροί μέχρι αυτή τη στιγμή ανέρχονται στους 131, αλλά ο αριθμός αυξάνεται καθώς υπάρχουν δεκάδες αγνοούμενοι και πολλοί τραυματίες με σοβαρότατα εγκαύματα και πολλά πύρινα μέτωπα εξακολουθούν να μαίνονται, για τρίτη συνεχή μέρα ανεξέλεγκτα.

Μέχρι στιγμής, από έρευνα του ΑΠΕ-ΜΠΕ , προκύπτει πως δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των νεκρών.

Σημειώνεται όμως ότι η ταυτότητα πολλών θυμάτων που απανθρακώθηκαν δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα και έτσι δεν αποκλείεται μεταξύ των θυμάτων να υπάρχουν και άτομα ελληνικής καταγωγής.

Στην περιοχή Κίγκλεϊκ, βόρεια της Μελβούρνης, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο 33 άτομα και κάηκαν κοντά 700 σπίτια ζούσαν αρκετοί Έλληνες.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι ομογενείς δεν έπαθαν τίποτα και έσωσαν και τις περιουσίες τους.

Αναφέρθηκε όμως ότι "πιθανόν" να κάηκαν σπίτια και καταστήματα Ελλήνων.

Στο διπλανό προάστιο Γουίτλεσι όπου ζουν χιλιάδες Έλληνες δεν υπήρξαν ζημιές, αλλά η περιοχή "θυμίζει κόλαση" από τον καπνό και τις στάχτες.

Καθώς ήδη άρχισε να στέλνεται βοήθεια στη Βικτόρια από τις άλλες πολιτείες της Αυστραλίας αλλά και άλλες χώρες, θεωρείται βέβαιο ότι η ομογένεια θα πρωτοστατήσει στη συγκέντρωση χρημάτων υπέρ των θυμάτων.

Εξάλλου όταν τον Αύγουστο του 2007 η Ελλάδα θρήνησε παρόμοια τραγωδία η Αυστραλία έσπευσε να βοηθήσει γενναιόδωρα τα θύματα. Από τις κρατικές δωρεές και τους εράνους ομογενών συγκεντρώθηκαν πάνω από πέντε εκατομμύρια δολάρια τότε που στάλθηκαν στην Ελλάδα.

Ο πολιτειακός πρωθυπουργός, κ. Τζον Μπράμπι, ανακοίνωσε ότι θα γίνει δικαστική έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια της τραγωδίας .

Δακρυσμένος ο κ. Μπράμπι δήλωσε πως αν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν, αλλά πρόσθεσε ότι "τίποτα ίσως δεν θα απέτρεπε την βιβλική καταστροφή".

"Ήταν σαν τσουνάμι" είπε και πρόσθεσε: "Ακόμα και αν είχαμε χίλια τάνκερ δεν θα μπορούσαμε να συγκρατήσουμε την πύρινη λαίλαπα. Σίγουρα όμως θα πρέπει να αναθεωρήσουμε τον τρόπο αντιμετώπισης των πυρκαγιών".

Ο κ. Μπράμπι είχε προειδοποιήσει από την Παρασκευή για τους κινδύνους και δυστυχώς επαληθεύτηκε.

Μ τη θερμοκρασία να φτάνει σε πολλές περιοχές τους 47 βαθμούς Κελσίου και τους ανέμους να πνέουν με ταχύτητα που ξεπερνούσε τα 100 χιλιόμετρα την ώρα δημιουργήθηκε ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσουν δεκάδες πυρκαγιές σε ολόκληρη την Πολιτεία, σκορπίζοντας την καταστροφή και τον πανικό στους κατοίκους αρκετών μικρών πόλεων και αγροτικών οικισμών, που είδαν ξαφνικά τη φωτιά να τους ζώνει από κάθε πλευρά.

Πρόκειται για τον χειρότερο απολογισμό νεκρών στην ιστορία της χώρας, με τον αριθμό των νεκρών να υπερβαίνει κατά πολύ τους 75 της "Τετάρτης των Τεφρών" του 1983, ή τους 71 της Μαύρης Παρασκευής το 1939.

Συλλήψεις για εμπρησμό

Για εμπρησμό από πρόθεση κατηγορούνται δύο άτομα στην Αυστραλία, καθώς όπως φαίνεται προκάλεσαν μέρος των καταστροφικών πυρκαγιών στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Ένας άνδρας 31 ετών κατηγορείται ότι προκάλεσε την φωτιά που κατέστρεψε 200 εκτάρια θάμνων στην Νέα Νότια Ουαλία και σήμερα Δευτέρα αναμένεται να βρεθεί ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Ακόμη, ένας 15χρονος που φαίνεται ότι άναψε εκρηκτικό μηχανισμό σε θαμνώδη περιοχή στα Μπλε Βουνά, κοντά στο Σίδνεϊ, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και θα δικαστεί την επόμενο μήνα.

Στις περιοχές όπου οι δύο εμπρηστές ξεκίνησαν τις πυρκαγιές δεν έχουν καταγραφεί θύματα αλλά οι αστυνομικές αρχές υποπτεύονται ότι οι συλληφθέντες βρίσκονται πίσω και από άλλες πυρκαγιές.

"Όπου υπάρχουν νεκροί θα γίνει έρευνα σε ποινικό επίπεδο" δήλωσε η αρχηγός της αστυνομίας Κριστίν Νίξον.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Κέβιν Ρουντ τόνισε ότι οι εμπρηστές είναι ένοχοι για "μαζικά εγκλήματα".
Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Read more...

Μόνο ο "ΧΥΤΑ...ΧΑΒΟΥΖΑ " είναι δυσφήμιση για την Κέρκυρα ??

Σχόλιο του Δημοσιογράφου Χρόνη Προσαλέντη αποhttp://www.vraxonisida.gr/

Θα συγκαλύψουν τις ευθύνες τους μιλώντας για “δυσφήμιση” της Κέρκυρας απο την προβολή των θλιβερών εικόνων της Χαβούζας


Σε λίγες ώρες και μέρες οι κλαίουσες πολιτικές χήρες του τόπου μας θα αρχίσουν ξανά να επαναλαμβάνουν μαζί με τα παπαγαλάκια τους ότι είναι δυσφήμιση για την Κέρκυρα να βγαίνουν εικόνες προς τα έξω με τα βουνά των σκουπιδιών.Μετά τα σχόλια τους για τα σκουπίδια της Κέρκυρας που είχαν συσσωρευτεί λόγω των κινητοποιήσεων των κατοίκων Τεμπλονίου λέγοντας ότι φταίνε τα σκουπίδια και για το λόγο αυτό υποστήριζαν ότι δεν θα έχουμε τουρίστες θα ακολουθήσουν την ίδια τακτική.Αυτη είναι και η λογική της συγκάλυψης των ευθυνών τους .Τα λάθη τους τα μεταφέρουν στα σκουπίδια και σε τρίτους και δεν είπαν τίποτα για το έγκλημα στο Τεμπλόνι.Τώρα θα τρέξουν να καλύψουν την ανικανότητα τους να προβάλλουν τη Κέρκυρα με τα δεκάδες ταξίδια τους χωρίς προηγουμένως να έχουν διεκδικήσει υποδομές στο νησί.Τα βάρη θα τα ρίξουν σε όσα site, blogs Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Δημοσιογράφους τολμήσουν να βγάλουν με εικόνες τον Καρκίνο που μοιράζουν μέσω της τραγικής διαχείρισης των απορριμμάτων.Γι αυτές τις κλαψούρες πολιτικές χήρες θα φταίνε οι άλλοι εκτός από τους ίδιους.Τόσα χρόνια βλέπουν και δεν λένε τίποτα για την δυσφήμιση που κάνουν οι ίδιοι .Αλήθεια θα κλείσω το σχόλιο μου με μερικά από τα ερωτήματα του κ.Μπούκα γραμματέα της Ν.Ε του Πασόκ στη Κέρκυρα.

Read more...

Πόσοι χωράν σε μια φωτογραφία

Πόσοι χωράν σε μια φωτογραφία και να φαίνονται όλοι καθαρά ?? εκατοντάδες ....Ανάρτηση από το http://korfiatis.blogspot.com

David Bergman χρησιμοποιώντας μια Canon G10, ένα Macbook Pro και το Gigapan Imager κατάφερε να δημιουργήσει μια φωτογραφία 1474 Megapixel η οποία απεικονίζει το πλήθος κατά τη διάρκεια της ορκωμοσία του Barack Obama. Χρειάστηκαν 220 φωτογραφίες και 6,5 ώρες επεξεργασίας στο MacBook Pro, αλλά το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και μιλάει από μόνο του
.http://gigapan.org/viewGigapanFullscreen.php?auth=033ef14483ee899496648c2b4b06233c

Δοκιμάστε να κάνετε zoom, λίγο ακόμα και θα διαβαζόταν η παρτιτούρα!

( Και μερικοί εξακολουθούν να μιλάνε σήμερα για προσωπικά δεδομένα )

Read more...
Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP