Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Για τον Κορφιάτη Μινίστρο

Από το blog Ελληνικό καφενείο μεταφέρουμε την παρακάτω ανάρτηση

ΚΟΡΦΙΑΤΙΚΗ ΤΖΟΓΟΥΛΑ



Ρουβινάτσα(καταστροφή) η τζόγια (χαρά) για τον Κορφιάτη Μινίστρο (Υπουργό) της Δικαιοσύνης. Μας σπαβεντάρισε (φόβισε) όταν βγήκε μπονόρα μπονόρα (νωρίς νωρίς) και έβγαλε όρντινο, πριν τους δικαστές, προσπαθώντας να μανιπουλάρει τη Δικαιοσύνη εις βάρος των παραπεμφθέντων για το δεύτερο εναέριο ξεπόρτισμα του Παλαιοκώστα, και να σουπουρτάρει (υποστηρίξει) τα νιτερέσα της κυβέρνησης βγάζοντας την λάδι.
Μα και χίλια τόρτσα (κεριά) στον Άγιο να άναβε για χάρη της, είναι τόσα πολλά τα αμαρτήματα της, που κανένας Άγιος δεν την κάμνει καλά φιναλμέντε (τελικά).
Γι΄ αυτό και όλα πια της έρχονται απίκουπα (ανάποδα). Εσάπηκε. Ινσόμα (εν τέλει) αν και αρεβάρισε νέος στην κυβέρνηση, ως αβοκάτος (δικηγόρος) που δεν είναι νιοράντες (αδαής), όφειλε να κρατά αποστάσεις από τη Δικαιοσύνη και να μη θέλει να πηγαίνει αλαμπρατσάντε (αγκαζέ) μαζί της λες και πάει βόρτσα (βόλτα).
Είναι ένας από τους Πυλώνες του Δημοκρατικού Πολιτεύματος μας και αυτός είναι ο λόγος των διαμαρτυριών από την πλευρά των λειτουργών της δικαιοσύνης για την ακραία παρέμβαση του. Βουρλίστηκαν μαζί του.

Θεωρούμαι ότι ο Κορφιάτης υπουργός είναι σέστος (δίκαιος και ευπρεπής) και επομένως μακάρι να είναι αυτή η τζιριτζάντζολα που έκαμε η ούλτιμα (τελευταία) του. Θα είναι πεκάτο (κρίμα) να οδηγήσει τον εαυτό του σε πολιτικό φαλιμέντο για τα λάθη και τις παραλείψεις των προκατόχων του. Και ο ίδιος του δεν πρέπει να αισθάνεται πολύ γοδαμέντο (ευχαρίστηση) με την όλη εξέλιξη της υπόθεσης.

Τώρα που κατάλαβε ότι οι φυλακές είναι πασαμπρόντο (σουρωτήρι), ας κάνει εκείνος κάτι καλύτερο. Ας γκουαρντάρει ποια μέτρα θα πάρει. Όχι όμως ρεμονταδούρες (μπαλώματα). Αν δεν δύναται να το κάμνει, ας ρεμοβέρει (παραιτηθεί). Μπάστα με τη διεθνή ρεντικολέτσα (γελοιοποίηση) και το όρτσα λα πάντα (άνω κάτω) της χώρας μας. Ναίσκε, η Ελλάδα μας πρέπει να ξαναγίνει το τσαντσαμίνι (γιασεμί) της Μεσογείου.

ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ


Ελληνικό καφενείο

Read more...

Νέα φρουρά στις φυλακές Κορυδαλλού

Αποκαλύπτουμε την νέα φρουρά στις φυλακές Κορυδαλλού . Κανείς πλέον δεν θα θέλει αποδράσει . Ο Παλαιοκωστας θα ζητήσει να επιστρέψει αμέσως .Βρέθηκε η λύση






Προσέξτε αυτόν με την κάμερα ...από το star θα είναι !!!!!

Read more...

Λιμάνι, παλαιόπολη και κτίρια του Ι. Πανεπιστημίου θα "δει" η Χούμπνερ


Στην Ελλάδα θα βρίσκεται από σήμερα και για τρεις ημέρες η Ευρωπαία επίτροπος, αρμόδια για την περιφερειακή πολιτική Ντανούτα Χούμπνερ. Σήμερα επισκέπτεται την Αθήνα όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και μέλη του υπουργικού συμβουλίου, αύριο τα Ιωάννινα και την Ηγουμενίτσα και την Παρασκευή την Κέρκυρα. Στο νησί μας, θα επιθεωρήσει τα έργα που εκτελούνται στο λιμάνι ενώ θα επισκεφθεί την Παλαιόπολη, το 11 δημοτικό σχολείο, την Ιόνιο Ακαδημία και κτίρια του Ιονίου Πανεπιστημίου που χρηματοδοτούνται από τη Ε.Ε. Η Ντ. Χούμπνερ ενημερωθεί από το γ.γ. της Περιφέρειας Σ. Βόσδου για τα έργα που εκτελούνται με κοινοτικά κονδύλια και για την πορεία του 3ου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης στα Ιόνια Νησιά. Ο κ. Βόσδου δήλωσε χθες ότι πρόκειται για μία επίσκεψη που εντάσσεται στο πλαίσιο των τακτικών περιοδειών της Επιτρόπου σε όλη την Ευρώπη, υπογραμμίζοντας πως το καλοκαίρι επισκέφθηκε τις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου.


ΕΡΤ

Read more...

Κτηνιατρική Υπηρεσία: Άθλιες οι συνθήκες στη λαϊκή.

Έγγραφο με το οποίο προειδοποιεί για σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία, απέστειλε ο προϊστάμενος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Κώστας Γρηγορόπουλος στο Νομάρχη, αναφερόμενος στις άθλιες συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στο χώρο της προσωρινής λαϊκής αγοράς στην τάφρο του Νέου Φρουρίου. Ο κ. Γρηγορόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΑ Κέρκυρας, υποστήριξε ότι ο Δήμος αν και έχει ευθύνη και αρμοδιότητα, δεν έχει προχωρήσει ποτέ σε καθαρισμό και απολύμανση του χώρου ενώ δεν έχει κάνει καμία ενέργεια για την ομαλή απορροή των λυμάτων που τρέχουν από τους πάγκους των ιχθυοπωλείων και οπωροπωλείων και τη σωστή λειτουργία του κοντέινερ των σκουπιδιών που έχει εγκαταστήσει.

ΕΡΤ


Read more...

Διαφημιστική προβολή Κέρκυρας - Ρόδου με πλωτά σεμινάρια


«Πλωτά σεμινάρια» σε πέντε κεντροευρωπαϊκές χώρες συνδιοργανώνουν Ρόδος και Κέρκυρα, απευθυνόμενα σε τουριστικούς πράκτορες. Η πρωτοβουλία ανήκει στον Οργανισμό Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού με χρηματοδότηση των Περιφερειών Ιονίων Νήσων και Νοτίου Αιγαίου αλλά και του ΕΟΤ, ενώ τα σεμινάρια αυτά θα ξεκινήσουν στις 22 Μαρτίου και θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με κορυφαίους τουριστικούς οργανισμούς, όπως η TUI, ο Thomas Cook και All Tours, σε ποταμόπλοιο το οποίο θα πλεύσει στους ποταμούς Ρήνο, Μάιν και Δούναβη. Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά ενώ είναι η πρώτη φορά που σε αυτά συμμετέχει και η Κέρκυρα. Το κόστος της δράσης ανέρχεται στα 250.000 ευρώ ενώ αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 2.000 τουριστικοί πράκτορες και στελέχη τουριστικών γραφείων από τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ουγγαρία και την Σλοβενία. Ο διευθυντής της Προτούρ Μπάμπης Παυλογιαννίδης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Σ. Βόσδου για τη στήριξη που παρέχει στη δράση αυτή, ενώ ο αντινομάρχης Κέρκυρας υπεύθυνος για τον τουρισμό, Χρήστος Σκούρτης, χαρακτήρισε την πρωτοβουλία πρωτοποριακή.

Στο μεταξύ σήμερα σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδ. Τουρ. Καταλυμάτων Κ. Μπρεντάνος τόνισε ότι στο τέλος Μαρτίου θα υπάρξουν στοιχεία που θα καταγράψουν το μέγεθος της οικονομικής κρίσης, επισημαίνοντας ότι δεν θα πρέπει το κλείσιμο δωματίων για την ερχόμενη τουριστική περίοδο να γίνει υπό καθεστώς πανικού.


ΕΡΤ

Read more...

Συνέχεια Καταγγελίας κ. Ε.Σημαντήρη Οδηγός Ι.Χ

Κύριοι ,είναι γνωστό ότι πολλά προβλήματα ταλανίζουν τη χώρα μας . Ούτε είμαι αρμόδιος , ούτε σκοπεύω να τα αναλύσω . Πιστεύω όμως ότι αν ο καθένας από εμάς ασχολούταν πρώτα με το να διορθώσει τον εαυτό του και κατόπιν προσπαθούσε να λύσει τα μικρά καθημερινά προβλήματα των συμπολιτών του , πάντα με πνεύμα αγάπης , τότε δεν θα φτάναμε στα μεγάλα δυσεπίλυτα προβλήματα . Ένα από αυτά τα « μικρά » γεγονότα της καθημερινότητας θα σας αναφέρω για να δείτε πως αβίαστα έρχεται στο μυαλό του καθενός μας το ερώτημα Ποιος κυβερνάει αυτή τη χώρα που όλοι θέλουμε να είναι ευνομούμενη ; Οι άρχοντες του τόπου ή ο κάθε οικονομικός μετανάστης ;

Στην Κέρκυρα εδώ και χρόνια (αυτό θα το αφήσω ασχολίαστο ) γίνονται έργα οδοποιίας στην κατ’ ευφημισμό ονομαζόμενη « εθνική » οδό Πέλεκα . Κάποιοι λοιπόν ( ποιοι ; ) έχουν τοποθετήσει σήματα του Κ.Ο.Κ. , όχι όμως για να διευκολύνουν την κυκλοφορία , αλλά απλά για να φαίνεται ότι κάτι συμβαίνει εκεί . Το λέω αυτό γιατί αν κανείς ακολουθήσει τα σήματα αυτά , μάλλον δυστύχημα θα προκληθεί .

Για το σκοπό αυτό έστειλα μία επιστολή στον κ. Νομάρχη Κέρκυρας και στην Τροχαία Κέρκυρας στις 10/2/2009. Πέρασαν 5 ημέρες και τίποτα δεν άλλαξε . Τα σήματα μας οδηγούσαν σε επικίνδυνες καταστάσεις . Όλοι τα παραβίαζαν . Δεν αισθανόμουν όμως αναπαυμένος με το να τα παραβιάζω και εγώ . Έπρεπε , νομικά , να τα τηρήσω . Αυτό όμως γνώριζα ότι θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στην κυκλοφορία . Στις 15/2/2009 απέστειλα ερώτημα στην Δνση Τροχαίας στης Αθήνα ρωτώντας εάν πρέπει να τηρούμε τον Κ.Ο.Κ. πάντα ή κατά την κρίση μας . Η άμεση απάντησή τους ( και τους συγχαίρω για αυτό ) μου έλεγε το αναμενόμενο , ότι δηλαδή πρέπει πάντα να τον τηρούμε . Στις 19/2/2009 επισκέφθηκα προσωπικά την Τροχαία Κέρκυρας και εξέθεσα και προφορικά το θέμα . Δεν διορθωνόταν τίποτα .

Στις 23/9/2009 επικοινώνησα τηλεφωνικά με την Τροχαία Κέρκυρας και τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια και τους ενημέρωσα ότι την επομένη , 24/2/2009 και ώρα 10.30 θα περάσω από το σημείο και θα τηρήσω τον νόμο . Παρακάλεσα μάλιστα την Τροχαία ή να αλλάξει μέχρι τότε την σήμανση ή να στείλει στο σημείο τροχονόμο ( αφού τα σήματά του υπερισχύουν των τοποθετημένων ) .

incorfu.gr

Read more...

Ο Τύπος σήμερα

* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Συμμαζέψτε τις κρατικές σπατάλες. 12 σαφείς εντολές έδωσε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός".

* ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Σφίγγουν τα λουριά. Αυστηρές συστάσεις Καραμανλή προς τους υπουργούς".

* Η ΑΥΓΗ: "Τοξικά 18 τρισ. ευρώ στις ευρωπαϊκές τράπεζες. Πανικόβλητη η Κομισιόν ζητεί δημοσιοποίηση στοιχείων".

* ΑΥΡΙΑΝΗ: "Από τους μισθούς των βουλευτών και των υπουργών να αρχίσουν οι περικοπές στις δημόσιες δαπάνες. Μόνο έτσι θα κατανοήσει ο κοσμάκης την ανάγκη για θυσίες".

* ΤΟ ΒΗΜΑ: "Δύο "συνταγές" για την κρίση. Crash test των πολιτικών αρχηγών στη σκιά του οικονομικού εφιάλτη".

* Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Τελεσίγραφο στα κυβερνητικά στελέχη. Κώστας Καραμανλής: Αναλάβετε τις ευθύνες σας".

* ΕΘΝΟΣ: "Επί τάπητος και οι έκτακτοι φόροι. Πολιτικό χρόνο προσπαθεί να κερδίσει ο πρωθυπουργός".

* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο Πρωθυπουργός, χθες, ζήτησε από τους Υπουργούς του σφίξιμο του ζωναριού, μεγαλύτερη περιστολή των δαπανών γιατί... Πάμε χαμένοι σαν τον γέρο-Μασούρα".

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Καραμανλής: Όποιος δεν θέλει να πάει σπίτι του. "Μαχαίρι" στους μισθούς των golden boys ανακοίνωσε στο Υπουργικό".

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μαχαίρι στα προνόμια. "Κόβονται" δραστικά οι μισθοί των golden boys του δημοσίου".

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Υπουργική απόδραση από ευθύνες. Ο υπουργός Δικαιοσύνης δέχεται βολές, ο Σανιδάς προδικάζει την ευθύνη του πιλότου".

* ΕΣΤΙΑ: "Δημιουργείται αρνητικό κλίμα. Ακατανόητη η κυβερνητική τακτική".

* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Μηνύματα σε υπουργούς και Βρυξέλλες. Από τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή".

* Ο ΛΟΓΟΣ: "Σφίγγει το ζωνάρι" στα υπουργεία. Οι συνέπειες από την κρίση-Δώδεκα άξονες".

* ΤΑ ΝΕΑ: "Αρχηγός ΕΛΑΣ: SOS μας κλέβουν τα όπλα. Έγγραφο-ομολογία από τον Τσιατούρα".

* Η ΝΙΚΗ: "Μας βάζουν στην κατάψυξη. Νέα σκληρά μέτρα ετοιμάζεται να πάρει ο Καραμανλής".

* ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ:" Έρχεται αντάρτικο πόλεων. Οικονομική και πολιτική κρίση διογκώνουν την ανησυχία".

* ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: " Να μην ξεγελαστεί ο λαός τα βάρη της κρίσης να πληρώσει η πλουτοκρατία".

* Η ΧΩΡΑ: "Στροφή πάλι στην οικονομία. Μετά την απογείωση... Παλαιοκώστα, προσγείωση στην πραγματικότητα".

* City Press: "Δυο προτάσεις για την οικονομία".

* Metro "Μάζεμα σπατάλης και εκλογολογίας. Οι στόχοι που έθεσε με την παρέμβασή του στο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός".

* Metropolis: "Κυβερνητικό stop στα τραπεζικά μερίσματα".

Θεσσαλονίκη

* ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Πάρτε μέτρα για το φυσικό αέριο. Παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης".

* ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Κόβει δαπάνες και εκλογολογία. Μήνυμα Καραμανλή προς την Κομισιόν και το εσωτερικό της χώρας ότι υπάρχει αξιόπιστο σχέδιο κατά της κρίσης".

* ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Κίνδυνος θάνατος στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης".

Read more...
Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP