Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Συνέχεια Καταγγελίας κ. Ε.Σημαντήρη Οδηγός Ι.Χ

Κύριοι ,είναι γνωστό ότι πολλά προβλήματα ταλανίζουν τη χώρα μας . Ούτε είμαι αρμόδιος , ούτε σκοπεύω να τα αναλύσω . Πιστεύω όμως ότι αν ο καθένας από εμάς ασχολούταν πρώτα με το να διορθώσει τον εαυτό του και κατόπιν προσπαθούσε να λύσει τα μικρά καθημερινά προβλήματα των συμπολιτών του , πάντα με πνεύμα αγάπης , τότε δεν θα φτάναμε στα μεγάλα δυσεπίλυτα προβλήματα . Ένα από αυτά τα « μικρά » γεγονότα της καθημερινότητας θα σας αναφέρω για να δείτε πως αβίαστα έρχεται στο μυαλό του καθενός μας το ερώτημα Ποιος κυβερνάει αυτή τη χώρα που όλοι θέλουμε να είναι ευνομούμενη ; Οι άρχοντες του τόπου ή ο κάθε οικονομικός μετανάστης ;

Στην Κέρκυρα εδώ και χρόνια (αυτό θα το αφήσω ασχολίαστο ) γίνονται έργα οδοποιίας στην κατ’ ευφημισμό ονομαζόμενη « εθνική » οδό Πέλεκα . Κάποιοι λοιπόν ( ποιοι ; ) έχουν τοποθετήσει σήματα του Κ.Ο.Κ. , όχι όμως για να διευκολύνουν την κυκλοφορία , αλλά απλά για να φαίνεται ότι κάτι συμβαίνει εκεί . Το λέω αυτό γιατί αν κανείς ακολουθήσει τα σήματα αυτά , μάλλον δυστύχημα θα προκληθεί .

Για το σκοπό αυτό έστειλα μία επιστολή στον κ. Νομάρχη Κέρκυρας και στην Τροχαία Κέρκυρας στις 10/2/2009. Πέρασαν 5 ημέρες και τίποτα δεν άλλαξε . Τα σήματα μας οδηγούσαν σε επικίνδυνες καταστάσεις . Όλοι τα παραβίαζαν . Δεν αισθανόμουν όμως αναπαυμένος με το να τα παραβιάζω και εγώ . Έπρεπε , νομικά , να τα τηρήσω . Αυτό όμως γνώριζα ότι θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στην κυκλοφορία . Στις 15/2/2009 απέστειλα ερώτημα στην Δνση Τροχαίας στης Αθήνα ρωτώντας εάν πρέπει να τηρούμε τον Κ.Ο.Κ. πάντα ή κατά την κρίση μας . Η άμεση απάντησή τους ( και τους συγχαίρω για αυτό ) μου έλεγε το αναμενόμενο , ότι δηλαδή πρέπει πάντα να τον τηρούμε . Στις 19/2/2009 επισκέφθηκα προσωπικά την Τροχαία Κέρκυρας και εξέθεσα και προφορικά το θέμα . Δεν διορθωνόταν τίποτα .

Στις 23/9/2009 επικοινώνησα τηλεφωνικά με την Τροχαία Κέρκυρας και τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια και τους ενημέρωσα ότι την επομένη , 24/2/2009 και ώρα 10.30 θα περάσω από το σημείο και θα τηρήσω τον νόμο . Παρακάλεσα μάλιστα την Τροχαία ή να αλλάξει μέχρι τότε την σήμανση ή να στείλει στο σημείο τροχονόμο ( αφού τα σήματά του υπερισχύουν των τοποθετημένων ) .

incorfu.gr

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP