Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Διακρίσεις εις βάρος τους καταγγέλλουν οι Οικολόγοι Πράσινοι

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών διοργανώνουν το μεσημέρι της Πέμπτης οι Οικολόγοι Πράσινοι, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να καταγγείλουν την άνιση κατανομή του χρόνου προβολής στα ΜΜΕ.

Σε ανακοίνωση το κόμμα υπενθυμίζει ότι στην πρώτη συνεδρίασή της, η Διακομματική Επιτροπή αρνήθηκε τη συμμετοχή των εκπροσώπων των Οικολόγων παρά το γεγονός ότι μετά την εκλογή ευρωβουλευτή αποτελούν πλέον κοινοβουλευτικό κόμμα.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν να έχουν τα ίδια δικαιώματα που είχαν δοθεί στις εκλογές του 2007 στον ΛΑΟΣ, όταν το τελευταίο είχε εκπροσώπηση στο Ευρωκοινοβούλιο όχι όμως και στη Βουλή.

tovima.gr

Read more...

Έρευνα για παράνομη απόρριψη και χρήση βιομηχανικών αποβλήτων

Kλιμάκιο της Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ, μετά από επιχείρηση, σε συνεργασία με την Ομάδα Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) της Ελληνικής Αστυνομίας, εντόπισε φορτηγό της εταιρίας ΑΦΟΙ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΙ, το οποίο μετέφερε βιομηχανικά απόβλητα από την χαρτοβιομηχανία ΒΙΟΧΑΡΤΙΚΗ, από την περιοχή του Ασπροπύργου σε μη αδειοδοτημένη για το σκοπό αυτό δραστηριότητα στην περιοχή της Θήβας (ΒΟΙΩΤΙΚΗ).

Όπως ανακοινώθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ, κατόπιν ελέγχων, διαπιστώθηκε ότι τα απόβλητα της χαρτοβιομηχανίας χρησιμοποιούνταν παρανόμως από την ΒΟΙΩΤΙΚΗ, με σκοπό την παραγωγή συσκευασιών τροφίμων (ταψάκια για είδη ζαχαροπλαστικής), με κίνδυνο την δημόσια υγεία και φυσικά σε βάρος του περιβάλλοντος. Ο οδηγός του φορτηγού και ο υπεύθυνος της παράνομης δραστηριότητας συνελήφθησαν με αυτόφωρη διαδικασία και βρίσκεται σε εξέλιξη η ενημέρωση των αρμόδιων αρχών για να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες και να ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες

kathimerini.gr

Read more...

Εξιχνίαση υπόθεσης παιδικής πορνογραφίας

Μία ακόμη υπόθεση διακίνησης παιδικής πορνογραφίας μέσω Ίντερνετ εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 56χρονο στο Μοσχάτο, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άλλων δύο ατόμων, 39 και 42 ετών. Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, είχε γίνει καταγγελία στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι οι τρεις άνδρες κατείχαν υλικό παιδικής πορνογραφίας στους υπολογιστές τους στο χώρο της εταιρίας στην οποία εργάζονταν, όπου και έγινε έρευνα.

Από την ψηφιακή έρευνα διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν αποθηκευμένες φωτογραφίες που περιείχαν υλικό παιδικής πορνογραφίας. Χθες, κλιμάκιο της Αστυνομίας πήρε τους υπολογιστές και ταυτόχρονα ελέγχθηκαν τα σπίτια των κατηγορουμένων.

Κατά τη σωματική έρευνα που έγινε στον 56χρονο βρέθηκε και κατασχέθηκε μικρό αποθηκευτικό μέσο USB το οποίο περιείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας, ενώ στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις σκληροί δίσκοι και 16 CD με παρόμοιο υλικό.

Επίσης από τις έρευνες που έγιναν, βρέθηκαν συνολικά τέσσερις σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή οι οποίοι ερευνώνται.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα.

kathimerini.gr

Read more...
Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP