Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Πράσινο φως για ελαστικοποίηση

Ξεκάθαρη θέση στο δίλημμα "λουκέτο ή ελαστικοποίηση ωραρίου" παίρνει η κυβέρνηση, αφού για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός δε διαφώνησε με την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, υπό την προϋπόθεση – όπως είπε- ότι θα είναι προσωρινού χαρακτήρα και σε συνεννόηση με τους εργαζόμενους. "Στόχος είναι να μη μπουν λουκέτα" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής από τις Βρυξέλλες και τόνισε ότι οι έκτακτες συνθήκες επιβάλουν έκτακτα μέτρα.

Αναφερόμενος στην εισοδηματική πολιτική για το δημόσιο που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας, είπε ότι η έκτακτη εισφορά για εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ είναι μόνο για φέτος, σε αντίθεση – όπως είπε – με τη μέριμνα των χαμηλόμισθων που θα είναι μόνιμη.

Ακόμα, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέοι φόροι, διέψευσε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο η Ελλάδα να δεχθεί σχέδιο διάσωσης της οικονομίας από την ευρωζώνη, όπως επίσης και το ενδεχόμενο να γίνει νέα απογραφή, όπως πρότεινε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ.

Στην Ελλάδα ισχύει το "ΟΥΔΕΝ ΜΟΝΙΜΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ"
Ποιοι θα είναι αυτοί η ελεγκτικοί μηχανισμοί που όταν λήξει η κρίση θα επαναφέρουν το ωράριο και την εργασία στο κανονικό ....αυτοί που ελέγχουν και τώρα ????

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP