Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Ένας νεκρός από τις συγκρούσεις στη Μπανγκόκ

Ένας 54χρονος άνθρωπος σκοτώθηκε σήμερα στα βίαια επεισόδια στην Μπανγκόκ, ενώ σύμφωνα με τελευταίο απολογισμό που δόθηκε από τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 101.


«Μια σοβαρή σύγκρουση ξέσπασε κοντά στην έδρα της κυβέρνησης ανάμεσα στους διαδηλωτές και τους κατοίκους της περιοχής. Τρεις από τους τελευταίους χτυπήθηκαν από σφαίρες, και ένας πέθανε στο νοσοκομείο», δήλωσε ο κ. Σατίτ.


Στις φλόγες βρίσκεται ένα κτίριο του υπουργείου Παιδείας στην Μπανγκόκ, ενώ συνεχίζονται οι βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα στους διαδηλωτές και το στρατό, δήλωσε αστυνομική πηγή, προσθέτοντας ότι την πυρκαγιά προκάλεσε μια «βροχή» από κοκτέιλ μολότοφ.


Το πυρπολημένο κυβερνητικό κτίριο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την έδρα της ταϊλανδικής κυβέρνησης, έξω από την οποία εξακολουθούν να βρίσκονται συγκεντρωμένοι περίπου 4.000 διαδηλωτές, ενώ εναντίον τους έχει αρχίσει να κινείται δύναμη εκατοντάδων στρατιωτών.


Οι συγκρούσεις αυτές ξέσπασαν την αυγή κοντά στην πλατεία Ντιν Νταένγκ που έχει καταληφθεί από διαδηλωτές τους οποίους προσπαθεί να απωθήσει ο στρατός. Οι συγκρούσεις συνεχίζονταν σήμερα στις 16.00 (τοπική ώρα, 12.00 ώρα Ελλάδας).


Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να πέσουν με ένα λεωφορείο πάνω στους στρατιώτες, οι οποίοι απάντησαν ρίχνοντας ριπές στον αέρα, σύμφωνα με δημοσιογράφους αυτόπτες μάρτυρες. Τρία λεωφορεία πυρπολήθηκαν και οδοφράγματα υψώθηκαν κοντά στην πλατεία, όπου το απόγευμα εξακολουθούσαν να ακούγονται σποραδικά πυρά.


Ο στρατός της Ταϊλάνδης θα κάνει χρήση όλων των μέσων που διαθέτει προκειμένου να αποκαταστήσει την τάξη στην Μπανγκόκ, όπου οι βίαιες συγκρούσεις με τους διαδηλωτές συνεχίστηκαν σήμερα, προειδοποίησε ο ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Σονγκίτι Τζαγκαμπατάρα. «Δεν θα κάνουμε χρήση της βίας εναντίον του λαού μας, καθώς έχουμε πλήρη συνείδηση ότι οι διαδηλωτές είναι όλοι Ταϊλανδοί», είπε σε ομιλία του που μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση.


«Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να κάνουμε χρήση των όπλων σε κατάσταση αυτοάμυνας», πρόσθεσε.


Στη Μαδρίτη το ισπανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε σήμερα ταξιδιωτική οδηγία, στην οποία συνιστά στους Ισπανούς πολίτες να αποφεύγουν να επισκέπτονται αυτές τις ημέρες την Ταϊλάνδη και να χρησιμοποιούν τα αεροδρόμιά της ως ενδιάμεσους σταθμούς προς άλλες χώρες.


kathimerini.gr

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP