Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Αρκετές οι εκκρεμότητες στο νέο νοσοκομείο-Αδύνατη η ολοκλήρωση του έργου μέχρι 30 Ιουνίου...ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ????

ΑΠΟ ΤΟ BLOG Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Το εργοτάξιο του νέου Νοσοκομείου επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι ο Νομάρχης Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος συνοδευόμενος από τον Αντινομάρχη Χρήστο Σκούρτη, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Νίκος Σπίγγος και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας Αλέξης Μαρτζούκος συνοδευόμενος από μέλη του διοικητικού του συμβουλίου. Εκεί, ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για την πρόοδο των εργασιών σε διάφορα τμήματα του νέου Νοσοκομείου από τον επιβλέποντα της ΔΕΠΑΝΟΜ μηχανικό κ. Αγάθο και εκπρόσωπο της κατασκευάστριας εταιρείας.

Από την επιτόπου ενημέρωση διαπιστώθηκαν τα εξής:
1. Καταγράφεται σημαντική πρόοδος εργασιών σε όλα τα τμήματα του κτιριακού συγκροτήματος σε σχέση με την προηγούμενη επίσκεψη του Νομάρχη τον περασμένο Δεκέμβριο.
2. Συνεχίζουν να εργάζονται στο χώρο διάφορα συνεργεία που απασχολούν 80-100 άτομα σε καθημερινή βάση.
3. Έχουν ξεκινήσει τα έργα και οι εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου.
4. Οι κλινικές στους τέσσερις ορόφους του κτιρίου είναι σε ποσοστό άνω του 95% έτοιμες.
5. Σημαντικές εκκρεμότητες παραμένουν στα υπό κατασκευή χειρουργεία, τα εξωτερικά ιατρεία, τη μονάδα εντατικής θεραπείας, τη μονάδα αυξημένης φροντίδας, στα εργαστήρια και το μηχανοστάσιο.
6. Σύμφωνα με τις εξηγήσεις που έδωσε ο εκπρόσωπος της ΔΕΠΑΝΟΜ, ορισμένες από τις εκκρεμείς εργασίες εξαρτώνται από την τοποθέτηση του ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού για την εγκατάσταση του οποίου ήδη υπάρχει συνεργασία με την προμηθεύτρια εταιρεία, σε εκτέλεση της συμβατικής της υποχρέωσης να τον παραδώσει μέχρι τον προσεχή Ιούνιο.
7. Έχει επιλυθεί ικανοποιητικά το πρόβλημα της άντλησης των υπογείων υδάτων με την τοποθέτηση περιμετρικά αντλιών η λειτουργία μέρους των οποίων ήταν αρκετή ακόμη και τις πιο βροχερές περιόδους του χειμώνα.
8. Ο εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας απαντώντας στη σχετική ερώτηση του Νομάρχη ανέφερε ότι πρόβλημα χρηματοδότησης του έργου δεν υπάρχει και ότι όλοι οι λογαριασμοί πληρώνονται κανονικά.

Οπως επισημαίνεται σε σχετικό δελτίο τύπου της Ν.Α. "από τα παραπάνω συνάγεται το συμπέρασμα ότι η πρόοδος που έχει καταγραφεί στο έργο είναι μεν μεγάλη αλλά και οι εκκρεμότητες παραμένουν πολλές.

Έτσι, δείχνει αδύνατη η τήρηση και του τελευταίου χρονοδιαγράμματος που προβλέπει ολοκλήρωση του έργου στις 30 Ιουνίου ενώ πιο ρεαλιστική φαίνεται η εκτίμηση για ολοκλήρωση ως το τέλος του 2009.

Ο Νομάρχης, αναλαμβάνει πρωτοβουλία να ζητήσει από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να πιεστεί η ανάδοχος εταιρεία για την περαιτέρω επιτάχυνση του ρυθμού εκτέλεσης των κατασκευαστικών εργασιών με παράλληλη προετοιμασία των διαδικασιών πρόσληψης του αναγκαίου προσωπικού έτσι ώστε και τα δύο μαζί να επιτρέψουν την πλήρη λειτουργία του νέου Νοσοκομείου και την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας που επιτέλους αξίζει και δικαιούται ο κερκυραϊκός λαός".

Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2009 ...ΚΑΙ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ..........

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP