Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Ιταλία: 92 οι νεκροί από το σεισμό

Ξεπερνά τους ενενήντα ο αριθμός των νεκρών από το φονικό σεισμό στην Ιταλία, ενώ οι άστεγοι εκτιμάται ότι φθάνουν τους 50.000

Όπως ανακοίνωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι από την Λ'Ακουϊλα -την πόλη που δέχθηκε το ισχυρότερο πλήγμα του εγκέλαδου- οι τραυματίες ανέρχονται σε 1.500.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι πέντε παιδιά, τέσσερα από τα οποία σκοτώθηκαν στο ίδιο κτίριο. Ο μεγαλύτερος αριθμός των θυμάτων εντοπίζεται στη μεσαιωνική πόλη Λ’Άκουϊλα, περίπου 100 χλμ. ανατολικά της Ρώμης, με πληθυσμό 68.000 κατοίκους.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι ο ισχυρός σεισμός πιθανότατα οδήγησε στο θάνατο «δεκάδων ανθρώπων», ενώ όπως ανακοίνωσε οι άστεγοι φθάνουν τους 50.000. Τα συνεργεία διάσωσης συνεχίζουν τις προσπάθειες απεγκλωβισμού θυμάτων από τα ερείπια. Ανάμεσα στα κτίρια που κατέρρευσαν, βρίσκονται πολλές από τις μεσαιωνικές εκκλησίες της περιοχής, μέρος φοιτητικής εστίας και ένα ξενοδοχείο. Στις 3.000 με 10.000 υπολογίζονται τα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές.

Τρεις Ελληνες τραυματίες, ένας εγκλωβισμένος

Όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Θ. Κασσίμης σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, τρεις Έλληνες φοιτητές έχουν τραυματιστεί, αλλά βρίσκονται εκτός κινδύνου, ενώ ένας ακόμη παραμένει εγκλωβισμένος, ωστόσο -όπως διευκρινίστηκε- επικοινωνεί με τους διασώστες.

Νωρίτερα, το υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε για τη διευκόλυνση των Ελλήνων που βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές, δωρεάν πτήσεις με την Ολυμπιακή και πιο συγκεκριμένα:


-Σήμερα στις 20.05 (τοπική ώρα) από Ρώμη για Αθήνα,


-Αύριο και μεθαύριο στις 11.00 και 19.25 (τοπική ώρα) από Ρώμη για Αθήνα.


Επίσης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, όλοι οι μαθητές των ελληνικών σχολείων που πραγματοποιούν πολυήμερες σχολικές εκδρομές στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Ιταλίας, είναι ασφαλείς και καλά στην υγεία τους. Ήδη έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι μαθητές και οι συνοδοί τους δεν πρόκειται να διατρέξουν κανένα κίνδυνο.


naftemporiki.gr


Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP