Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Ικανοποιημένος ο πρωθυπουργός-μαζικές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Η οικονομική κρίση, η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και η ενεργειακή ασφάλεια ήταν τα θέματα που μονοπώλησαν τη συνάντηση ανάμεσα στον Κώστα Καραμανλή και τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπάρακ Ομπάμα, που πραγματοποιήθηκε λίγο μετά το πέρας των επίσημων εργασιών της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Στρασβούργο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, με τον Μπάρακ Ομπάμα να δηλώνει προς τους δημοσιογράφους λίγο πριν την έναρξη της συνάντησης: «Είμαι πολύ χαρούμενος που συναντώ τον Έλληνα πρωθυπουργό» και συνέχισε λέγοντας ότι η συνάντηση αυτή αποτελεί μία αφορμή για την επιβεβαίωση των εξαιρετικών σχέσεων που υπάρχουν ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Αμερικής τόνισε ότι δεν είναι μόνο οι ΗΠΑ που έχουν εμπνευστεί από την αρχαία Ελλάδα, αλλά και η Ελλάδα από τις ΗΠΑ, φέρνοντας ως παράδειγμα την αμερικανική επανάσταση. «Μοιραζόμαστε κοινές δημοκρατικές αρχές και θα συνεχίσουμε χέρι-χέρι και στον 21ο αιώνα» , ανέφερε ο Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος στη συνέχεια υπενθύμισε τον ιδιαίτερο ρόλο που διαδραματίζει η ελληνική κοινότητα στις ΗΠΑ.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε στις ιστορικά ισχυρές διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, τονίζοντας ότι οι σχέσεις αυτές είναι τόσο ιστορικές, όσο και σύγχρονες. Ο πρωθυπουργός, σημείωσε, επίσης, την από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες των δύο χωρών.

Ο εκπρόσωπος του Κινήματος, Γ.Παπακωνσταντίνου, εξέφρασε την ελπίδα «η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να αξιοποιηθεί, δηλαδή να μην είναι μια συνάντηση που θα εξαντληθεί σε ένα φωτογραφικό 'ενσταντανέ' ιδιαίτερα μετά την ψυχρολουσία από την μονομερή επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ στην Τουρκία».

«Ελπίζουμε ότι ο πρωθυπουργός θα θέσει μια σειρά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, όπως θα θέσει και το ζήτημα της επίσκεψης στον Οικουμενικό Πατριάρχη, όπως έθεσε (το ζήτημα αυτό) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου και πρόσθεσε ότι «η συνάντηση αυτή και ο πρωθυπουργός θα κριθούν από τα αποτέλεσματά της».

ΤΑ ΝΕΑ online


Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP