Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Ενταξη της Τουρκία στην Ε.Ε. ζήτησε ο Ομπάμα

Την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. ζήτησε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας στους ευρωπαίους ηγέτες στην Πράγα.


Όπως είπε, η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. θα αποτελέσει ένα «σημαντικό μήνυμα» στη μουσουλμανική αυτή χώρα κι ένα μέσο για «να προσδέσουν στενά» τη χώρα αυτή στην ευρωπαϊκή σφαίρα. Οι δηλώσεις του Ομπάμα μεταδόθηκαν απ’ ευθείας από τα τηλεοπτικά δίκτυα.Την ίδια ώρα ο τουρκικός Τύπος κάνει λόγο για ανταλλάγματα που δόθηκαν στην Αγκυρα προκειμένου να αποδεχθεί το διορισμό του Δανού πρωθυπουργού Άντερς Φογκ Ράσμουσεν στη θέση του γγ του ΝΑΤΟ, στον οποίο αντιτίθετο σφοδρα.


Χαρακτηριστική είναι η αναφορά της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας Χουργιέτ που μιλά για «συγγνώμη» του Ράσμουσεν απέναντι στον μουσουλμανικό κόσμο. Η λαϊκή εφημερίδα Ακσάμ τονίζει πως μάλλον η «συγγνώμη» θα εκφρασθεί κατά τη δεύτερη σύνοδο για τους Πολιτισμούς, αύριο στην Κωνσταντινούπολη.


Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, η δεύτερη ρήτρα του διακανονισμού, αφορά τον διορισμό Τούρκων σε νευραλγικές θέσεις μέσα στο ΝΑΤΟ. Συγκεκριμένα, ένας Τούρκος θα διορισθεί αναπληρωτής γγ του ΝΑΤΟ, ένας άλλος θα τοποθετηθεί ως αντιπρόσωπος της Συμμαχίας στο Αφγανιστάν και ένας τρίτος θα ορισθεί ως υπεύθυνος για τον αφοπλισμό.


naftemporiki.gr



Και ο Καραμανλής πανηγυρίζει για μια χειραψία και ένα.... γεια που του είπε ......

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP