Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Έργα του Παυλίδη που έμειναν στα λόγια και στα χαρτιά

ΑΠΟ ΤΟ BLOG Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Μαθρακίου

Η αναγκαιότητα για δυο έργα στο μικρό Μαθράκι ήταν και είναι σημαντική.
Το ένα είναι η κατασκευή του κεντρικού παραλιακού δρόμου, ο οποίος συνδέει το κεντρικό λιμάνι με το άλλο άκρο του Μαθρακίου και το δεύτερο μια μονάδα αφαλάτωσης.
Τον Αύγουστο του 2007 ο τότε Υπουργός ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Αριστοτέλης Παυλίδης στέλνει έγγραφο προς τον Πρόεδρο της Κοινότητας μας στο οποίο αναφέρει ότι «όσον αφορά την Κοινότητα σας τα έργα που επιλέχτηκαν και θα χρηματοδοτηθούν από το Γ’ ΚΠΣ είναι»
1. Ο παραλιακός δρόμος Λιμάνι – Αρβανίτικο κόστους € 1.000.000 και
2. Προμήθεια μονάδας αφαλάτωσης κόστους € 129.950.
Έκτοτε φωνή βοώντος εν τη ερήμω !!!
Έχουμε κάνει πολλές προσπάθειες και παρεμβάσεις προς όλες τις κατευθύνσεις και αρμοδίους φορείς και το αποτέλεσμα είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει τίποτα. Κατά τα κοινώς λεγόμενα μας δουλεύουν ψιλό γαζί.
Στην ανάρτηση μας αυτή δημοσιεύουμε το υπόμνημα που στείλαμε στις 27/03/09 στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και με κοινοποιήσεις στον Υπουργό & Υφυπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, στο γραφείο του Υπουργού Δικαιοσύνης, στους Βουλευτές της Κέρκυρας και σε όλα τα ΜΜΕ του Νομού Κερκύρας.
Περιμένουμε να ευαρεστηθεί κάποιος από όλους αυτούς και να τύχουμε κάποιας απάντησης.

ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Μαθράκι 27-03-09

Από "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΘΡΑΚΙΟΥ"

Υ Π Ο Μ Ν Η Μ Α

Κύριο Σ. Βόσδου
Γενικό Γραμματέα
Περιφέρειας Ιονίων Νήσων


ΘΕΜΑ: Μονάδα αφαλάτωσης – Κεντρικός παραλιακός δρόμος.

Σχετικά με την απάντηση σας από 29-07-2008 με αριθμό πρωτοκόλλου Γ.Γ. 15604/15596, σε υπόμνημα μας με ημ/νία 07-07-08, έχουμε να αναφέρομαι τα πιο κάτω:
Στις 22-08-2007 ο τότε Υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κύριος Αριστοτέλης Παυλίδης απέστειλε επιστολή προς την Κοινότητα του νησιού μας στην οποία και αναφέρει ότι έχουν επιλεγεί 2 έργα στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για το νησί μας.
Το ένα αφορούσε μια μονάδα αφαλάτωσης και το δεύτερο την κατασκευή του κεντρικού παραλιακού μας δρόμου.
Δύο χρόνια μετά, ο Πρόεδρος της Κοινότητας του νησιού, μας ενημερώνει ότι ουδεμία κρατική υπηρεσία γνωρίζει για την πορεία των έργων αυτών.
Εμείς οι κάτοικοι θεωρούμε ότι όλοι μας εμπαίζουν και μας αγνοούν. Η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» δηλώνει πλήρη άγνοια, το ίδιο και οι τεχνικές υπηρεσίες σας, οι απαντήσεις είναι αίολες και παρελκυστικές.
Οι δικαστικές εμπλοκές του διαγωνισμού όπως μας αναφέρατε στην απαντητική επιστολή σας 29-07-08, γνωρίζουμε ότι έχουν προ πολλού διευθετηθεί με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις. Γνωρίζουμε επίσης πολύ καλά ότι ήδη έχουν ενταχτεί σε διάφορα προγράμματα, αφαλατώσεις σε μικρά νησιά του Αιγαίου καθώς πρόσφατα από το ΠΕΧΩΔΕ και στους Παξούς.
Εν τέλει διερωτώμεθα το Μαθράκι ανήκει σε άλλη Ελλάδα !!!
Μήπως πρέπει να απευθυνθούμε στις αρχές της Ιταλίας η της Αλβανίας !!!
Η πρέπει να αυξηθεί ο πληθυσμός του νησιού ούτος ώστε να έχει εκλογική βαρύτητα !!!
Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η αναγκαιότητα της κατασκευής του παραλιακού μας δρόμου είναι εκ των ουκ άνευ. Τον χειμώνα καθίσταται αδιάβατος από τις κατακρημνίσεις και τις λάσπες, το δε καλοκαίρι οι τουρίστες και οι κάτοικοι του νησιού αγανακτούν και αδυνατούν να περπατήσουν σε αυτό τον δρόμο λες και διασχίζουν την έρημο της Σαχάρας.
Τους καλοκαιρινούς μήνες αντιμετωπίζουμε πρόβλημα λειψυδρίας, το λιγοστό νερό το αποταμιεύουμε το χειμώνα από τις υδρορροές των σπιτιών σε μικρά πηγάδια η βυτία.
Βλέπετε εμείς δεν είμαστε τράπεζες να πριμοδοτούμεθα με 28 δις για να έχουμε μια αξιοπρεπή διαβίωση.
Επισυνάπτουμε επιστολή του κυρίου Παυλίδη για ενημέρωση σας, του οποίου την Υπουργική υπογραφή ελπίζουμε να τηρήσει η Ελληνική Κυβέρνηση και ευελπιστούμε να τύχουμε σύντομα τις απάντησης σας.


Με εκτίμηση,
Για την Διοικούσα Επιτροπή
Αλέξανδρος Κατιφέογλου


Κοινοποίηση:
Γραφείο Υπουργού ΥΕΝΑΝΠ κ. Αναστάση Παπαληγούρα
Γραφείο Υφυπουργού ΥΕΝΑΝΠ κ. Πάνου Καμμένου
Γραφείο Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Ν. Δένδια
Βουλευτές Νομού Κέρκυρας
Κυρία Α. Γκερέκου
Κύριο Μ. Χαραλάμπους
ΜΜΕ Νομού Κέρκυρας

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP