Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Ηγέτης των Πακιστανών ταλιμπάν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο κέντρο μεταναστών του Μπίνγκχαμπτον, όπου έχασαν τη ζωή τους 13 άνθρωποι.

Ένας άνδρας ο οποίος ισχυρίσθηκε ότι είναι ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα στο Πακιστάν Μπαϊτουλάχ Μεχσούντ, ισχυρίσθηκε σήμερα στους δημοσιογράφους πως αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση που εκτελέσθηκε χθες, προφανώς από δράστη βιετναμέζικης καταγωγής, σε κέντρο αρωγής μεταναστών στα βόρεια της Νέας Υόρκης.

«Αυτό που συνέβη χθες στην Αμερική πραγματοποιήθηκε από ένα μέλος μας», τόνισε ο συνομιλητής τους σε δημοσιογράφους στο βορειοδυτικό Πακιστάν. Ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου, ο οποίος άκουσε το μαγνητοφωνημένο μήνυμα, αναγνώρισε τη φωνή του Μεχσούντ.

«Δύο από τους άνδρες μου, ο ένας εξ αυτών Πακιστανός, ο δε άλλος ξένος, πραγματοποίησαν την επίθεση αυτή», υποστήριξε ο ομιλητής, ο οποίος τόνισε πως ο δεύτερος δράστης κατόρθωσε να διαφύγει.

«Διαμηνύστε στις ΗΠΑ πως λίαν συντόμως πρόκειται να πραγματοποιήσουμε επίθεση αυτοκτονίας κατά του Λευκού Οίκου και της Ουάσιγκτον», προειδοποίησε επίσης.

Εντούτοις, οι Αμερικανοί ερευνητές, οι οποίοι προσανατολίζονται περισσότερο προς την υπόθεση του 'παραφρονημένου' δολοφόνου, μιλούν για έναν δράστη βιετναμέζικης καταγωγής.

Αλλά κι οι υπεύθυνοι των υπηρεσιών ασφαλείας στο Πακιστάν ισχυρίζονται πως η ανάληψη της ευθύνης από τον Μεχσούντ δεν μπορεί να είναι αξιόπιστη. Όπως επεσήμαναν, ο ομιλών στο τηλέφωνο δεν έδωσε καμία λεπτομέρεια για τις συνθήκες της επίθεσης, ούτε για την ταυτότητα του αυτουργού της, όμως συνηθίζεται.

«Πιστεύουμε πως ο Μεχσούντ δεν έχει την ικανότητα για τέτοια πλήγματα στις ΗΠΑ», τονίζουν οι ίδιοι κύκλοι.

kathimerini.gr

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP