Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Τέρμα στην ανωνυμία των μπλογκ βάζει νομοθετική ρύθμιση...

Άσχημα τα νέα για όλους εκείνους που χρησιμοποιούν, για να βγάλουν τα απωθημένα τους και τις κακίες τους, αλλά και για άλλους ιδιοτελείς σκοπούς, το ελεύθερο βήμα της νέας τεχνολογίας, που επιτρέπει να διαδίδεις σε όλο τον πλανήτη τις απόψεις σου.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, νομοθετική ρύθμιση στην οποία έχει καταλήξει η κυβέρνηση, και πολύ σύντομα πρόκειται να έρθει στη Βουλή, βάζει τέρμα στην ασυδοσία της ανωνυμίας, που χρησιμοποιείται ως μια άλλης μορφής κουκούλα. Η ρύθμιση που έχει συζητηθεί είναι κάθε μπλογκ να καταθέτει τα στοιχεία του υπεύθυνου στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ή κάποια Αρχή, που ενδεχομένως να συσταθεί) και τα οποία θα δίδονται σε θιγόμενους από αναφορές στο μπλογκ οι οποίοι θα προσφεύγουν στο ΕΣΡ.

Δεν τίθεται θέμα κανενός περιορισμού στην απόλυτη ελευθερία να ανεβάσεις την όποια άποψη ή είδηση ή σχόλιο θέλεις, όμως θα είσαι υπεύθυνος γι' αυτά που περιλαμβάνει το μπλογκ που έχεις, όπως δηλαδή συμβαίνει σήμερα με όλα τα ΜΜΕ (εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς).

Η ρύθμιση αυτή ενδεχομένως να ενισχύσει την εγκυρότητα του διαδικτύου, αυτής της επαναστατικής εξέλιξης που έσπασε τα σύνορα. Και γι' αυτόν τον λόγο θα πρέπει απ' όλους μας και πρώτα απ' αυτούς που έχουν πάθος μ' αυτό το νέο Μέσο, να προστατευθεί.

paron.gr

Για την ιστορία μεταφέρουμε εδώ δελτίο τύπου από το site του Υπουργείου Δικαιοσύνης που άλλα έλεγαν ένα μήνα πριν ....τώρα βέβαια θα μας πουν ότι ένας υπαλληλάκος έκανε λάθος ...γνωστό


Δημοσίευση Σχολίων στα Blog


Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο τα οποία κάνουν λόγο για πρόθεσή του να επιβάλει την επώνυμη δημοσίευση σχολίων στα blog τα οποία έχουν ενημερωτικό χ­αρακτήρα ή σχολιάζουν την επικαιρότητα, διευκρινίζει ότι ουδέν τέτοιο θέμα υφίσταται. Το ίδιο ισχύει και για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων όσων δημιουργούν, λειτουργούν ή διαχειρίζονται blog ενημερωτικού χαρακτήρα στο Διαδίκτυο.
­

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης επισημαίνει επίσης ότι­ μια συζήτηση για το ίδιο ζήτημα οφείλει να ξεκινήσει με:

α. δημόσια διαβούλευση για οριοθέτηση του κοινού τόπου μεταξύ της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και της προστασίας της αξιοπρέπειας κάθε πολίτη,

β. γνωμοδότηση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και του Συνηγόρου του Πολίτη.


1 σχόλια:

Ανώνυμος,  9 Μαρτίου 2009 στις 5:14 μ.μ.  

A re Ellinarades skoypa pou thelete.

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP