Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Θλιβερά επεισόδια στο Εθνικό Στάδιο!


Μεγάλης έκτασης επεισόδια έλαβαν χώρα στο Εθνικό Στάδιο Κέρκυρας, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα μεταξύ ΑΟ Κέρκυρα – ΠΑΣ Γιάννινα.

Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το παρόν στο γήπεδο έδωσαν περίπου 600 οπαδοί της Ηπειρωτικής ομάδας, παρότι η ΠΑΕ Κέρκυρα επισήμως είχε παραχωρήσει μόνον τα μισά εισιτήρια (δηλαδή 300). Είναι, λοιπόν, απορίας άξιο πώς προμηθεύτηκαν εισιτήρια οι υπόλοιποι Γιαννιώτες φίλαθλοι…

Οι φίλοι του ΠΑΣ φιλοξενήθηκαν στη μικρή κερκίδα, καταλαμβάνοντας ακριβώς τη μισή εξέδρα, κι εκεί ανάρτησαν πολλά πανό.
Οι άνδρες των ΜΑΤ είχαν δημιουργήσει μια «νεκρή» ζώνη μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, ώστε να μην έρχονται σε επαφή.
Τα εκατέρωθεν συνθήματα δεν έλειψαν, καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Κάποια στιγμή ένας Κερκυραίος πιτσιρικάς, που είχε τοποθετηθεί στο γήπεδο για να φέρνει τη μπάλα, χτυπήθηκε στο κεφάλι με αντικείμενο που εκτοξεύτηκε από την κερκίδα των φίλων του ΠΑΣ. Στο παιδί παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το ιατρικό επιτελείο του ΑΟ Κέρκυρα.

Και πάμε στα θλιβερά επεισόδια. Αρχικά, λίγο πριν λήξει ο αγώνας, είχαν καταφέρει να εισέλθουν εντός του γηπέδου (στο ταρτάν) περίπου δέκα οπαδοί του ΠΑΣ Γιάννινα, οι οποίοι μόλις η ομάδα τους κέρδισε το πέναλτι, στις καθυστερήσεις του αγώνα, εισήλθαν εντός του αγωνιστικού χώρου. Τότε, επενέβη η αστυνομία, η οποία τους περιόρισε σε μία γωνία, και ύστερα από περίπου πέντε λεπτά το πέναλτι εκτελέστηκε.

Μόλις ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη του παιχνιδιού, εισήλθαν εντός του αγωνιστικού χώρου πολλοί οπαδοί του ΠΑΣ Γιάννινα, περίπου 150 στον αριθμό. Άλλοι από αυτούς πανηγύριζαν με τους παίκτες της ομάδας τους για την ισοπαλία, ενώ άλλοι κινήθηκαν προς τη μεγάλη κερκίδα και προκαλούσαν τους Κερκυραίους φιλάθλους.

Τότε, οι ήδη οργισμένοι από τη διαιτησία φίλοι της κερκυραϊκής ομάδας αντέδρασαν, και περίπου 100 από αυτούς μπήκαν κι αυτοί μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ακολούθησε γενική σύρραξη, με τους οπαδούς των δύο ομάδων να δέρνονται μεταξύ τους, αλλά και να συμπλέκονται και με τους άνδρες της αστυνομίας και των ΜΑΤ.
Στα επεισόδια, όμως, πήραν μέρος και ορισμένοι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα, οι οποίοι άρχισαν να κλωτσούν κάποιους Κερκυραίους φίλαθλους!

Ολόκληρος ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου γέμισε με κόσμο και μετατράπηκε σε ένα τεράστιο ριγκ! Είχαν δημιουργηθεί διάφορες εστίες, όπου έπεφτε ασταμάτητο και ανελέητο ξύλο! Ακόμα και βεγγαλικά (κροτίδες και καπνογόνα) έπεσαν!!!

Για περίπου 15 με 20 λεπτά λάμβαναν χώρα άγρια επεισόδια, που ήταν πρωτοφανή για τα κερκυραϊκά δεδομένα. Κάποια στιγμή η αστυνομία κατάφερε να επιβάλλει μερική τάξη, περιορίζοντας τους οπαδούς του ΠΑΣ Γιάννινα στη μικρή κερκίδα κι αυτούς του ΑΟ Κέρκυρα στη μεγάλη.

Εντός του αγωνιστικού χώρου εισήλθαν ασθενοφόρα, τα οποία μετέφεραν στο νοσοκομείο ορισμένους τραυματίες φιλάθλους, ενώ κάποιοι άλλοι μεταφέρθηκαν με ΙΧ. Όπως πληροφορηθήκαμε από τους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, διακομίσθηκαν έντεκα φίλαθλοι και των δύο ομάδων (οι περισσότεροι ήταν Κερκυραίοι), οι οποίοι έφεραν ελαφριά τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματός τους. Τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και λίγη ώρα αργότερα έφυγαν από το νοσοκομείο.

Στο μεταξύ, η ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα (ποδοσφαιριστές και τεχνική ηγεσία) είχε παραμείνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο του Εθνικού Σταδίου και δεν μπορούσε να περάσει στα αποδυτήρια μέσω της φυσούνας, διότι μέσα σε αυτή και γύρω της υπήρχαν Κερκυραίοι φίλαθλοι.

Έτσι, η ομάδα του ΠΑΣ αρχικά πήγε στην κερκίδα όπου βρισκόταν οι Γιαννιώτες οπαδοί, αλλά αρκετή ώρα αργότερα, όπου νύχτωνε κι έπεφτε η θερμοκρασία, και οι Ηπειρώτες φίλαθλοι αποχώρησαν από το γήπεδο, η αστυνομία οδήγησε τη γιαννιώτικη ομάδα μέσα σε μια κλούβα, διότι οι παίκτες ήταν με τα σορτσάκια και τις φανέλες και κρύωναν.

Μέσα στην κλούβα, η ομάδα του ΠΑΣ έμεινε περίπου δύο ώρες, δηλαδή μέχρι τις 19:15 περίπου. Σημειώνουμε ότι ο αγώνας είχε λήξει στις 15:00.
Στις 18:40 ο αρχηγός της ομάδας, ο Γιώργος Ντάσιος, οδηγήθηκε με τη συνοδεία αστυνομικών, και υπό τις αποδοκιμασίες ορισμένων Κερκυραίων φιλάθλων, στην αίθουσα των διαιτητών, για να υπογράψει το Φύλλο Αγώνα. Έπειτα, ο Ντάσιος επέστρεψε στην κλούβα της αστυνομίας.

Στο μεταξύ, οι οπαδοί του ΠΑΣ Γιάννινα, που είχαν φύγει από το γήπεδο και είχαν επιβιβαστεί στο φέρρυ-μπωτ για την Ηγουμενίτσα, παρακαλούσαν τον καπετάνιο να καθυστερήσει την αναχώρηση του πλοίου (κάτι που τελικά έγινε), ώστε να προλάβει να επιβιβαστεί σε αυτό η ομάδα του ΠΑΣ.

Γύρω στις 19:15 η ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να μεταβεί από την κλούβα της αστυνομίας στα αποδυτήρια του γηπέδου. Οι παίκτες πήραν τα πράγματά τους και χωρίς να κάνουν μπάνιο ξεκίνησαν να φύγουν από το Εθνικό Στάδιο, όπου ουσιαστικά φυγαδεύτηκαν από την αστυνομία. Έξω από το γήπεδο τους αποδοκίμασαν μερικοί Κερκυραίοι φίλαθλοι, αλλά τελικά το πούλμαν με την αποστολή του ΠΑΣ μπόρεσε να μεταβεί στο φέρρυ-μπωτ (διαδρομή Κέρκυρα - Ηγουμενίτσα), που την περίμενε, και αναχώρησε για τη βάση της.

Δυστυχώς, η 8η Μαρτίου του 2009 αποτελεί πλέον μια μελανή σελίδα για την ιστορία του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου. Όλοι όσοι πήγαν στο γήπεδο, έζησαν καταστάσεις πρωτοφανείς και τριτοκοσμικές…

Χρήστος Γραμμένος

ΑΠΟ www.aokerkyra.com

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP