Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας : Φόβοι για πανδημία

Να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο πανδημίας της γρίπης των χοίρων παροτρύνει τις χώρες όλου του κόσμου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παρά το ότι επισημαίνει πως δεν είναι σίγουρο πως θα υπάρξει μια τέτοια εξέλιξη.

Σε σχετικές δηλώσεις προέβη ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του οργανισμού. Ανέφερε ακόμη πως ο ΠΟΥ εστιάζει περισσότερο στις ανάγκες των αναπτυσσόμενων χωρών προκειμένου να καταπολεμήσουν την εκδήλωση της γρίπης, καθώς όπως σημείωσε συνήθως πλήττονται πολύ περισσότερο από τις άλλες χώρες.

Γνωστοποίησε ακόμη ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων ατόμων που έχουν προσβληθεί από τη γρίπη αυξήθηκε στους 79 σε όλο τον κόσμο, εκτός του Μεξικού. Επισήμανε ακόμη πως οι δύο Βρετανοί και οι τρεις Νεοζηλανδοί που έχουν εκδηλώσει τη γρίπη είχαν ταξιδέψει στο Μεξικό. Πάντως, οι αρχές του Περούν ανακοίνωσαν πως τα αποτελέσματα των εξετάσεων σε πέντε άτομα με συμπτώματα που παρέπεμπαν στη γρίπη είναι αρνητικά.

Μιλώντας στο naftemporiki.gr και η καθηγήτρια ιολογίας στο Imperial College του Λονδίνου Ουέντι Μπάρκλεϊ εκτίμησε πως η πιθανότητα πανδημίας είναι μεγάλη. Ωστόσο εμφανίστηκε καθησυχαστική ως προς τη σοβαρότητα του ιού, διευκρινίζοντας ότι, από τα στοιχεία που έχουμε μέχρι τώρα, προκύπτει ότι μοιάζει πολύ με την κοινή γρίπη, αν και η αιτία του μεγάλου αριθμού θανάτων στο Μεξικό δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί. Τόνισε επίσης ότι είναι απολύτως ασφαλές να τρώμε χοιρινό.

naftemporiki.gr

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP