Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Προληπτική σφαγή 250.000 χοίρων στην Αίγυπτο

Η αιγυπτιακή κάτω βουλή ζήτησε την «άμεση» σφαγή 250.000 χοίρων στη χώρα, στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων για την γρίπη των χοίρων, όπως μεταδίδει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ.

«Η βουλή προέτρεψε την κυβέρνηση να δώσει εντολή για τον άμεση σφαγή των χοίρων στο πλαίσιο των μέτρων για να αποτραπεί η διάδοση της γρίπης των χοίρων», μεταδίδει το πρακτορείο ΜΕΝΑ.

Στην Αίγυπτο η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι και λόγω της θρησκείας τους δεν καταναλώνουν χοιρινό κρέας. Οι χριστιανοί αποτελούν περίπου το 6 έως 10% του πληθυσμού.

Ο Σαμπέρ Αμπντέλ Αζίλ Γκαλάλ, αξιωματούχος του υπουργείου Γεωργίας της Αιγύπτου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι οι αρχές ήδη από το 2006, όταν ξέσπασε η επιδημία της γρίπης των πτηνών, είχαν καλέσει τους αγρότες να εκτρέφουν σε διαφορετικούς χώρους τους χοίρους από τα πουλερικά.

Στη Συρία εξάλλου, οι αρχές έχουν επιβάλει αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα, απαγορεύοντας την εισαγωγή προϊόντων φρέσκου κρέατος και ζωντανών ζώων. Επιπλέον λαμβάνονται μέτρα υγιεινής στους χώρους όπου εκτρέφονται ζώα, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.

kathimerini.gr

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP