Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

Επιστολή της Κίνησης προς το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής

Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Μαθρακίου
Μαθράκι - Κέρκυρα

Μαθράκι 06/03/09

Προς
Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας
Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής
Δ/νση Θαλασσίων Μεταφορών τμήμα Β’
Υπ’ όψη: κυρίου Μάμη



Θέμα: Εξυπηρέτηση της Δρομολογιακής Γραμμής Αγ. Στεφάνου – Ερείκουσα - Μαθράκι - Οθωνοί.



Με αγωνία παρακολουθούμε εμείς οι κάτοικοι του Μαθρακίου τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την υπ’ αρίθμ. 8/2009 πράξεως του Ζ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την οποία κωλύεται η υπογραφή του σχεδίου σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας για την εξυπηρέτηση της ανωτέρω δρομολογιακής γραμμής.
Θεωρούμε ότι ορθώς έπραξε το Υπουργείο σας και η αρμόδια Δ/νση με την κατακύρωση του μειοδοτικού διαγωνισμού στην εταιρεία “ΑΣΠΙΩΤΗΣ ΛΑΙΝΣ Ναυτική Εταιρεία” με το Ε/Γ – Δ/Ρ «ΠΗΓΑΣΟΣ», Ν.Π. 4492, ως πλοίο κατηγορίας 3 και για χρονικό διάστημα μέχρι 31/10/2012. Επίσης ευχαριστούμε για την ΑΙΤΗΣΗ σας ΠΕΡΙ ΑΝΑΚΛΗΣΕΩΣ της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Δράττοντας την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις ιδιαιτερότητες της περιοχής μας και τον λόγο για τον οποίο προτιμούμε την δρομολόγηση του Ε/Γ–Δ/Ρ «ΠΗΓΑΣΟΣ».
Το νησί μας στερείται όλων των βασικών υποδομών επιβίωσης, ήτοι δεν υπάρχει φαρμακείο, καταστήματα τροφίμων, οικοδομικών υλικών, γεωργικών προϊόντων, κτλ. κατόπιν τούτου εμείς ιο κάτοικοι είμεθα αναγκασμένοι να μεταβαίνουμε στην απέναντι ακτή του Αγίου Στεφάνου για να προβούμε σε αγορές προϊόντων. Τα προϊόντα αυτά τα οποία είναι απαραίτητα για την επιβίωση μας μέχρι τώρα τα μεταφέρουμε με το πλοίο ΠΗΓΑΣΟΣ το οποίο έχει αρκετό χώρο για μεταφορά εμπορευμάτων και αποσκευών στην πρύμνη του και σε ένα μικρό αμπάρι. Σε αντίθεση με το πλοίο της Εταιρείας «ΚΟΡΦΟΥ ΑΡΜΟΝΙΑ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» το οποίο δεν διαθέτει καθόλου χώρο αποσκευών και εμπορευμάτων.
Πρέπει να γίνει απολύτως σαφές ότι οι κάτοικοι όλων των Διαποντίων νήσων δεν είναι τουρίστες που μετακινούνται με το τσαντάκι τους και το μαγιό τους, δεν μας ενδιαφέρει ένα τουριστικό σκάφος, μας ενδιαφέρει ένα σκάφος που θα δύναται να μεταφέρει αποσκευές και λίγα εμπορεύματα.
Σε ενάντια περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα μας, δηλώνουμε ότι θα απέχουμε από την μετακίνηση με το σκάφος της εταιρείας «ΚΟΡΦΟΥ ΑΡΜΟΝΙΑ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» έως ότου δρομολογηθεί κατάλληλο σκάφος που θα καλύπτει τις ανάγκες μας και όχι την γραφειοκρατία. Το Ελληνικό Κράτος δεν πρέπει να σπαταλά χρήματα όταν όπως λέει ο Λαός μας «δεν πιάνουν τόπο»
Σύμφωνα με τα ανωτέρω παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν σας την ιδιαιτερότητα αυτή και σε περίπτωση που η αναμενόμενη απόφαση επί της Αιτήσεως σας από το Ελεγκτικό Συνέδριο είναι αρνητική να διενεργήσετε νέο μειοδοτικό διαγωνισμό με αιτούμενες προδιαγραφές την μεταφορική ικανότητα του σκάφους όχι μόνον σε επιβάτες, αλλά και σε εμπορευματική μεταφορική ικανότητα και με αυτά να βαθμολογηθεί πρωτίστως.
Επαφιέμεθα στην δίκαια κρίσης σας και ευελπιστούμε ότι το αίτημα μας θα εξεταστεί θετικά και θα τύχουμε της δέουσας απάντησης.


Με εκτίμηση,
Για την Διοικούσα Επιτροπή
Αλέξανδρος Κατιφέογλου






Κοινοποίηση
1. Γραφείο Υπουργού κ. Αναστάση Παπαληγούρα
2. Γραφείο Υφυπουργού κ. Πάνου Καμμένου
3. Γραφείο Επικοινωνίας & ΜΜΕ ΥΕΝΑΝΠ
4. Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας
5. Πρόεδρο Κοινότητας Μαθρακίου

Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Μαθρακίου

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP