Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

Θετικό το Τεχνικό Επιμελητήριο στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του Δήμου Κερκυραίων

Θετικά αντιμετωπίζει η ΔΕ του παραρτήματος Κέρκυρας του ΤΕΕ τις προτεινόμενες από το Δήμο Κερκυραίων κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το ιστορικό κέντρο, εφόσον όπως τονίζεται στη ανακοίνωση που εξέδωσαν, στηρίζονται σε πορίσματα κυκλοφοριακών μελετών και τα μέτρα που λαμβάνονται είναι μέσα στα πλαίσια του Σχεδίου Διαχείρισης του Δήμου Κερκυραίων, που εγκρίθηκε από την UNESCO.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζεται από τη διοικούσε επιτροπή του ΤΕΕ οι προτεινόμενες ρυθμίσεις δεν συνοδεύονται από ακριβή εκτίμηση, κατά πόσον δηλαδή και σε τι βαθμό θα επιβαρυνθεί το Σαρόκο και οι γύρω περιοχές, κυκλοφοριακά αλλά και ως προς τη στάθμευση. Επίσης μεταξύ άλλων επισημαίνεται πως για να αποφευχθεί ο όποιος κίνδυνος ολόκληρη η πόλη ή τμήματά της να γίνουν δυσπρόσιτα, με σοβαρές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις, επιβάλλεται να υπάρξει συνολική και όχι τμηματική εφαρμογή των μέτρων.

Τέλος γίνεται ακόμη αναφορά στην ανάγκη αναβάθμισης της λειτουργίας του αστικού ΚΤΕΛ αλλά και στη δρομολόγηση των κυκλοφοριακών αξόνων που θα ανακουφίσουν κυκλοφοριακά το κέντρο της πόλης, όπως ο εξωτερικός περιφερειακός δακτύλιος (παράκαμψη της πόλης ) και ο ενδιάμεσος δακτύλιος.

ΕΡΤ



Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP