Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Ν. Δένδιας: Οικόπεδο για νέες φυλακές μέχρι τον Ιούνιο

Μέχρι τον Ιούνιο θα έχει βρεθεί οικόπεδο για την κατασκευή νέων φυλακών στην Κέρκυρα, δήλωσε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας, ο οποίος προανήγγειλε μετατροπή του υπάρχοντος κτιρίου μελλοντικά σε μουσείο – ιστορικό χώρο μνήμης. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την παρουσίαση του απολογισμού του έργου του την προηγούμενη χρονιά, δήλωσε πως οι υπάρχουσες φυλακές της Κέρκυρας δεν πληρούν τα κριτήρια του σωφρονιστικού μας συστήματος και θα μετατραπούν σε «μνημείο της ανθρώπινης ελευθερίας».

Ο Ν. Δένδιας προανήγγειλε επίσκεψη του υπουργού Τουρισμού Ν. Μαρκόπουλου στην Κέρκυρα μέσα στον επόμενο μήνα, προκειμένου να συζητήσει με τους τοπικούς φορείς και τους τουριστικούς παράγοντες ζητήματα που αφορούν το σχεδιασμό και τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στον τουρισμό αλλά και δύο δράσεις που προγραμματίζει για την ανάπλαση του Αχιλλείου με 4,5 εκ. ευρώ αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Παλαιοκαστρίτσας.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της διερεύνησης των δυνατοτήτων δημιουργίας αεροδρομίου στη Λευκίμμη, δήλωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η εκπόνηση της σχετικής προμελέτης από καθηγητές του Πολυτεχνείου και θα παρουσιαστεί το επόμενο διάστημα στην Κέρκυρα για να ξεκινήσει ευρύς διάλογος μεταξύ των φορέων του νομού για το αν επιθυμούν τη δημιουργία αεροδρομίου στο νότιο συγκρότημα

ΕΡΤ

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP