Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Εκδηλώσεις για το Σούλεμπουργκ θα διοργανώσει η Κέρκυρα

Να σταματήσουν Κέρκυρα και Επτάνησα να είναι προσκολλημένα στο σημερινό βαθμό στη Βρετανία και να δουν με περισσότερη προσοχή την ανάπτυξη άλλων ευρωπαϊκών αγορών, πρότεινε στους φορείς της περιφέρειας ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΕΤ και μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΤΕ Γιώργος Δούκας, ο οποίος μίλησε χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο με θέμα την τουριστική κρίση και την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή.

Ο κ. Δούκας πρότεινε και έγινε δεκτό από το Νομάρχη, να διοργανωθεί σειρά εκδηλώσεων για το Γερμανό στρατάρχη Σούλεμπουργκ που το 18ο αιώνα απέκρουσε την προσπάθεια των Τούρκων να εισβάλλουν στην Κέρκυρα και έλυσε την πολιορκία της πόλης. Οι εκδηλώσεις, αντίστοιχες με αυτές που είχαν γίνει για το λόρδο Ντάρελ στη Βρετανία, θα έχουν ως αντικείμενο να προβάλλουν στους Γερμανούς τους ιστορικούς δεσμούς της χώρας τους με την Κέρκυρα στο πλαίσιο των δράσεων τουριστικής προβολής του νησιού.

Κατά τον κ. Δούκα, μεγάλο βάρος θα πρέπει να ρίξουν τα Ιόνια για να επενδύσουν το προϊόν τους με περισσότερα ανθρωποκεντρικά χαρακτηριστικά αναφέροντας ως παράδειγμα το Αχίλλειο το οποίο λόγω της ιστορίας της Αυτοκράτειρας Σίσσυ, προσελκύει μισό εκατομμύριο τουρίστες το χρόνο την ώρα που τα πολύ μεγαλύτερης ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας φρούρια της πόλης δεν ξεπερνούν τους 40.000 επισκέπτες.


ΕΡΤ

2 σχόλια:

Ανώνυμος,  23 Μαρτίου 2009 στις 8:49 μ.μ.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΤΗΝ ΠΗΓΗ (ΕΡΤ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟ BLOG ΣΑΣ

realcorfu 23 Μαρτίου 2009 στις 11:02 μ.μ.  

Ευχαριστούμε για την υπόδειξη ..εγινε εκ παραδρομής ...το blog σέβεται τις πηγές από οπού αντλεί τα θέματα ...και τον κόπο αυτόν που εργάζονται για να τα καλύψουν ...και πάντα σε όλες τις αναρτήσεις αναφέρει την πηγή ...εγινε διόρθωση

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP