Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Tέλειωσε η φαρσοκωμωδία


Η τελευταία πράξη στη γαλάζια φαρσοκωμωδία με τον Γ. Μανώλη γράφτηκε χθες στη Βουλή. Ο βουλευτής της Ν.Δ. μετά τον «επαναστατικό οίστρο» που επέδειξε επί 36 ώρες απειλώντας με παραίτηση, μετά το «άδειασμα» που δέχθηκε από το Μαξίμου και τη Ρηγίλλης ξαφνικά εμφανίστηκε μετανοημένος.

«Είναι αυτονόητο ότι ποτέ δεν είχα πρόθεση να δημιουργήσω προβλήματα στο κόμμα και την κυβέρνηση» δήλωσε χαρακτηριστικά, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι «και βέβαια παραμένει στη Βουλή».

Οπισθεν και από Ν.Δ.

Τα μάζεψε και η Ρηγίλλης όμως. Αφού Τραγάκης και Αντώναρος επέκριναν τον βουλευτή, ενώ και κυβερνητικοί κύκλοι μιλούσαν για «σφοδρή ενόχληση Καραμανλή», μετά από πολύωρη σύσκεψη στα γραφεία της Ν.Δ. στη Βουλή, δόθηκε συγχωροχάρτι στον βουλευτή. Σιούφας, Μεϊμαράκης, Παυλόπουλος και Παναγιωτόπουλος ήταν μεταξύ αυτών που ρωτήθηκαν πώς θα λυθεί ο «γόρδιος δεσμός». Τελικά κάλεσαν και τον Μανώλη και κατέληξαν στη φόρμουλα που θα έκλεινε το θέμα. Ο μεν βουλευτής να κάνει κομψά μια δήλωση μετανοίας, οι δε Ζαγορίτης και Τραγάκης να δηλώσουν ότι «μετά τις εξηγήσεις που δόθηκαν, η παραίτηση του Γιάννη Μανώλη δεν έγινε αποδεκτή, αφού, άλλωστε, ουδέποτε του εζητήθη».

Για την ιστορία θυμίζουμε ότι είχαν προηγηθεί και δύο επιστολές του βουλευτή στον γενικό γραμματέα της Κ.Ο. και στον γραμματέα του κόμματος με τις οποίες τους καλούσε να κάνουν αποδεκτή την παραίτησή του εφόσον όμως θεωρούν ότι οι απόψεις του περί νεοφιλευθερισμού (είναι κατά) αντιβαίνουν στις αρχές της Ν.Δ.

Η Ντόρα

Επικοινωνία του γραμματέα της Ν.Δ. υπήρξε και με την Ντόρα Μπακογιάννη, που με την οργή της πέτυχε να κινητοποιήσει το Μαξίμου και τη Ρηγίλλης. Η υπουργός Εξωτερικών διευκρίνισε ότι της αρκεί το μήνυμα που δόθηκε στον Μανώλη, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, είναι φίλα προσκείμενος στον Αντώνη Σαμαρά, και τόνισε ότι δεν επιθυμεί την κεφαλή του επί πίνακι. «Το θέμα θεωρείται λήξαν» δήλωσε ο Τραγάκης όταν νύχτα πια έβγαιναν από τη Βουλή με τον Ζαγορίτη και τον Μανώλη.

«So what?»

«Εδώ, όλη η Ευρώπη ασχολείται με την οικονομική κρίση, κανείς δεν μιλάει στην Ελλάδα για την οικονομική κρίση και είναι ο κ. Μανώλης εναντίον της κ. Μπακογιάννη», σχολίασε ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. Γιάννης Βαρβιτσιώτης (στη ΝΕΤ 105,8). «So what;» αναρωτήθηκε.

«Η κυβέρνηση να κυβερνήσει και η αντιπολίτευση να συνεισφέρει» δήλωσε ο πρώην υφυπουργός Γ. Ορφανός στον 9,84 και πρόσθεσε: «Αν το καράβι δεν πάει καλά, μιλάω το καράβι "Ελλάδα", όλοι θα την πληρώσουμε. Και αυτοί που κάνουμε δηλώσεις και αυτοί που ζητάνε εκλογές και αυτοί οι οποίοι συνεχίζουμε τις συζητήσεις για τις εκλογές».


korai@enet.gr


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 13/02/2009

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP