Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Αρχίζει η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Την 16/2/2009 αρχίζει η καταβολή του έκτακτου επιδόματος κοινωνικής συνοχής.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ
Δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ την 22/1/2009.
Κάθε δικαιούχος λαμβάνει την εν λόγω ενίσχυση από μία και μόνο πηγή.

ΠΟΣΟ
Το ύψος του έκτακτου επιδόματος κοινωνικής συνοχής καθορίζεται ως εξής:
Α) Διακόσια ευρώ (200 €) για τους δικαιούχους που κατοικούν στους νομούς Αρκαδίας, Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Λαρίσης, Ξάνθης, Πέλλης, Πιερίας, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φλωρίνης και Χαλκιδικής.
Β) Εκατόν πενήντα ευρώ (150 €) για τους δικαιούχους που κατοικούν στους νομούς Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Άρτας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Λακωvίας, Λέσβου, Λευκάδας, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Κέρκυρας, Koριvθίας, Πρεβέζης, Φθιώτιδας και Φωκίδας.
Γ) Εκατό ευρώ (100 €) για τους δικαιούχους που κατοικούν στους νομούς Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κεφαλληνίας, Κυκλάδων, Λασιθίου, Ρεθύμνης, Σάμου, Χανίων και Χίου,

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986 στην οποία θα αναγράφεται :
1) υποχρεωτικά ο λογ/σμος ΙΒΑΝ του δικαιούχου, που τηρείται σε τράπεζα ενταγμένη στο σύστημα ΔΙΑΣ (συνημμένη κατάσταση) ,
2) Ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) του δικαιούχου, και
3) ότι «δεν είμαι δικαιούχος του έκτακτου επιδόματος κοινωνικής συνοχής από άλλο φορέα που καταβάλλει το ίδιο επίδομα»

Η ανωτέρω προτυπωμένη Υπεύθυνη Δήλωση αναζητάται και εκτυπώνεται, τόσο από τους δικαιούχους όσο και από τις Υπηρεσίες, από την ιστοσελίδα του Οργανισμού http://www.oaed.gr, επιλέγοντας τον σύνδεσμο (link) με τίτλο «ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ».

Όλες οι Υπηρεσίες μας θα εκτυπώσουν μεγάλο αριθμό Υ.Δ. για εξυπηρέτηση του κοινού, τις οποίες θα παραλαμβάνουν και θα τις διαβιβάζουν για καταχώρηση στα ΚΠΑ ή ΚΠΑ 2 .
Στις αναφερόμενες προτυπωμένες Υ.Δ. θα συμπληρώνονται, εκτός από τα στοιχεία του δικαιούχου, και το ΚΠΑ ή ΚΠΑ 2 ή Γ. Ε. Ε.Κ.Ο. στο οποίο υποβάλλονται.

ΦΟΡΕΑΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ
Αρμόδιες υπηρεσίες για την καταβολή του έκτακτου επιδόματος κοινωνικής συνοχής είναι τα ΚΠΑ , ΚΠΑ 2 και Γ. Ε. Ε.Κ.Ο. του ΟΑΕΔ όπου οι δικαιούχοι ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι την 22/1/09.

ΔΙΑΦΟΡΑ
Η ανωτέρω οικονομική ενίσχυση, είναι αφορολόγητη και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε άλλης παροχής κοινωνικού χαρακτήρα (π.χ. επίδομα μακροχρονίως ανέργων, ειδικά βοηθήματα κλπ)

Πληροφορίες στην σελίδα

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP