Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Η καλύτερη δουλειά στον κόσμο

Δεκάδες χιλιάδες άτομα από περισσότερες από 200 χώρες έχουν υποβάλει αίτηση για τη διεκδίκηση της «Καλύτερης δουλειάς στον κόσμο», το να πληρώνεσαι δηλαδή για να... τεμπελιάζεις σε ένα νησί της Αυστραλίας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι Αρχές του Κουίνσλαντ.

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο περισσότερες από 7.500 αιτήσεις, στην εκπνοή της προθεσμίας, ανέβασε στους 34.684 τον αριθμό των ανθρώπων που ελπίζουν να αναλάβουν τη θέση του επιστάτη για το τροπικό νησί Χάμιλτον, στο Μεγάλο Κοραλλιογενές Φράγμα. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων έληξε τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

«Πρόκειται για ένα φαινόμενο η ανταπόκριση του κόσμου και σίγουρα ξεπέρασε τις προσδοκίες μας», δήλωσε ο υπεύθυνος τουριστικής κίνησης στο Κουίνσλαντ.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον προέκυψε από τις ΗΠΑ, με 11.565 συμμετοχές, ακολουθεί ο Καναδάς με 2.791, η Βρετανία με 2.262 και η Αυστραλία με 2.064 αιτήσεις. Μεταξύ αυτών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον είναι και ο γιος του Ντιν Μάρτιν.

Οι ενδιαφερόμενοι -άνω των 18 ετών - έπρεπε να στείλουν ένα βίντεο στην Αγγλική γλώσσα, διάρκειας μέχρι ένα λεπτό, εξηγώντας γιατί είναι οι καταλληλότεροι για την θέση εργασίας.

Ο μισθός για τη δουλειά θα είναι 100.000 δολάρια για έξι μήνες και περιλαμβάνει δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια και διαμονή σε ένα πολυτελές σπίτι με τρία υπνοδωμάτια, δίπλα στην παραλία.

Όποιος επιλεγεί θα πρέπει να είναι επικοινωνιακός τύπος, να μπορεί να μιλά και να γράφει Αγγλικά, να επικοινωνεί μέσω ενός blog με ηλεκτρονικούς επισκέπτες από όλον τον κόσμο, στους οποίους θα παρουσιάζει φωτογραφικά άλμπουμ και βίντεο. Κι όλα αυτά για την προώθηση του τουρισμού στο νησί, σε μια περίοδο που και ο κλάδος αυτός είναι «εύθραυστος» απέναντι στη διεθνή οικονομική κρίση.

Η λίστα με τους 50 τελικούς υποψηφίους θα ανακοινωθεί στις 2 Μαρτίου, η τελική 11άδα θα παρουσιαστεί στις 3 Μαΐου, ενώ το όνομα του τυχερού νικητή θα αποκαλυφθεί στις 6 Μαΐου.


www.kathimerini.gr

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP