Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Περισσότερα τα θανατηφόρα τροχαία το 2008 στην Κέρκυρα

Αύξηση στον αριθμό των θανατηφόρων ατυχημάτων κατέγραψε το 2008 η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, όπως προκύπτει από τον ετήσιο απολογισμό που παρουσίασε χθες σε εκδήλωση ο Αστυνομικός Διευθυντής Δημήτρης Τσιότσιος. Οι νεκροί στην άσφαλτο έφτασαν πέρσι τους 16 ενώ βασικός στόχος της ΕΛΑΣ στο νησί μας είναι για το 2009 η μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων με εντατικοποίηση των ελέγχων για επικίνδυνη οδήγηση, μέθη, υπερβολική ταχύτητα και φθαρμένα ελαστικά.
Άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία από τον απολογισμό είναι η διατήρηση των κλοπών και διαρρήξεων στο ίδιο επίπεδο με το 2007, η αύξηση του αριθμού των περιστατικών κλοπών που εξιχνιάστηκαν, η σύλληψη 37 ατόμων με την κατηγορία της εμπορίας ναρκωτικών ουσιών αλλά και η αύξηση των υποθέσεων ναρκωτικών που απασχόλησε την Αστυνομία.
Ενδιαφέρουσα ήταν η παρατήρηση του Δ. Τσιόστιου όσον αφορά την ηχορύπανση, για την οποία υπογράμμισε ότι η αστυνομία προσπαθεί να ξεχωρίσει τις καταγγελίες που αφορούν πραγματικά προβλήματα και εκείνες που προέρχονται από ανταγωνισμούς. Ο Αστυνομικός Διευθυντής μάλιστα, κάλεσε τους δημάρχους να επεκτείνουν με απόφαση τους το ωράριο σε λογικά πλαίσια και όχι μόνο μέχρι τις 11.00 το βράδυ.
Για τα δραματικά γεγονότα στη Λευκίμμη τον περασμένο Μάιο, υποστήριξε για μία ακόμα φορά ότι η αστυνομία παρενέβη με απόλυτη νομική κάλυψη αφήνοντας αιχμές για την Αυτοδιοίκηση και τους πολιτικούς, υπογραμμίζοντας ότι η ΕΛΑΣ δεν είχε καμία ανάμειξη στη λήψη των αποφάσεων.

ΕΡΤ


Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP