Κυριακή 26 Απριλίου 2009

ΕΕ: Αρχίζουν οι περίπολοι για λαθρομετανάστες στη Μεσόγειο

Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν οι θαλάσσιες περίπολοι από χώρες της Ε.Ε. για τη διάσωση λαθρομεταναστών, γράφουν σήμερα οι Sunday Times της Μάλτας. Οι λαθρομετανάστες που θα διασώζονται, όταν οι αποστολές Frontex αρχίσουν τις επιχειρήσεις τους, θα αποβιβάζονται στο πλησιέστερο ασφαλές λιμάνι.

Ύστερα από μήνες διαφωνιών που καθυστέρησαν τις επιχειρήσεις, οι περιπολίες στο κέντρο της Μεσογείου πρόκειται να αρχίσουν όταν η Ιταλία και η Μάλτα επιλύσουν τις διαφορές τους σχετικά με τους κανόνες των δεσμεύσεων που θα αναλάβουν, αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη πηγές της ΕΕ στις Βρυξέλλες.


Η αποκαλούμενη αποστολή Nautilus IV επρόκειτο να αρχίσει τον περασμένο μήνα αλλά αναβλήθηκε εξαιτίας διαφωνίας μεταξύ της Μάλτας και της Ιταλίας όσον αφορά στο ποιος θα αναλάβει τις ευθύνη φιλοξενίας των μεταναστών που θα εντοπίζονται στην θάλασσα.


Τελικά τα εμπόδια ξεπεράστηκαν μετά από έντονες διαπραγματεύσεις στο αρχηγείο της υπηρεσίας της ΕΕ στη Βαρσοβία, υποστηρίζει η εφημερίδα της Μάλτας.


Σημειώνεται ότι η επιχείρηση θα κοστίσει περί τα 13 εκατ. δολάρια και σε αυτή θα μετέχουν η Γερμανία, η Μάλτα, το Λουξεμβούργο, η Ιταλία και η Φινλανδία.



naftemporiki.gr


Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP